Ting du bør vide, før du går på citronkur

Har du nogensinde hørt om citronkuren? Her vil vi dele nogle af citronens slankende egenskaber og forklare hvad citronkuren går ud på.
Ting du bør vide, før du går på citronkur

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 26 august, 2022

Mens du er på citronkur, er det ekstremt vigtigt, at du spiser masser af frugter, grøntsager og sunde fedtstoffer, så du ikke svækker din krop.

Har du nogensinde hørt om citronkur? Karakteriseret ved sin unikke aroma og syreagtige smag, anses citron for at være en af de mest alsidige frugter i verden. Takket være dens komponenter og egenskaber, har den uendeligt brug.

Den er perfekt til at forbedre hudens sundhed, eller til at opretholde fejlfrie overflader i hjemmet. Den hjælper også med at optimere helbredet, uden at forårsage bivirkninger eller uønskede overraskelser.

Her, vil vi dele nogle af citronens slankende egenskaber. Ydermere, vil vi også forklare om citronkur, og hvad den går ud på.

Hvordan man går på citronkur

Denne kur er blevet en af de mest populære, fordi den giver hurtige resultater ved minimal indsats. Dog, er det vigtigt at notere sig, at mange folk griber til den, fordi de ønsker hurtige resultater – ikke vedvarende resultater.

Du bør ikke følge denne citronkur i lang tid. Selvom citron har utallige fordele for helbredet, kan alt i overdrevne mængder være skadeligt.

Da citron er naturligt vanddrivende, hjælper denne kur med at udskille toksiner i kroppen og unødvendig væske. Du kan kun være på citronkur i fem til syv dage. På den måde, vil din krop ikke begynde at svækkes af det pludselige skift i kalorieindtag og det øgede indtag af denne frugt.

Læs også: Yoga og vægttab: Forbrænder yoga kalorier?

Ting du bør gøre, før du starter på citronkur

gravid kvinde ved læge

Hvis du ønsker at begynde på citronkur, er det vigtigt at du først konsulterer med en læge eller en ernæringsekspert. På den måde, kan du sikre, at din krop opnår de ønskede resultater, og at du ikke ender op på skadestuen.

Du kan finde mange måder, hvorpå du kan gå på denne kur, online. Den mest berømte citronkur er den, der varer i syv dage. Som vi allerede har nævnt, er det vigtigt, du ikke er på kuren for længe. Desuden, skal du forsøge at kombinere den med en balanceret kost. 

Drik ikke citronjuice alene

Gennem denne citrinkur, skal du drikke seks glas citronjuice om dagen. Det er vigtigt at du ledsager dette indtag af juice med supplementer, såsom neutral yoghurt, frugt eller müslibarer.

Ydermere, er du nødt til at sikre dig, at du spiser proteiner, såsom kylling eller kogte æg, og, selvfølgelig, frugter og grøntsager. Du skal ikke overgøre det, og det er vigtigt. at du distribuerer glassene med citronjuice gennem dagen, til morgenmad, frokost, eftermiddagssnack og aftensmad.

Læs også: Fordelene ved at spise svampe

Tilladte og forbudte fødevarer

kvinde der spiser en burger

Hvis du går på denne citronkur, er det meget vigtigt, at du indtager nok frugter, grøntsager og sunde fedtstoffer. I stedet, skal du undgå at spise, eller fuldstændig udelukke, junkfood, meget sukkerholdige drikke eller energidrikke.

Det er relativt simpelt at spise sundt, mens du føler denne kur. Hvis du ikke har sunde vaner, er det et godt tidspunkt at starte nu.

Fordele ved citronkur

Citronkuren har mange fordele. Frugten forbedrer og stabiliserer fordøjelsessystemet, mens det forbedrer transitten i tarmen. Det er derfor, den kan hjælpe dig med at tabe et par kilo hurtigt.

Citron hjælper også med at hydrere kroppen. Da du primært konsumerer vand gennem denne kur, kan det hjælpe med at forebygge tør hud og mangel på elasticitet i vævene. 

Vitamin C har en fantastisk antiinflammatorisk effekt. Derfor, vil du formentlig snart opdage en formindskelse af væskeophobning. Det bliver komplimenteret af det faktum, at citron også booster immunsystemet.

Ulemper

Selvom denne kur virker hjælpsom, er der nogle ting, du skal overveje. Det første er, at det drastiske fald i dit kalorieindtag kan få dig til at føle dig svag. 

Citron kan forårsage irritation i maven og forværre nogle problemer. Tilbageløb af mavesyre er en tilstand, som citrusfrugter muligvis kan forværre.

Resultaterne af citronkur

Hvis du beslutter dig for at gå på denne citronkur kan du tabe dig. Husk, at du skal være disciplineret, når det kommer til at spise rigtigt og drikke juicen.

Har du nogensinde prøvet denne kur? Ville du følge denne kur, eller en anden form for kur, med kortvarig succes?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Kim, M. J., Hwang, J. H., Ko, H. J., Na, H. B., & Kim, J. H. (2015). Lemon detox diet reduced body fat, insulin resistance, and serum hs-CRP level without hematological changes in overweight Korean women. Nutrition Research. https://doi.org/10.1016/j.nutres.2015.04.001
  • Fukuchi, Y., Hiramitsu, M., Okada, M., Hayashi, S., Nabeno, Y., Osawa, T., & Naito, M. (2008). Lemon Polyphenols Suppress Diet-induced Obesity by Up-Regulation of mRNA Levels of the Enzymes Involved in β-Oxidation in Mouse White Adipose Tissue. Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition. https://doi.org/10.3164/jcbn.2008066
  • González-Molina, E., Domínguez-Perles, R., Moreno, D. A., & García-Viguera, C. (2010). Natural bioactive compounds of Citrus limon for food and health. Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis. https://doi.org/10.1016/j.jpba.2009.07.027

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.