Dette er den enkle 15-15-15 rutine, der holder Jennifer Aniston i form i en alder af 53 år

Jennifer Anistons 15-15-15 rutine er en del af hendes daglige aktiviteter for at bevare en sund krop i en alder af 53 år.
Dette er den enkle 15-15-15 rutine, der holder Jennifer Aniston i form i en alder af 53 år
Leonardo Biolatto

Bedømt og godkendt af læge Leonardo Biolatto.

Sidste ændring: 25 april, 2023

Jennifer Aniston har en skulpturel og smuk krop i en alder af 53 år. Dette skyldes til dels den 15-15-15 rutine, hun udfører. Det er vigtigt at huske på, at de resultater, som den berømte skuespillerinde viser, også skyldes den disciplin, som hun udviser over for sport, og som hun udfører dagligt. Desuden supplerer hun denne rutine med en sund kostplan i overensstemmelse med sine behov.

I denne artikel fortæller vi dig alt om, hvordan du udfører denne berømte rutine, så du kan følge de samme trin som skuespillerinden fra Venner.

Hvad er Jennifer Anistons 15-15-15 rutine?

Ifølge hvad den berømte skuespillerinde på et tidspunkt afslørede, måtte hun efter at have lidt en fysisk skade ændre sin træningsmetode og fokuserede i et stykke tid på pilates. Hun sagde dog, at hun savnede at lave en cardio rutine, der fik hende til at svede. Så hun begyndte at gennemføre 15-15-15.

Hun kommenterede følgende:

“Jeg har brug for en form for bevægelse, selv om det bare er 10 minutter om dagen på en trampolin…. Jeg manglede den slags sved fra, når man træner hårdt. Så jeg går tilbage til min 15-15-15 metode.”

-Jennifer Aniston-

Men hvad er det for en træning, der allerede stjæler overskrifterne? Den er enkel, men effektiv!

Det er en kombination af løbebånd, elliptisk træning og spinning i 15 minutter hver. Selv om denne serie har fungeret meget godt for stjernen fra film som Familien Miller, er der i dag utallige variationer, afhængigt af den enkelte persons behov og mål.

Der er dem, der foretrækker at udføre triader af øvelser som løb, hop og squats. Der er også andre, der ændrer tiden for hver bevægelse og reducerer den til 10 minutter.

Målet er at holde sig til rutiner af lang varighed, der kombinerer høj og moderat intensitet. Dette forhindrer folk i at kede sig i deres daglige træning.

Jennifer Aniston løber udenfor

Vi tror, at du også vil nyde at læse denne artikel: Crossfit eller fitnesscenteret: Hvad er bedst?

Hvad er fordelene ved 15-15-15 rutinen?

Det første, der skal siges, er, at denne type højintensiv kardiometabolisk træning bryder monotonien i traditionelle rutiner. Det giver folk mulighed for at udnytte deres tid bedre. På ethvert tidspunkt af dagen kan 15-15-15 eller 10-10-10 metoden udføres, uden at man behøver at bekymre sig om åbnings- eller lukketid i fitnesscentret.

Det er også værd at bemærke, at det ikke er nødvendigt at udføre de 45 eller 30 minutters træning i træk. Du kan gennemføre rutinen i to eller tre portioner i løbet af dagen.

De, der har maskiner til rådighed, kan endda gøre det som Jennifer Aniston: Ved at kombinere elliptisk træning, løbebånd og spinning. På den anden side har de, der foretrækker at lave andre aktiviteter, sjipning, gåture, udendørs løb og squats til rådighed.

Der er nogen, der måske tvivler på fordelene og virkningen på kroppen af disse mini-træningsrutiner, men det skal siges, at videnskabelige undersøgelser hævder, at denne type kumulativ træning har de samme fordele som en kontinuerlig rutine.

Ulemperne ved denne metode

Kvinde styrketræner med vægt

I stedet for “ulemper” ved 15-15-15 rutinen vil vi blot tale om, hvilke ting man ikke bør udelade, når man begynder med denne metode. Fysisk aktivitet er meget vigtig, og ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO) forebygger det forskellige sygdomme, såsom hjertesygdomme, diabetes og endda kræft.

Det reducerer også symptomer på depression og angst, forbedrer hukommelsen og forbedrer hjernens sundhed.

Denne rutine skal dog suppleres med styrketræning for at styrke musklerne. Kardiovaskulær træning, som f.eks. 15-15-15 rutinen, forbrænder kalorier, men øger ikke muskelmassen. Det er vigtigt at bevare den magre kropsmasse for ikke at blive ramt af sarkopeni eller manglende styrke i løbet af aldringen.

Det er ikke et spørgsmål om at prioritere enten styrketræning eller konditionstræning. I stedet handler det om den kombination af de to, der er mest gavnlig. Faktisk har en videnskabelig analyse fra 2020 fastslået, at blot 6 uger med begge bevægelser er nok til at reducere kvinders kropsvægt uden at reducere mængden af muskler.

Fordi den grundlæggende risiko ved at fokusere på aerobe øvelser er at negligere muskelopbygningen. Nogle gange, i jagten på en vis type silhuet, giver vi ikke nok betydning til muskelvævet. Og selv om vi måske ikke bemærker det nu, vil vi med alderen have brug for aktive og sunde fibre i vores muskler, som vil gøre det muligt for os at bevæge os rundt og udføre vores daglige aktiviteter med mindre anstrengelse.

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Mini-træning: Små rutiner med store fordele

Kendte du allerede Jennifer Anistons 15-15-15 rutine?

Den ideelle type rutine afhænger meget af den enkelte persons specifikke behov. Derfor er det altid bedst at konsultere en professionel, som kan vejlede os og hjælpe os med at opnå en sund krop, som Jennifer Anistons.

15-15-15 rutinen er meget nem at inddrage i din daglige rutine. Den er optimal, når tidsplanen er stram, og vi ikke kan afsætte tid til fitnesscenteret.

Det anbefales at starte med en træningsplan, der også omfatter en sund kost. Træning skal understøttes af de rigtige næringsstoffer. Hvis du har spørgsmål, kan du altid henvende dig til en ernæringsekspert for at få råd.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Cada movimiento cuenta para mejorar la salud. Organización Mundial de la Salud. 2020.
  • Görner, K., & Reineke, A. (2020). The influence of endurance and strength training on body composition and physical fitness in female students. Journal of Physical Education and Sport20, 2013-2020.
  • Murphy MH, Lahart I, Carlin A, Murtagh E. The Effects of Continuous Compared to Accumulated Exercise on Health: A Meta-Analytic Review. Sports Med. 2019 Oct;49(10):1585-1607.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.