Behandl lændesmerter med arnika- og kokosolie salve

I denne artikel vil vi dele en nem og billig opskrift på salve, som du kan lave for at lindre lændesmerter.
Behandl lændesmerter med arnika- og kokosolie salve

Sidste ændring: 26 marts, 2019

Selvom arnika er velkendt for sine antiinflammatoriske egenskaber, kan kokosolie også hjælpe til at behandle smerter i den nedre del af ryggen. Behandl lændesmerter med vores opskrift.

Vil du gerne behandle lændesmerter naturligt?

Lændesmerter, også kendt som lumbago, er en ubehagelig smerte nederst i ryggen. Som regel er den intense smerte ledsaget af inflammation. Den hyppigste årsag er nedbrydelsen af muskler grundet aldring.

I denne artikel vil vi dele en nem og billig opskrift på salve, som du kan lave for at lindre lændesmerter.

Behandl lændersmerter i dag.

Hvad er lændesmerter?

Både mænd og kvinder kan lide af denne type smerte, og den forekommer ofte hos personer i alderen 30-50 år. Smerten er lokaliseret omkring højden på nyrerne, og det er en af de mest almindelige grunde til, at folk går til lægen eller melder sig syge fra arbejde.

Behandl lændesmerter hvis du har ondt

Hovedårsagerne til denne smerte er skade på en diskus eller nedbrydning af hvirvler, som bliver værre med alderen.

Jo ældre vi bliver, desto svagere bliver vores knogler, som gør at vi bevæger os mindre, som igen fører til svagere muskler. På samme tid mister den spinale diskus væske og fleksibilitet og er ikke særlig godt beskyttet.

Hvad er årsagerne til lændesmerter?

Lumbago kan skyldes mange forskellige, ofte aldersrelaterede, ting.

Svækkelsen af muskler er en hyppig årsag. Engang imellem kan et forkert løft af et tungt objekt resultere i at musklerne strækker sig, hvilket kan give efterfølgende problemer med at løfte eller endda gå.

Andre lidelser, som kan forårsage smerte i nedre del af ryggen er:

 • Iskias, som viser sig som en skarp smerte i benet og giver lændesmerter
 • Spondylose, som er forandringer i de vertikale diskusskiver nederst i ryggen. Det kan forårsage ustabilitet og skade nerverne.
 • Osteoratrose i nedre del af ryggen, hvor de spinale diskusskiver slides. Dette forårsager både inflammation og ustabilitet i ryggens nedre del. Denne lidelse forårsager smerte, betændelse og ubehag i ryggen.  I nogle tilfælde kan det endda føre til iskias.
 • Andre hyppige årsager er frakturer på rygsøjlen, osteoporose, cancer, problemer med diskus, nyreinfektioner, nyresten, problemer med kvindens reproduktive organer, eller problemer i forbindelse med graviditet.

Heldigvis kan salver være meget effektive til at behandle lændesmerter naturligt.

Læs også: 5 opskrifter med rosenvand til ansigtet

Behandl lændesmerter med arnika- og kokosolie salve

Arnika

Denne ingrediens har analgetiske egenskaber, som er smertestillende på skader fra forstuvninger eller andre muskelskader. Det er også antiinflammatorisk og hjælper med at dæmpe de hævelser, som kan opstå takket være en kemisk forbindelse kaldet helenalin.

En skål med urter

På grund af dets antimikrobiske egenskaber kan den lindre irritation, når den påføres huden.

Arnika har ligeledes evnen til at stimulere blodcirkulationen. Dette hjælper med at hele blå mærker og nedsætter risikoen for, at de opstår.

Kokosolie

De mættede fedtsyrer i kokosolie er letoptagelige i kroppen.

kokosolie til at slanke sig

Kokosolie består af laurinsyre, palmitinsyre, myristinsyre, oliesyre og linolensyre. Det indeholder endvidere jern, samt Vitamin E og K, hvilket gør det til en fantastisk ingrediens for dit helbred.

Derudover er det antimikrobisk, antibakteriel og svampedræbende. Det stimulerer endda immunforsvaret og bruges som et muskelafslappende middel.

Når man forbinder egenskaberne i arnika og kokosolie, får man en billig og nem naturlig løsning til lændeproblemer. Tilføjer man lidt bivoks, vil det både give salven konsistens, samt lette påføringen.

Behandl lændesmerter med denne opskrift på salve

Ingredienser

 • 3 spsk bivoks
 • 1 spsk kokosolie
 • 2 spsk arnikaolie

Fremgangsmåde

 • Smelt bivoks i et vandbad
 • Når det er smeltet, sæt det på svag varme og tilføj arnika- og kokosolie
 • Rør det hele godt sammen og lad det køle af
 • Smør det berørte område to gange dagligt

Læs også: Hvad kan du gøre ved muskelkramper?

Hvis du begynder at bemærke smerter i lænden, er det bedst at gøre noget ved det, før det bliver værre. Som vi beskrev, kan årsagerne være mange, og der er specifikke behandlinger for hver enkelt.

Mens du venter på  den rette behandling for netop dit problem, kan du bruge denne salve til at lindre smerten. Det virker hurtigt, og den er sikker og naturlig.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • M. ANTONIA DÍEZ GARCÍA, IZASKUN BEIKA MENTXACA, JUAN LUIS HERRERO ERQUÍÑIGO. Lumbalgia y ciática. Farmacia profesional. Vol. 17. Núm. 9. páginas 66-74 (Octubre 2003). 
 • Mariani, E & Oriani, G & Donarini, C & Guerrerio, T & Landoni, G & Grampella, D & Portalupi, Emanuela. (2009). Anthroposophical injectable Arnica montana extract in acute low back pain : A prospective study. European Journal of Integrative Medicine. 1. 239-240. 10.1016/j.eujim.2009.08.033.
 • del Puerto Horta, Myrna & Casas Insua, Leivis & Cañete Villafranca, Roberto. (2013). Usos más frecuentes de Arnica montana. Revista Cubana de Plantas Medicinales. 18. 315-326.
 • Waizel-Bucay J; Cruz-Juárez, M. Arnica montana L, planta medicinal europea con relevancia. [Documento en línea] Pp. 98- 109.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.