Den bedste te til at regulere nervøsitet og angst

Hvis du tager medicin mod angst, bør du tale med din læge, før du prøver nogle af disse midler, for at undgå bivirkninger.
Den bedste te til at regulere nervøsitet og angst

Sidste ændring: 13 december, 2018

Livet kan til tider præsentere dig for problemer, udfordringer og tests. Disse forårsager nervøsitet og angst, kroppens reaktion på stimuli der truer cellerne i din hjerne. I dag vil vi snakke om den bedste te til at regulere nervøsitet og angst!

Selvom det er rigtigt, at både stress og angst på kontrollerede og moderate niveauer kan hjælpe dig med at klare vanskelighederne hver dag, når du overskrider dem, er der et problem kan ses både på kroppen og din psykiske balance.

Hvis du opdager, at du mister kontrollen og visse symptomer som hjertebanken, svimmelhed eller fordøjelsesbesvær dukker op, tøv ikke med at tale med din læge. Hjælpen af en professionel er normalt nødvendigt i disse tilfælde.

I mellemtiden kan du derhjemme benytte nogle enkle midler. Te er én måde, folk finder lindring, når de oplever moderate niveauer af stress og angst.

Vi inviterer dig til at læse videre og lære mere.

Hvidtjørn til at fjerne nervøsitet og angst

Hvidtjørn er en gavnlig urt, der regulerer blodtrykket. Det fortæller din krop at den skal slappe af, hvilket forbedrer blodcirkulationen og optimerer hjerterytmen for hele din krop.

Det er fremragende når du oplever mild angst, eller på dage hvor du er mere nervøs end normalt.

Hvodan skal man tage det?

 • Natureksperter vil fortælle dig, at det er bedst at tage det i en tinktur. Du kan finde denne i helsekostbutikker, og det er normalt meget effektivt.
 • Opløs to dråber hvidtjørn tinktur i en kop vand eller saft.
 • Tag en af disse hver dag .

Kontraindikationer af hvidtjørn

 • Hvis du allerede tager medicin til behandling af uregelmæssig hjertebanken eller højt blodtryk, skal du ikke bruge hvidtjørn.
 • Undgå brug hvis du er gravid.
 • Misbrug ikke tinkturer: De indeholder spormængder af alkohol og kan forårsage sekundære problemer.

Citronmelisse te for bedre søvn

Mynte te

Citronmelisse er en af de planter, som er kendt for sin afslappende virkning og lindring af moderate niveauer af stress, søvnløshed eller angst.

Desuden bekæmper citronmelisse spasmer, hjælper med at lindre muskelspændinger og reducerer nervøsitet og angst, der kan forstyrre din mave.

Hvordan skal man tage det?

 • Du kan drikke to kopper citronmelisse te om dagen. En af dem er især nyttig at tage før sengetid.
 • Varm en kop vand (200 ml), og tilsæt en teskefuld citronmelisse (5 g). Glem ikke at forsøde den med honning.

Kontraindikationer af citronmelisse

 • Hvis du er gravid, bør du undgå at benytte denne te uden først at rådføre dig med din læge.
 • Aldrig tag citronmelisse te, hvis du skal køre bil eller betjene maskineri.

Basilikum mod nervøs mave

Noget der sker hos en masse mennesker er, at når du er nervøs eller ængstelig, fokuserer det næsten altid på den “anden hjerne”, hvilket vil sige din mave.

Hvis vi skulle foreslå at lave en te med basilikum hver dag for at bekæmpe dette problem, kan du blive overrasket, da du sandsynligvis kun tænker på basilikum som en aromatisk urt til madlavning.

Men basilikum og dens æteriske olie er faktisk meget afslappende, og hjælper med at lindre mavesmerter og forbedrer din fordøjelse. Prøv at lave en basilikum te efter hvert måltid.

Hvordan skal man tage det?

 • Du skal blot bruge en teskefuld basilikum og en kop vand. Lad det simre i 10 minutter og lad den stå i yderligere 10. Hvis du forsøder den med en lille smule honning, vil du virkelig nyde resultaterne.

Kontraindikationer af basilikum

 • Hvis du lider af gastritis eller Crohns syndrom er det bedst at undgå basilikum, fordi de æteriske olier kan give bivirkninger.
 • Drik ikke mere end én kop om dagen eller benyt denne behandling i mere end 10 dage. Basilikum er bedst at tage, når du føler intense mavesmerter på grund af nervøsitet og angst (og du er sikker på, at det ikke er gastritis).

Lindete

Lindete

Lind eller basswood te er en fantastisk måde at lindre normale nerver eller moderat angst. Det mindsker stress og mavebesvær, fremmer afslapning, lindrer hovedpine, har en behagelig smag og hjælper med at genoprette dit helbred i luftvejene.

Hvordan skal man tage det?

 • Lindete har færre bivirkninger, hvilket betyder at du kan drikke op til tre kopper om dagen efter behov. Desuden kan det blive noget medtager i dine daglige rutiner.
 • Alt du skal gøre, er at koge en kop vand og tilsætte en teskefuld lindeblomster.
 • Forsød altid dette med honning, for at forbedre dets terapeutiske og beroligende virkning. Du vil elske hvor meget roligere, det får dig til at føle.

Kontraindikationer af lindeblomster eller basswood

 • Som vi allerede bemærkede, er lindeblomster en naturlig plante, der har få bivirkninger. Men hvis du er gravid eller tager hjertemedicin, er det altid bedst at først rådføre dig med din læge.

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Craske, M. G., Roy-Byrne, P. P., Stein, M. B., Sullivan, G., Sherbourne, C., & Bystritsky, A. (2009). Treatment for anxiety disorders: Efficacy to effectiveness to implementation. Behaviour Research and Therapy. https://doi.org/10.1016/j.brat.2009.07.012
 • Aguirre-Hernández E, Martínez AL, González-Trujano ME, Moreno J, Vibrans H, Soto-Hernández M. Pharmacological evaluation of the anxiolytic and sedative effects of Tilia americana L. var. mexicana in mice. J Ethnopharmacol. 2007;
 • Cases J, Ibarra A, Feuillère N, Roller M, Sukkar SG. Pilot trial of Melissa officinalis L. leaf extract in the treatment of volunteers suffering from mild-to-moderate anxiety disorders and sleep disturbances. Med J Nutrition Metab. 2011;
 • Nabavi SF, Habtemariam S, Ahmed T, Sureda A, Daglia M, Sobarzo-Sánchez E, et al. Polyphenolic composition of Crataegus monogyna jacq.: From chemistry to medical applications. Nutrients. 2015.
 • Gutiérrez, S. L. G., Chilpa, R. R., & Jaime, H. B. (2014). Medicinal plants for the treatment of “nervios”, anxiety, and depression in Mexican Traditional Medicine. Brazilian Journal of Pharmacognosy. https://doi.org/10.1016/j.bjp.2014.10.007

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.