Beyoncés kost og træning for at bevare sin figur i en alder af 41 år

Udforsk hemmelighederne bag Beyoncés kost og sunde livsstil, og hvordan du kan anvende dem i din egen hverdag.
Beyoncés kost og træning for at bevare sin figur i en alder af 41 år
Leonardo Biolatto

Bedømt og godkendt af læge Leonardo Biolatto.

Skrevet af Editorial Team

Sidste ændring: 03 maj, 2023

Gør dig klar til at udforske hemmelighederne bag Beyoncés fantastiske figur som 41-årig! På trods af at hun har født tre børn, er den ikoniske sangerinde og skuespillerinde stadig en rollemodel, når det kommer til hendes kost og træningsregime. Men hvordan gør hun det? Hvad indebærer Beyoncés kost og træning?

Takket være hendes personlige træner, Marco Borges, har vi fået kendskab til nogle af de øvelser, Beyoncé laver for at holde sin krop stærk. Vil du vide, hvilke øvelser det er? Vi afslører den træningsrutine, som popdivaen følger, fordelene ved disse bevægelser for kroppen og den diæt, der følger med.

Hvilke øvelser laver Beyoncé for at holde sig i form?

Til at begynde med skal du vide, at Beyoncé har en endomorph kropstype. Det betyder, at hun naturligt har en højere procentdel kropsfedt.

Både Beyoncés kost og træning er tilpasset hendes fysiske sammensætning og livsstil. Hvis du vil begynde at træne som popdivaen, anbefaler vi derfor, at du går til en specialist, som kan undersøge dig og give dig en specifik rutine til dig.

Benøvelser

Borges afslørede for bladet Elle de fire vigtigste øvelser, som Beyoncé udfører for at holde sine ben stærke. Det er tre sæt med øvelser, som hun gentager 10 gange hver.

Træneren kommenterede, at selv om han forsøger at holde sessionerne korte på grund af sangerindens forpligtelser, er det stadig nødvendigt for hende at kunne træne benene ordentligt. Hun er nødt til at holde dem stærke til sine koncerter.

1. Lunges med spring

Denne øvelse indebærer, at man hopper frem og tilbage, mens man laver et lunge. Den træner ikke kun benene, men også balderne og er med til at forbedre den kardiovaskulære udholdenhed.

Desuden forbedrer lunges med spring benstyrken og -kraften, hvilket videnskabelige undersøgelser har vist. På den anden side styrker de stabilisatormusklerne og forbrænder kalorier.

Vi tror, at du måske også vil nyde at læse denne artikel: Dette er den enkle 15-15-15 rutine, der holder Jennifer Aniston i form i en alder af 53 år

2. Plié med hop

Plié med hop er en styrketræningsøvelse, der involverer hop, mens du indtager en plié-stilling, der er typisk for ballet. Denne bevægelse træner både benmusklerne samt balder og lægge.

Fordelene er bl.a. muskelstyrkelse, øget fleksibilitet, forbedret hjerte-kar-sundhed og hjælp til koordination og balance – noget Beyoncé helt sikkert har brug for på scenen.

3. Bækkenløft

Denne øvelse fokuserer på at styrke balde-, lægge- og lænderygmusklerne. For at udføre den skal du ligge på gulvet og løfte dit bækken, idet du spænder i dine balder hver gang.

Fordelene ved bækkenløft er bl.a. øget muskeltonus og styrke i balderne, forbedret kropsholdning og reduceret risiko for skader i lænden. Dette er noget, der er af største betydning for popdivaen, da hendes dans kan inkludere pludselige handlinger.

4. Omvendt squat med spark

Dette er en af de vigtigste øvelser i Beyoncés træning, fordi den giver større mobilitet til hendes ben og hofter samt fremmer fleksibiliteten. Omvendt squat med spark er en type øvelse, der styrker hendes balder, lænd og lægge.

Øvelser for overkroppen

Beyoncé glemmer ikke at træne sine arme og ryg. Hendes foretrukne måde at gøre det på er ved at bruge boksning og træne med vægte.

I dokumentaren Homecoming på Netflix kan man se hende bruge dette udstyr i sin træning. Ifølge Borges hjælper det hende ikke kun med at opbygge udholdenhed, men det gør hende også hurtigt forpustet, hvilket forbedrer hendes kardiovaskulære kapacitet.

Træneren anbefaler 3 til 4 sessioner med 10 gentagelser hver for at mærke “forbrændingen” af øvelsen. Det holder træningen kort, men intens.

Boksning og vægte er en fremragende kombination til at forbedre udholdenhed og styrke i arme, skuldre og ryg. Da det desuden er højintensivt, er de med til at forbrænde mange kalorier.

Kardiovaskulære øvelser

Den energi, der flyder ud af popdivaen på scenen, er ubestridelig. Derfor er kardiovaskulære øvelser en vigtig del af hendes træningsprogram.

Kardio er en måde at forbedre hjertesundheden på, rapporterer Cleveland Clinic, samt øge udholdenheden. Disse aspekter er ikke blot gavnlige for Beyoncé på scenen, men for os alle.

Hendes træner forklarede til magasinet Glamour at sprint, en type kardiovaskulær træning, der indebærer løb i fuld fart over en kort distance, er det, der giver Beyoncé den “eksplosivitet”, hun har brug for på scenen. Fordelene ved sprint er blevet bevist af videnskaben ved flere lejligheder.

Konkret veksler sangerinden mellem 1 minuts sprint og 2 minutters rask gang i samlet set en halv time.

Beyoncés kost supplerer hendes træning

På trods af sangerindens travle liv er hendes træningsregime ret strengt. Tilføj dertil de mange timers dansetræning, som hun udfører, måneder før hun starter en turné. Med så meget at lave undrer du dig sikkert over, hvordan Beyoncé formår at ernære sig.

Under interviewet for Glamour kommenterede Borges, at popdivaen altid drikker en vegetabilsk proteinshake efter sin træning. Det hjælper hendes muskler med at restituere. Hun tilføjer frosne frugter, spinat, mandelmælk og noget vegetabilsk proteintilskud til denne shake.

Hun er meget streng med, hvad hun spiser. Hun forsøger altid at spise uforarbejdede produkter.

Da hun har en endomorph krop, undgår hun kulhydrater, men eliminerer dem ikke helt fra sin kost. I stedet erstatter hun dem med komplekse sukkerarter, som f.eks. dem, der findes i quinoa.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Unilateral træning: Hvad er det, og hvad er fordelene?

Vil du følge Beyoncés kost og sunde livsstil?

Det vigtigste er ikke, hvor længe du træner, men hvor sunde dine generelle vaner er. Derfor er vores anbefaling at tilstræbe en livsstil baseret på en afbalanceret og varieret kost, masser af væske, regelmæssig motion og stressreduktion gennem meditation eller yoga.

Beyoncés sunde livsstil har ikke kun hjulpet hende med at bevare en misundelsesværdig figur, men også med at forbedre hendes generelle helbred. Hendes fokus på en afbalanceret kost, sammen med hendes konsekvente træning og enorme talent, har gjort hende til en rollemodel for mange mennesker.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.