De 15 bedste Netflix-film ifølge kritikerne

Netflix' samling er ret omfattende, men denne gang vil vi fortælle dig, hvilke 15 film på platformen der er bedst bedømt af kritikere.
De 15 bedste Netflix-film ifølge kritikerne

Sidste ændring: 28 august, 2023

Hvis du ikke ved, hvilke film du skal se på Netflix, så er dette indlæg lige noget for dig. Vi har samlet et udvalg af de bedste Netflix-film ifølge kritikere og publikum. På denne liste finder du film af alle slags, da du sikkert allerede ved, at Netflix’ mål er at tilfredsstille sine abonnenter med de bedste film, der passer til enhver smag.

Selvom det kan siges, at platformen ikke altid rammer rigtigt, har den nogle skjulte perler, der bør ses af alle, der elsker gode film. Hvis det er dig, så læs videre for at udforske listen.

Kritikerne har talt: Dette er de bedste Netflix-film

Netflix’ samling er så omfattende, at dets forslag mange gange fokuserer på de mest kommercielle og seneste film. Selvom dette ikke er en dårlig ting, er der nogle titler, der er blevet vurderet som de bedste af kritikere.

Med dette i tankerne vil vi se nærmere på de film, der er blevet vurderet som de bedste af kritikerne på denne platform.

1. Pinocchio: En af de bedste Netflix-film

Den seneste version af Pinocchio-filmen instrueret af Guillermo del Toro topper denne liste, fordi det er en virkelig spektakulær film. Faktisk blev den så rost af publikum og kritikere, at den vandt en Oscar i 2023 i kategorien bedste animerede film.

Denne film er en sand perle. Den er lavet ved hjælp af stop motion-teknikken og tog 15 år at producere. En stor del af forsinkelsen i produktionen skyldtes, at intet studie var villig til at finansiere arbejdet, der krævede en høj investering. Men Netflix tog udfordringen op, og det var det hele værd.

Vi tror også, at du vil kunne lide at læse denne artikel: Smukke og tankevækkende film om sundhed

2. Glass Onion: A Knives Out Mystery

Instrueret af Rian Johnson, filmen Glass Onion: A Knives Out Mystery, blev en af de mest anmelderroste film, der giver kontinuitet til historien med den britiske skuespiller Daniel Craig i hovedrollen. Denne komedie fokuserer på detektiv Benoit Blancs eventyr, som tager udfordringen op med et nyt mysterium, der skal opdages og løses.

3. Athena

Athena er en film instrueret af Romain Gavras, som blev udgivet i 2022, det år, hvor den blev placeret som en af de bedste. I øjeblikket tales der fortsat om den, fordi den er en af de mest fremragende film, der kan findes på denne platform.

Den franske film er baseret på historien om fire brødre, der på grund af forskellige omstændigheder ender med at komme på kant med hinanden. Det gennemgående ledemotiv i filmen er historien om Kain og Abel.

4. The Power of the Dog

Jane Campion formåede at betage kritikerne med The Power of the Dog, der udkom i 2021. Denne western fortæller historien om Phil og George Burbank, to modsætninger. Førstnævnte spilles af Benedict Cumberbatch, som fik stående ovationer ved premieren på filmfestivalen i Venedig.

5. A Marriage Story

Noah Baumbach giver os Scarlett Johansson i en sjældent set facet af skuespillerinden i filmen A Marriage Story. Sammen med Adam Driver giver de liv til et ægteskab, der er ved at gå fra hinanden, og som viser den mest barske side af et brud, som ikke kun påvirker parret, men også deres børn.

6. Don’t Look Up: En af de bedste Netflix-film

Don’t Look Up havde premiere i 2021 og blev meget godt modtaget af kritikere og publikum på streamingplatformen. Den er endda stadig meget set i dag. Instruktøren Adam McKay samlede store skuespillere som Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep, Cate Blanchett, Jonah Hill, Mark Rylance, Timothée Chalamet og Ariana Grande.

Dens kritik af samfundet, de sociale medier og dens syn på klimakrisen er uvurderlige komponenter i filmen.

7. Enola Holmes og Enola Holmes 2

De to Enola Holmes-film ligger på Netflix og har været blandt de bedst bedømte af anmelderne. Henry Cavill og Millie Bobby Brown har forstået at få seerne til at forelske sig i deres eventyr og familiehemmeligheder.

Selvom denne film af mange anses for at være en kommerciel film, har den flere faktorer, der gør den værd at se.

8. Hustle

Adam Sandler er hovedpersonen i Hustle, en film, der udkom i 2022, hvor han spiller en basketballtræner, der skriver kontrakt med en stor spiller, der kunne hjælpe ham med at konsolidere sin karriere, hvis det ikke var for hans mange personlige og familiemæssige problemer. Det er utvivlsomt en film, man bør reflektere over.

9. The Irishman: En af de bedste Netflix-film

I 2019 overraskede Martin Scorsese alle med filmen The Irishman med Al Pacino, Robert de Niro og Joe Pesci i hovedrollerne. Netop dette møde mellem store skuespillere var det, der bragte denne film i centrum, da den først blev udgivet.

For kritikere er dette en fantastisk film, men for nogle seere er den lidt af en sovepille, da den er ret lang og kræver koncentration for ikke at gå glip af detaljerne. Se den selv og tag stilling.

10. The Last Thing He Wanted

Endnu en gang overrasker Anne Hathaway os med en præstation, der tager hende ud af hendes komfortzone, hvor hun spiller en veteranjournalist, der ender med at blive involveret i våbenhandel som en regeringsinfiltrator. The Last Thing He Wanted er en filmatisering af Joan Didions bog af samme navn, skrevet af instruktør og manuskriptforfatter Dee Rees.

11. Extraction

For nylig udkom anden del af Extraction, en film, der kom på Netflix i 2020, med Chris Hemsworth i hovedrollen. Denne legendariske lejesoldat, der er involveret i det sorte marked, redder sønnen af en indisk mafiaboss på bekostning af sit eget velbefindende. Både den første og den anden film foregår i en enkelt omgang spænding og ekstrem action.

12. Triple Frontier

Triple Frontier blev instrueret i 2019 af J.C. Chandor og er en film, der fortsat bliver rost af kritikerne. Det skyldes i høj grad dens hovedpersoner, som er store filmlegender som Ben Affleck, Oscar Isaac, Charlie Hunnam og Pedro Pascal. Denne gruppe af tidligere militærveteraner fordyber publikum i en række røverier og eventyr med det formål at få ram på en narkohandler.

13. Mudbound

Instruktøren Dee Rees må gøre noget rigtigt, når hendes produktioner bliver rost af kritikerne. I dette tilfælde er Mudbound et skarpt portræt af racismen i USA. Inspirationen til denne produktion er Hillary Jordans roman. Den afslører den racemæssige historie, der blev levet i det sydlige USA under Anden Verdenskrig.

Kunne du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Seks romantiske film, der vil få dig til at græde

14. The Trial of the Chicago 7

I 2020 leverede Aaron Sorkin en af de mest anmelderroste film til Netflix: The Trial of the Chicago 7. I spidsen af rollelisten står personer som Sacha Baron Cohen, Eddie Redmayne og Joseph Gordon-Levitt, der giver liv til et race- og samfundsdrama baseret på virkelige begivenheder.

Helt konkret handler denne film om en gruppe demonstranter, der var imod Vietnamkrigen, og som blev udsat for en retslig farce, der skulle forhindre nye bevægelser af denne type.

15. The Mitchells vs. the Machines: En af de bedste Netflix-film

Vi afslutter denne liste over de bedste Netflix-film ifølge kritikerne med en animationsfilm, der stjal seernes hjerter: The Mitchells vs. the Machines. Denne film blev instrueret af Michael Riand og Jeff Rowe og vandt Annie Awards i 2021.

Denne 3D-animerede komedie fortæller historien om familien Mitchel, hvis medlemmer bliver frelsere i en tid, hvor maskiner truer menneskeheden.

Det er din tur til at være kritiker: Bedøm selv de bedste Netflix-film!

I denne artikel har vi samlet 15 af de bedste Netflix-film, der har fået den bedste bedømmelse af kritikerne. Så kan du se dem og bedømme selv. Disse film har markeret en milepæl i de seneste år. Mange af dem er populære, og alle fortjener helt sikkert at blive set.

Hvilken tror du, du vil synes bedst om?


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.