Forskning viser at bitter agurk kan helbrede kræft og diabetes

Forskning viser at bitter agurk kan helbrede kræft og diabetes

Sidste ændring: 23 november, 2018

Bitter agurk er en art af cucurbit af tropisk oprindelse og indtages ofte som en te. Ifølge forskning kan denne plante kurere kræft og diabetes. Samtidig besidder den egenskaber, der kan hjælpe med at forebygge og bekæmpe mange forskellige sundhedsproblemer.

Denne te er populær i Afrika, Asien og Latinamerika og hyppig indtagelse sænker blodsukkerniveauet hos folk med diabetes, i den grad at studier henviser til den som “planteinsulin”.

Hvorfor standser te af bitter agurk diabetes?

Bitteragurk-te anbefales til behandling og forebyggelse af blodsukker-ubalancer, som dem, der er forbundet med diabetesDens høje indhold af anti-oxidanter reducerer blodsukkerniveauet, og gør den perfekt til dem, der lider af type-II-diabetes.

Forskere har fundet ud at at bitteragurk forbedrer stofskifteproblemer igennem dens virkning på sukkerstofskiftet.

Hvordan bruges bitter agurk-te til at bekæmpe kræft?

Kraeftceller

Efter at have gennemført mange undersøgelser af anti-kræft-egenskaber i bitteragurk-te, fandt man at denne grøntsag besidder anti-cancer-egenskaber, der forhindrer vækst af   bryst- og andre typer af kræftceller. Ifølge undersøgelsen offentliggjort af tidsskriftet “Cancer Research”, har videnskabsmænd opdaget, at bitteragurk-ekstrakt har evnen til at hæmme væksten af ​​kræftceller takket være dens høje indhold af antioxidanter, der beskytter cellerne i kroppen og reducerer skader forårsaget af frie radikaler, dårlig ernæring, miljøgifte og cigaretrøg, for at nævne et par stykker.

En anden undersøgelse foretaget af University of Colorado indgav doser af bitter agurk-ekstrakt til rotter med kræft og det fremkaldte en reduktion på 64% i størrelsen af bugspytkirtel-tumorer uden nogen bivirkninger.Som konklusion forstærker højt antioxidant-indhold immunsystemets aktivitet.

Bivirkninger af bitteragurk-te

Bitteragurk

Bitter agurk anbefales ikke til gravide kvinder da nogle af dens indholdsstoffer kan fremkalde aborter.

Indtagelse af bitteragurkte over lang tid forstærker din risiko for at udvikle betændelse i   leveren. Selvom te er ikke skadeligt for levervæv, det hæver det niveauet af leverenzymer, der kan forårsage sundhedsmæssige problemer som arteriosclerose eller åreforkalkning.

Andre mindre alvorlige bivirkninger omfatter kvalme, opkastning, diarré og mavesår. Denne te kan være giftig for børn og bør kun indgives under en læges tilsyn.

Hyppigt forbrug af bitteragurk-te kan også fremkalde uregelmæssig hjertebanken, hovedpine, nedsat frugtbarhed, muskelsvaghed og inkontinens.

Hvordan laver jeg bitter agurk-te?

Bitteragurk-te kan købes i forretninger som et pulverekstrakt. For at lave te, skal du koge en liter vand og tilsætte en eller to spiseskefulde pulver. Lad den trække i 6 til 10 minutter og drik den. Den findes også fundet i kapselform.

Andre fordele ved bitter centnergraeskar

  • Bitter agurk er en rig kilde til antioxidanter som alfa-caroten, beta-caroten, lutein og zeaxanthin. Den indeholder også en god mængde A-vitamin, som sammen med de andre antioxidanter, den indeholder, beskytter kroppen imod frie radikaler og forebygger tidlig aldring og andre sygdomme.
  • Bitter agurk-te fremmer fordøjelsessystemets sundhed ved at stimulere fordøjelse og peristaltik for at flytte maden gennem kroppen, for derefter at blive udstødt som affald. Den er også god for forstoppelse og fordøjelsesbesvær.
  • I Indien er det en populær behandling for bekæmpelse af infektioner og hudproblemer, herunder forkølelsessår.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.