Få bløde håndklæder med naturligt skyllemiddel

Lær, hvordan du kan desinficere dine håndklæder og gøre dem super bløde ved at følge denne her opskrift på hjemmelavet naturligt skyllemiddel.
Få bløde håndklæder med naturligt skyllemiddel

Skrevet af Paula Heidemeyer

Sidste ændring: 09 august, 2022

Skyllemidler kan være dyre i længden. Det er meget bedre at lave det derhjemme og det vil kun koste dig en brøkdel af det du ellers betaler. Sig farvel til dårlige lugte med et hjemmelavet naturligt skyllemiddel, som du selv kan lave af billige ingredienser.

Vil du gerne lære at lave et naturligt skyllemiddel til dine håndklæder?

Når alt kommer til alt, skal hver beklædning i dit skab bruge en anden behandling, og det kan være svært at vaske tøj, lagner eller håndklæder. For de fleste mennesker kan det virke som om de skal tage et kursus i rengøring, så hvert hjørne af deres hus forbliver fuldstændigt rent.

Takket være oplysningerne på internettet kan du dog finde fantastiske løsninger, der gør dit dagligdags husarbejde meget nemmere. I dagens artikel kan du lære at lave et hjemmelavet blødgøringsmiddel til at rengøre og blødgøre håndklæder.

Når du får nye håndklæder vil du bemærke, at de har fnug de første par gange, du bruger dem. Jo mere du bruger dem, jo mere slider de ned, hvilket kan ende med at skrabe din hud. Selvom dette ikke er slemt, er følelsen stadig ikke den samme.

Lær, hvordan du kan desinficere dine håndklæder og gøre dem super bløde ved at følge denne her opskrift på hjemmelavet naturligt skyllemiddel.

LÆS OGSÅ: Sådan fjerner du bakterier på puder og lagner

Sådan laver du et hjemmelavet naturligt skyllemiddel til dine håndklæder

Fortsæt med at læse, hvis du vil prøve et miljømæssigt sikkert og hjemmelavet blødgøringsmiddel.

Hjemmelavet blødgøringsmiddel er lavet af naturlige produkter, der er billige, effektive og mangler ikke noget, som industrielle blødgøringsmidler har. De udgør heller ikke nogen skade for miljøet.

Dette stofblødgøringsmiddel vil efterlade dit tøj og håndklæder lige så blødt som enhver kommerciel eller industriel blødgøringsmiddel. Faktisk er hjemmelavet blødgøringsmiddel mindre tilbøjeligt til at skade din hud.

Ingredienser

 • 500 ml hvid eddike
 • 1 liter mineralvand
 • 2 spsk. natron (18 g)

Fremgangsmåde

Det er nemt at lave et hjemmelavet naturligt skyllemiddel, og alt hvad du behøver er en beholder, der er stor nok til blandingen.

 1. Start med at blande en liter vand med en halv liter eddike. Brug hvid eddike for at sikre, at dine tøjfarver ikke falmer væk.
 2. Tilsæt gradvis natron til væsken, og du vil straks bemærke, at der forekommer skum, og derfor bør du ikke tilføje det hele på én gang.
 3. Bland det godt sammen.
 4. Når det er blandet grundigt sammen, hæld det i en plastikflaske og voila! Du kan nu bruge dit hjemmelavede blødgøringsmiddel.

Prøv det selv ved at vaske dit næste parti håndklæder med dette miljøvenlige, økologisk, hjemmelavede skyllemiddel. Du vil se, hvor godt det er!

LÆS OGSÅ: Gør planter i hjemmet dig sundere?

Derfor virker dette skyllemiddel så godt

Kurv med friske håndklæder

Eddike-baserede skyllemidler er de bedste at bruge på dit tøj, især til dine håndklæder, fordi de normalt absorberer meget fugt. Håndklæder kan blive ildelugtende, hvis de ikke bliver tørre. Uanset om du vasker dem, vil du ikke være i stand til at slippe af med den dårlige lugt.

Eddike bruges ikke kun som et skyllemiddel, men også som et rengøringsmiddel til andre vanskelige områder i dit hjem for eksempel køkken og badeværelse. På trods af at eddike har en stærk lugt, forsvinder den efter tørring, hvilket er ret godt for at fjerne pletter og slippe af med dårlige lugte.

Hvis du bemærker, at en af dine håndklæder har en plet på den, kan du påføre lidt eddike direkte oven på pletten. Lad eddike sidde i 10 minutter og vask det væk som du normalt ville.

Sådan renser du dine håndklæder med et naturligt skyllemiddel

 • Det er bedst at vaske dem i koldt vand med hvid eddike, citron og en smule ammoniak duft. På denne måde vil du være sikker på at dine håndklæder får en behagelig lugt.
 • Brug ikke industrielt skyllemiddel eller for meget vaskemiddel, når du vasker håndklæderne. Det giver ikke umiddelbart mening, men hvis du bruger for meget vaskemiddel i vaskemaskinen kan det faktisk forhindre håndklæderne i at blive rene.
 • Hvis du ikke har en tørretumbler, skal du hænge dine håndklæder tørre på et stort åbent sted og i et godt ventileret område. Husk, det er en god idé at lade håndklæderne tørre helt, før de gemmes væk. På den måde vil dine håndklæder ikke ende med at lugte dårligt.
 • Vask ikke for meget tøj på samme tid og overfyld ikke din vaskemaskine. Hvis du gør det, vil du kun gøre det svært for maskinen at vaske dine håndklæder, og du bliver nødt til at vaske dem igen.

Som du kan se er det nemt at lave dette naturlige skyllemiddel til dine håndklæder. Prøv det selv for at se hvor effektivt det er.

Det kan interessere dig ...
11 hjemmemidler mod lugtende armhuler
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
11 hjemmemidler mod lugtende armhuler

Ingen ønsker at gå gennem livet med lugten af ​​sved, især når det kommer fra armhulen. I denne artikel kan du lære at slippe af med lugtende armhu...
Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.