Bekæmp din bihulebetændelse på kun 5 dage

Bihulernes åbning kan blive blokeret af overskydende slimproduktion, ligesom når man lider af forkølelse eller allergier.
Bekæmp din bihulebetændelse på kun 5 dage
Nelton Abdon Ramos Rojas

Bedømt og godkendt af læge Nelton Abdon Ramos Rojas.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Bihulebetændelse er en inflammation af de paranasale bihuler og skyldes en infektion forårsaget af en virus, bakterie eller svamp. De paranasale bihuler er hulrum, hvor luften passerer igennem. De er placeret bag næseknoglen, kinderne, panden og øjnene.

Betændelse forekommer sjældent i sunde og raske bihuler. Når bihulepassagen blokeres, eller når der akkumuleres for meget slim, vil bakterier og andre typer af mikroorganismer finde de rette betingelser til at formere sig, hvilket forårsager smerte og inflammation.

Hvad forårsager bihulebetændelse?

Som vi nævnte tidligere, er bihulebetændelse forårsaget af en blokering af bihulerne, der skaber et godt miljø for bakterier og vira.

Det kan også skyldes de små hår i bihulerne, som ikke kan fjerne slim ordentligt, hvilket resulterer i en række af effekter.

parasanale bihuler

Bihulernes åbning kan blive blokeret af overskydende slimproduktion, ligesom når man lider af forkølelse eller allergier.

En skæv næseskillevæggen, næseknogle eller polypper kan også være årsag til blokering af bihulerne.

Faktorer der øger chancen for at udvikle bihulebetændelse:

 • Allergier elle høfeber.
 • Sygdomme der forhindrer en ordentlig funktion af cilier.
 • Pludselig højdeændringer, for eksempel når man flyver eller dykker.
 • Cystisk fibrose.
 • Svækket immunforsvar som følge af HIV komplikationer eller kemoterapi.
 • Knogleanormaliteter i ansigtet
 • Sukkersyge

Hvad er symptomerne på bihulebetændelse?

Når betændelsen er akut, kan symptomerne vare i 4 uger eller mindre. I starten kan det minde lidt om en forkølelse, der kun bliver værre og værre efter 5 til 7 dage. Det er vigtigt at opsøge en læge, da nogle tilfælde af kronisk bihulebetændelse kan vare op til tre måneder. Nogle af symptomer kan være:

 • Dårlig ånde og tab af lugtesans.
 • Generel utilpashed og træthed.
 • Hoste der bliver værre om natten.
 • Feber.
 • Hovedpine.
 • Øm hals og dryppen fra næsen.
 • Overbelastning og løbende næse.
 • Følsomt ansigt.

Sådan bekæmper du din bihulebetændelse på kun 5 dage

eddike

Et af de mest almindelige og tilbagevendende symptomer på bihulebetændelse er kraftig hovedpine og spændinger over næsen og øjenbrynene. Der er mange smertestillende midler til at lette ubehaget, men de er ikke altid lige effektive. Så vi vil dele en helt naturlig behandling med dig, som gør brug af ingredienser med egenskaber, der lindrer symptomerne på bihulebetændelse, især hovedpine.

Hvordan forbereder jeg dette helt naturlige middel?

For at forberede dette helt naturlige middel, skal du bruge peberrod og en god mængde æblecider- eddike. Put peberroden i en krukke og hæld eddiken ovenpå. Lad det suge i 10 dage ved stuetemperatur, ryst engang i mellem.

Når den anbefalede tid er gået, åben krukken og tag en dyb indånding af peberrodsduften i 5 minutter. Om aftenen kan du dyppe en klud i blandingen og placere den på din pande for at mindske hovedpine. Denne behandling skal udføres i 5 dage og vil mærkbart reducere symptomerne på bihulebetændelse.

En anden hurtig og enkel løsning er at koge revet peberrod i vand. Når det er i fuld kog, hæld det i en beholder, dæk dit hoved med et håndklæde og indånd dampene i et par minutter. Denne metode vil give en øjeblikkelig lindring.

Hvad skal jeg undgå, hvis jeg lider af bihulebetændelse?

Hvis du lider af betændelse i bihulen, bør du undgå at rejse via fly. Undgå ekstreme temperaturer og pludselige temperaturskift. Drop dårlige vaner som tobak. Du kan overveje at blive vaccineret imod influenza, vaske dine hænder ofte og undgå antibiotika, der ikke er ordineret til dig af din læge.

Vi håber du kunne lide denne artikel om hvordan man bekæmper en bihuleinfektion på bare 5 dage!

Det kan interessere dig ...
Sådan kan du lindre bihulebetændelse med kun to ingredienser
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Sådan kan du lindre bihulebetændelse med kun to ingredienser

Der er flere ubehagelige symptomer ved bihulebetændelse. Du kan dog lindre bihulebetændelse med dette naturlige hjemmemiddel af ingefær og æblecide...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Rosenfeld, RM; Piccirillo, JF; Chandrasekhar, SS; Brook, I; Ashok Kumar, K; Kramper, M; Orlandi, RR; Palmer, JN; Patel, ZM; Peters, A; Walsh, SA; Corrigan, MD (April 2015). “Clinical practice guideline (update): adult sinusitis executive summary”. Otolaryngology–Head and Neck Surgery152 (4): 598–609
 • Leung RS, Katial R (March 2008). “The diagnosis and management of acute and chronic sinusitis”. Primary Care35 (1): 11–24, v–vi
 • Anon JB (April 2010). “Upper respiratory infections”. Am. J. Med123 (4 Suppl): S16–25
 • Goos KH, et al. (2006). Efficacy and safety profile of a herbal drug containing nasturtium herb and horseradish root in acute sinusitis, acute bronchitis and acute urinary tract infection in comparison with other treatments in the daily practice/results of a prospective cohort study.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.