Seks romantiske film, der vil få dig til at græde

Film er en af de mange måder at komme i kontakt med vores følelser på. I dag fortæller vi dig om 6 film, der får dig til at græde.
Seks romantiske film, der vil få dig til at græde
Isbelia Esther Farías López

Skrevet og kontrolleret af filosof Isbelia Esther Farías López.

Sidste ændring: 09 august, 2022

Kan du lide film, der får dine følelser frem? I dagens artikel fortæller vi dig om seks romantiske film, der vil få dig til at græde.

Den store skærm kan altid vække filmgængernes følelser. Og når det kommer til romantiske film, synes mennesker undertiden endda at være lidt masochistiske. Når alt kommer til alt, sidder vi behageligt i sofaen, spændte og klar til at lide – nogle gange gennem hele film – og nyde den. 

Uanset om du er i et forhold, er træt af at være single eller nyder singlelivet, så er det altid et godt tidspunkt at se film om kærlighed og umulig romance på. Velplejede kærlighedsdramaer holder os på kanten af vores sæder fra start til slut.

Uanset om filmen er baseret på det virkelige liv, handler om noget, der aldrig sker, men kunne eller er helt fiktiv, kan nogle romantiske film få næsten enhver til at græde… hvad enten det drejer sig om tårer af glæde eller sorg.

Par ser film i biografen

Seks romantiske film, der vil få dig til at græde

Når det kommer til kærlighedshistorier, elsker vi at sætte fingrene i et åbent sår, sno dem rundt og derefter presse lidt citronsaft i det. Når det er sagt, så er her seks romantiske film, der får dig til at græde, men som du gerne vil se igen og igen.

1. Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Kunne du slette alle minder fra dit sind for at stoppe din lidelse?

Denne film rejser det spørgsmål og har en af de smukkeste fortællinger, som nogensinde er skrevet. Men det er også en af de mest komplicerede og tragiske.

2. The Notebook

I The Notebook ser vi historien om to unge mennesker, der forelsker sig i 40’erne. Vi hører deres historie fortalt af en ældre mand, der læser en notesbog for sin kone med Alzheimers. Derefter bliver vi klar over, at han prøver at hjælpe hende med at huske alle de ting, de var nødt til at overvinde, så deres kærlighed kunne vare ved i så mange år.

Det er en meget bittersød historie.

3. Titanic er en af de mest kendte romantiske film

Titanic er en af de mest romantiske film

I mange år var dette tidernes mest set film. Ingen kunne modstå historien om dette mytiske skib, hvor en pige i overklassen og en drømmer i underklassen lærer om ægte kærlighed.

Desværre efterlader den uundgåelige slutning os alle i sorg.

4. Before Sunset

Denne film viser, at kærlighed kan vokse fra en enkelt samtale. Dette er historien om to unge, der forelsker sig på et tog, der krydser Europa.

Det er en smuk film, der får dig til at tro på kærlighed.

5. Sweet November

Hovedpersonen i denne film lever, som om der ikke er nogen dag i morgen, og beslutter sig for at finde en ny partner hver måned indtil november.

Dette er den film, der leger med idéen om at leve vores liv fuldt ud, samtidig med at den minder os om, at lykke også kan have en udløbsdato.

6. Ghost

Popcorn i skål foran fjernsyn

Spøgelset viser, hvordan kærlighed er større end liv og død. En af karaktererne, Sam, er for nylig død og bliver en ånd, der vandrer verden rundt. I mellemtiden sørger hans elskede Molly over hans tab.

Takket være et medium får de dog endelig det farvel, de fortjener.

Sætninger, som er værd at huske på

Nogle gange kan vi ikke finde ordene til at udtrykke vores følelser. Det er dog forbløffende, hvordan nogle film ser ud til at have lige nøjagtigt de rigtige ord at sige. Se efter en sætning herunder, der beskriver dine følelser, og råb den så ud til den særlige person i dit liv:

  • ”Jeg tror, vores kærlighed kan gøre, lige hvad vi vil have den til,” – The Notebook.
  • ”Jeg lever for én ting, at elske dig, at gøre dig glad, at leve fast og glædeligt i øjeblikket,” – Sweet November.
  • ”Du kan slette en person fra dit sind. At få dem ud af dit hjerte er en anden historie, ”- Eternal Sunshine of the Spotless Mind.
  • ”Hvis du springer, springer jeg, husker du det?” – Titanic

Hvorfor kan vi lide at se romantiske film, der får os til at græde?

Vi har alle grædt, mens vi så den sidste scene fra Titanic, men hvorfor kan vi lide at se den igen og igen?

Bare rolig: Vi er ikke masochister. Det skyldes blot, at når vi ser en film, der bringer os til tårer, frigiver det endorfiner og træner vores smertebestandighed. Derfor er det lidt som “træning af følelser.”

Uanset om vi har en partner eller ej, og om vi er forelsket eller ej, føler vi alle et bestemt behov for at se romantiske film. Derfor anbefaler vi, at du får lommetørklædet frem og nyder disse 6 romantiske film, der får dig til at græde.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.