5 naturlige fødevarer der behandler hypertension

Hypertension er en sygdom, der påvirker dit hjertes helbred, hvilket betyder, at det er vigtigt at holde det sundt for at leve et længere liv.
5 naturlige fødevarer der behandler hypertension

Sidste ændring: 07 juni, 2019

Med hvert hjerteslag pumper dit hjerte blod gennem dine arterier. Når trykket af hvert hjerteslag er højere end normalt, kaldes dette hypertension. Hvis du lider af dette, er det klogt at vælge nogle naturlige fødevarer der behandler hypertension.

Der er to ting at huske på, når du forsøger at afgøre, om du har for højt blodtryk:

 • Det systoliske blodtryk henviser til det tryk der sker, når dit hjerte slår.
 • Det diastoliske blodtryk henviser til det tryk der sker, når hjertet hviler hjerteslag.

Et normalt blodtryk ligger på 120/80 mmHg. Det første tal er det systoliske tryk og det andet er det diastoliske tryk.

Læs også denne artikel denne artikel efter “5 naturlige fødevarer der behandler hypertension”:

8 tips til, hvordan du måler dit blodtryk derhjemme korrekt

Årsager til arteriel hypertension

Her ses nogle af symptomerne for hypertension

Der er visse faktorer, der påvirker dit blodtryk. Nogle af dem er tæt knyttet til dårlige vaner, som du kan ændre, som for eksempel:

 • Fedme,
 • Alkohol misbrug,
 • En kost der er høj i natrium,
 • Brug af præventionsmidler eller forkølelsesmedicin,
 • En stillesiddende livsstil.

Der er dog også visse genetiske årsager. Ifølge nogle undersøgelser er hypertension arveligt.

Hypertension øger også alvorlighed og dødelighed fra andre hjertesygdomme, såsom:

 • Hjertefejl,
 • Myokardieinfarkt,
 • Hypertensiv retinopati,
 • Kronisk nyresvigt,
 • Cerebrovaskulære sygdomme,
 • Perifere kredsløbsforstyrrelser.

Hypertension har ikke nogle symptomer i de tidlige stadier. Derfor er der en høj procentdel af mennesker, der lider under denne tilstand uden at vide det.

Naturlige fødevarer der behandler hypertension

Nogle fødevarer er fremragende til at kontrollere og lindre symptomerne for visse sygdomme. I denne artikel vil vi fortælle lidt om nogle naturlige fødevarer der behandler hypertension.

1. Citron juice

Citroner er blevet presset til citron juice

Vandretention er aldrig et godt tegn, især hvis du lider af hypertension. Citroner har nogle fantastiske egenskaber der bekæmper dette, fordi det er sådan en stor kilde for vitamin C. Derfor hjælper det med at bekæmpe de giftstoffer, der opbygges på grund af vandretention.

Desuden er citronsaftens bedste egenskab dens diuretiske og filtrerende kræfter. Den indeholder store mængder vand, hvilket fungerer som det perfekte værktøj til en sikker og naturlig rensning af din krop.

For at rense din krop for giftstoffer, der kan øge blodtrykket, kan du prøve følgende opskrift:

Ingredienser

 • 1 kop vand (250 ml)
 • Saften fra 2 citroner

Forberedelse

 • Bland begge ingredienser, uden sødemidler, og indtag på en tom mave.

2. Bananer

Bananer skaaret i skiver

Bananer er kendte for at indeholde mange næringsstoffer. De bliver ofte rost for deres høje kaliumindhold, hvilket hjælper med at regulere højt blodtryk. Deres energiserende virkning er også meget gavnlig efter at have dyrket motion.

Af disse tre grunde anbefaler vi, at du inkluderer en banan i din daglige kost. Det bedste er hvis du også reducerer mængden af natrium i din kost. Dette bør også betyde at du tilføjer mindre salt til din kost, men også at du forbruger færre forarbejdede fødevarer.

3. Hvidløg

Hvidloeg

Hvidløg er en hovedingrediens i naturmedicin verden rundt. Det anses for at være yderst nyttigt til behandling af et uendeligt antal medicinske, ernæringsmæssige og ortopædiske tilstande, såvel som mange andre tilstande.

I tilfælde af højt blodtryk eller hypertension, hjælper hvidløg med at udvide arterierne samt forhindring af dannelse af blodpropper.

Du kan indtage det i form af tabletter, ved at tilsætte hvidløg til dine opskrifter eller ved at spise et fed hvidløg hver dag, efter at ligge det i blød i et glas vand i 6 til 8 timer. Du kan lade det ligge i blød natten over og spise det den følgende morgen.

4. Olivenolie

Olivenolie

Siden det gamle Egypten har fordelene ved oliven og dets slags været velkendte inden for den medicinske verden. Når det kommer til hypertension, så virker olivenolie som en naturlig regulator for kroppen, ved at sænke farten i det hurtige tempo i dit blodomløb.

Dette sunde fedt består af tre tusinde forskellige komponenter. Nogle af dens mest bemærkelsesværdige egenskaber er at det:

Læs også denne artikel efter “5 naturlige fødevarer der behandler hypertension”:

Behandl åreknuder naturligt med olivenolie og hvidløg

5. Vandmelon

Vandmelon - behandler hypertension

Vandmelon er en af de bedste naturlige fødevarer der behandler hypertension på grund af dets evne til at udvide blodkarrene. Dette minimerer også risikoen for blodpropper i hjernen.

Vandmeloner giver også kroppen L-citrullin og L-arginin. Disse er to aminosyrer, der styrker vaskulær tonus og regulerer blodtrykket.

Har din læge fortalt dig, at du har for højt blodtryk, men endnu ikke har udviklet alvorlige symptomer? Heldigvis er der stadig tid til at undgå alvorlige komplikationer. At indtage noget vandmelon hver dag vil være en stor hjælp.

Husk at de bedste resultater sker, når du udøver disciplin og er konsekvent. Det er dit helbred, der er på spil, og du skal derfor være ansvarlig, når du træffer dine valg. En dårlig kost vil kun gøre denne tilstand værre.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.