Behandling af overproduktion af slim i halsen

Slim i halsen kan være resultatet af noget komplekst, såsom en allergi eller en sygdom, eller blot være en reaktion på en dårlig vane. Lær, hvordan du kan stoppe det her.
Behandling af overproduktion af slim i halsen

Sidste ændring: 03 august, 2020

Det er meget gængst at have for meget slim i halsen, men det er et temmelig generende symptom, især i løbet af efteråret og vinteren. Det er som regel midlertidigt, men det kan irritere luftvejene meget.

Produktionen af slim er dog en forsvarsmekanisme i vores immunsystem. Den giver os mulighed for at beskytte os selv mod bakterier og andre mikroorganismer. Faktisk, er det en ret uspecifik reaktion.

Slim i halsen kan, derfor, opstå på grund af mange meget forskellige årsager, som spænder fra rygning til gængse allergier. Selvom det er noget meget ubehageligt, der sker for stort set alle, ved kun nogle få af os, dog, hvordan man behandler det.

Derfor vil vi i denne artikel forklare de primære årsager til, hvorfor en person kan have for meget slim. Vi vil også fortælle dig om nogle simple måder at komme af med det på.

Hvorfor udvikles slimen i halsen?

Som vi nævnte ovenfor, kan slim udvikles på grund af adskillige og forskellige årsager.

For det første, er den mest gængse årsag, når slim løber fra næsen ned i halsen. Dette er, når der er en ophobning af slim i næsen, som til sidst trænger ned i halsen. Dette opstår som følge af situationer såsom betændt næseslimhinde eller bihulebetændelse.

Betændt næseslimhinde er betændelse i næsens slimhinder, hvilket enten kan være allergisk eller non-allergisk. For eksempel, er det meget gængst hos personer, der er allergiske over for pollen eller har en almindelig forkølelse.

Kvinde nyser grundet for meget slim i halsen

Bihulebetændelse er betændelse af slimhinden i bihulerne. Dette er hulrum indeni vores kranie, ved siden af næseborene. Det er gængst, at der opstår slim i halsen, når der er en infektion af en virus eller bakterie i dem.

Ligeledes, kan det være på grund af en afvigelse af skillevæggen i næsen. Denne situation er meget gængs, ligesom allergiske processer og rygning.

Ja, rygning er en af de primære årsager til slim i halsen. Dette skyldes, at tobak er et giftigt stof, som vedvarende irriterer slimhinden i luftvejene. Derfor, kan man kun komme af med det, hvis man stopper med at ryge.

Og som det sidste, bør man bemærke, at alle typer af infektion kan forårsage slim i halsen. De mest gængse er tonsillitis, svælgkatar og endda bronkitis. Kroppen reagerer ved at producere slim for at forhindre, at mikroorganismer formerer sig og forværrer infektionen.

Du vil måske også synes om: Fem midler til at lindre kradsen i halsen

Kan man mindske slim i halsen?

Du behøver ikke at ty til medicin for at mindske slim i halsen. Mange simple midler kan hjælpe dig enten med at lindre symptomerne eller eliminere dem fuldstændig:

  • Prøv at være i et fugtigt klima. For at gøre det, kan du prøve at bruge en luftfugter eller være i nærheden af vand.
  • Drik meget væske.
Kvinde drikker vand for at komme af med slim i halsen
  • Prøv at gurgle vand og salt. Dette hjælper med at løsne lidt op i slimen i halsen. Du kan også prøve at bruge næsedråber.
  • For at undgå irritation i halsen, anbefales det, at man lufter ud i huset eller det sted, hvor man er. Man kan endda prøve at gå en tur i rene, uforurenede naturlige områder, væk fra traffik og røg.
  • Selvfølgelig, er det vigtigt at eliminere tobak, eftersom det er irriterende og en af de primære årsager til denne slim.
  • En anden anbefaling er at holde sit hoved hævet, når man sover. Man kan bruge to puder eller et tæppe til at løfte det en smule. På den måde, vil man undgå, at slimen ophober sig i halsen.

Du vil måske også være interesseret i at læse: Syv traditionelle midler mod halsbrand

Konklusion

Slim i halsen er en meget ubehagelig situation, men også ret gængs. Det kan være på grund af noget såsom en allergi eller en sygdom eller blot være en reaktion på en giftig vane.

Uanset hvad, bør man undgå at sluge sit slim. Ligeledes, bør man pudse næse, hvis man har en forkølelse eller en tilstoppet næse. Det skyldes, at hvis man ikke gør det, så vil al slimen i dette område ende med at bevæge sig hen til halsen.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.