Smukke og tankevækkende film om sundhed

Disse smukke og tankevækkende film om sundhed fortæller historier om læger og psykiske eller fysiske sygdomme. Har du set nogen af dem?
Smukke og tankevækkende film om sundhed

Sidste ændring: 25 august, 2022

Biografen er en fremragende form for underholdning. Men det er også et passende redskab til læring og til at fremme refleksion. Denne kunst har evnen til at berøre seernes følelser og få dem til at forestille sig forskellige situationer samt til at skabe opmærksomhed om specifikke emner. I denne artikel finder du film om sundhed, du kan reflektere over.

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) definerer sundhed som en tilstand af fuldstændig fysisk, psykisk og social velvære og ikke blot som fravær af sygdom. At være sund er således et af menneskehedens største ønsker.

På den anden side står mennesker, når sundhed mangler, over for en række komplekse fysiske og følelsesmæssige udfordringer. Faktisk værdsættes sundhed mange gange ikke, før man står over for sygdommen på egen krop eller på grund af en elsket persons sygdom.

Her er nogle film, der fortæller os om læger, mennesker med fysiske eller psykiske sygdomme og generelt historier om sundhedens betydning.

Film om sundhed: Jeg er stadig Alice

Denne fremragende produktion er et drama instrueret af Richard Glatzer og Wash Westmoreland med Julianne Moore i hovedrollen og med kendisserne Alec Baldwin og Kristen Stewart i birollerne. Den vandt adskillige priser, især i kategorierne vedrørende hovedrollen.

Den fortæller historien om en berømt psykolog, professor ved Harvard University, som får konstateret Alzheimers sygdom. Fra det øjeblik ændrer hendes måde at forholde sig til verden og sine kære på fuldstændig.

Dette er en sentimental film, der fortæller om vanskelighederne ved at modtage en diagnose , der fuldstændig ændrer ens liv, samt om de komplicerede beslutninger, der kan træffes.

Mand med alzheimers

Patch Adams

Denne film, der er instrueret af Tom Shadyac, er blevet en klassiker, der har rørt mange generationers hjerter. Det er en dramatisk komedie, der fortæller historien om en læge, der vender medicin om for at gøre den mere human og har et positivt forhold til patienten, idet han placerer sindstilstanden som en nøglefaktor for helbredelse.

Deter den sande historie om latterterapiens fader, en amerikansk læge, der er kendt for sin aktivisme med hensyn til at skabe mere behagelige rum for mennesker på hospitaler. I et interview med avisen El Mundo sagde han “Jeg kender ikke til en eneste sygdom, der kan helbredes ved hjælp af alvor. Det, der helbreder mest, er kærlighed, humor og kreativitet.”

The padre

Dette er en film fra 2020, instrueret af Florian Zeller. Det er et psykologisk drama, der fortæller historien om en 80-årig mand ved navn Anthony, spillet af Anthony Hopkins, der har en stærk personlighed og afviser den plejer, som hans datter, spillet af Olivia Colman, ansætter for ham.

Denne mand får efterhånden flere og flere virkninger af Alzheimers sygdom. På den måde bliver han afskåret fra virkeligheden. Hans datter står over for mange dilemmaer med ansvaret for at tage sig af ham. Filmen blev nomineret til 6 Oscars og vandt i to kategorier: Bedste skuespiller og bedste adapterede manuskript.

Du vil helt sikkert finde dette interessant: 5 inspirerende citater til når livet ikke går godt

The Physician

Denne tyske film, instrueret af Philipp Stölzl, er en filmatisering af den historiske roman af samme navn, skrevet af Noah Gordon. Den fortæller historien om Rob Cole, spillet af Tom Payne. Det er en dreng, der bliver forældreløs, fordi hans mor dør af en mærkelig sygdom.

Denne begivenhed motiverer ham til at studere medicin og tage til Persien for at lære af den kloge Ibn Sina, som vil lære ham om menneskekroppens mysterier. Filmen foregår i det 11. århundrede.

Gifted Hands

Denne biografiske produktion, der er instrueret af Thomas Carter, fortæller historien om Ben Carlson, en neurokirurg med en historie om selvforbedring. Denne læge har en vanskelig barndom og et vanskeligt liv, som får ham til at overvinde adskillige forhindringer.

En dag skal han operere to babyer, der er forenet ved hovedet, for at skille dem ad. Dette delikate indgreb udgør et nøglepunkt for hans eksistens. Der er en alvorlig risiko for begge patienters liv.

The Doctor

The Doctor er en amerikansk film fra 1991, instrueret af Randa Haines, baseret på bogen af Dr. Edward Rosenbaum: A Taste Of My Own Medicine, og er instrueret af Randa Haines.

Det er historien om Jack MacKee, en læge, der oplever situationer, der får ham til at få en forandring i sit syn på livet, sundhed, sygdom og mellemmenneskelige relationer. Kort sagt er det en af de bedste film til at reflektere over sundhed.

My Sister’s Keeper

Dette er et drama, der giver os mulighed for at reflektere over de komplicerede beslutninger inden for bioetik. Filmen er instrueret af Nick Cassavetes. Den fortæller historien om et par, der har en datter, der er diagnosticeret med en alvorlig sygdom.

Derefter beslutter de at få endnu en datter ved hjælp af assisteret reproduktion , så hun er genetisk kompatibel med sin søster og kan blive hendes donor.

Denne pige, der donerer blod og knoglemarv til sin leukæmiramte søster, beslutter at føre sine forældre for retten, når hun fylder 11 år, for at blive medicinsk frigjort. På denne måde bliver vi konfronteret med komplicerede overvejelser om vanskelige dilemmaer at stå over for.

Vi ved, at du vil kunne lide denne artikel: Alt, hvad du behøver at vide om DNA

100 meters: Film om sundhed

Denne bevægende film fortæller historien om en mand, der får konstateret multipel sklerose og får at vide af sin læge, at han ikke vil kunne gå igen. Men han ser sin diagnose i øjnene og er i stand til at gennemføre et triatlonløb mod alle forventninger.

Genoptræning af en person, der ikke kan gå

Ma ma

Denne film er instrueret af Julio Medem og med Penélope Cruz i hovedrollen. Den fortæller historien om en lærerinde ved navn Magda, som får konstateret brystkræft.

Efter denne diagnose beslutter hun sig for at foretage ændringer i sit liv for at fylde det med vitalitet og optimisme. På den måde er det en film, der viser os muligheden for at være lykkelig, selv i svære tider.

De urørlige: Film om sundhed

Dette er en sjov fransk komedie. Den fortæller historien om to mennesker med helt forskellige baggrunde, som bliver venner og hjælper hinanden med at vokse. Den ene af dem er en lam aristokrat og den anden en afrikansk migrant.

Ud over at være en af de film, der lader os reflektere over sundhed, viser den os også med humor en ægte historie om en person med et handicap og hans tilgang til livet og relationer.

Nyd også dokumentarfilm: Film om sundhed

Film til at reflektere over sundhed er normalt meget underholdende og tilbyder os historier, der fanger os. Derfor er de så velegnede til at skabe empati eller lære om forskellige emner.

Hvis du imidlertid ønsker at udforske mere om sundhed og menneskekroppen, kan du også vælge at se dokumentarfilm. Der vil være et mere videnskabeligt perspektiv på sygdomme, og hvordan man kan håndtere dem.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.