Bidronningesyndrom hos kvinder

For at vide, om en kvinde har bidronningesyndrom, skal du bare se på hendes adfærd. Til tider kan du måske tro at hun har et stort ego, at hun er meget konkurrenceorienteret eller at hun er misundelig. Men hvis du kigger nærmere, er der mere under overfladen.
Bidronningesyndrom hos kvinder

Sidste ændring: 09 august, 2022

Bidronningesyndrom hos kvinder dækker over en række overbevisninger og usikkerheder. De gør, at den person, der er berørt af det forsøger at projicere deres svagheder over på andre kvinder.

Bidronningesyndrom hos kvinder

Kvinde med slange om halsen

Bidronningesyndrom hos kvinder er ikke anerkendt af fagfolk. Der er imidlertid mange mennesker, der søger hjælp til at identificere det og påvise den rivaliserende adfærd, som nogle kvinder har.

I bikuberne har dronningebien en hovedrolle. Hun er omgivet af mange mandlige bier, samt hunbier, der ikke er frugtbare. Dette får hende til at føle sig større end de omkring hende. Det er en position, som mange kvinder længes efter.

Samfund og konkurrence

Fra en ung alder lærer vi, at konkurrere med de mennesker, der er omkring os.

Kvinde observerer anden kvinde

 

Faktisk er impulsen, vi føler til at konkurrere, kommet fra en trang til at sammenligne os med andre. Noget, der kan ses hos mange voksne. Hensigten med det er, at gøre os bedre. Men det faktiske resultat er ofte, at vores selvværd dykker.

Dette resulterer i, at når vi tror, vi forsøger at forbedre os selv, gør vi det ikke for at forbedre os selv. I virkeligheden gør vi det for at vise os. Vi gør det i ofte for at være bedre end dem omkring os, så de bliver misundelige.

Det er hvad bidronningesyndrom hos kvinder handler om.

Kvinder i samfundet

Kvinder skal håndtere et stort socialt pres. De skal leve op til umulige skønhedsstandarder, bliver presset til at være perfekte og at gøre alt rigtigt. Frem for alt lærer de også at se andre kvinder som deres rivaler.

Hvorfor ser vi andre kvinder som rivaler, men ikke mænd?

Tre kvinder drikker te

 

Dette skyldes ofte, at vi identificerer mere med andre kvinder. Men det skyldes også en type adfærd, som vi lærer fra en ung alder: at kritisere andre kvinder, at dømme dem og at have lyst til at være bedre end dem.

Som vi ser det, bør denne adfærd gøres op med. Men den fortsætter imidlertid med at være til stede i sådan grad, at nogle kvinder ender med at lide af bidronningesyndrom.

Bidronningesyndrom: Hvordan man opdager det

For at vide, om en kvinde har bidronningesyndrom, skal du bare se på hendes adfærd. Til tider kan du måske tro at hun har et stort ego, at hun er meget konkurrenceorienteret eller at hun er misundelig. Men hvis du kigger nærmere, er der mere under overfladen:

Du hører hende altid tale dårligt om andre kvinder og sladre om hvad de gør eller ikke vil stoppe med at gøre. Alt, hvad hun siger, er altid negativt, nedværdigende og ydmygende.

Kvinde hvisker til en anden - bidronningesyndrom hos kvinder

Hendes iver for at vise sig og sætte sig forrest uanset omkostningerne er tydelig. Dette kan omfatte mistede venskaber og opbyggelsen af en meget foruroligende passiv-aggressiv adfærd.

Læs også denne artikel:

Slip fri fra negativ tankegang

Hun vil forsøge at gøre andre kvinder til hendes “underordnede” for at gøre sig selv stærkere. Ved at gøre dette, vil hun sænke selvværd og moral for dem, hun anser for at være sine fjender.
Som vi kan se, er denne holdning meget giftig. Det forårsager megen smerte for andre mennesker, der er så uheldige at befinde sig i nærheden af nogen, der lider af dette syndrom.

Men hvad ligger der bag dette syndrom?

Kvinder med stor usikkerhed

Kvinder, der lider af bidronningesyndrom, har behov for at træde på andre og undergrave selvværdet hos dem, de anser for at være deres rivaler. Men de gør det fordi de ikke føler sig selvsikre.

Kvinde med blomster i haaret - bidronningesyndrom hos kvinder

På grund af dette projicerer de i virkeligheden deres usikkerhed på andre kvinder. Ved at gøre dette, forsøger de på en skadelig måde, at få den sikkerhed de mangler.

Hver gang vi ser nogen behandle andre dårligt, nogen der forsøger at vise sig, eller nogen der opfører sig “cool”, bør vi indse sandheden. De er ikke sådan, fordi de tror, de er bedre og stærkere. I virkeligheden er der bag facaden en såret, skrøbelig person med lavt selvværd og en masse uforløst usikkerhed.

På trods af alt dette, skal vi lære at være forsigtige omkring den type mennesker og omkring de, der lider af bidronningesyndrom hos kvinder , fordi de kan forårsage meget smerte. Uden at indse det, får de os til at deltage i deres overbevisninger, i deres usikkerhed og i angsten, de ikke kan anerkende i sig selv.

Har du nogensinde lidt af bidronningesyndrom? Kan du genkende det i nogen omkring dig (på arbejde eller i dit privatliv)?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.