9 problemer med stramt tøj

Vidste du, at stramt tøj kan være ansvarligt for mange af dine sundhedsmæssige problemer? Ud over kredsløbsproblemer kan det også forårsage problemer med din fordøjelse.
9 problemer med stramt tøj

Sidste ændring: 26 august, 2022

Der er mange problemer med stramt tøj for dit helbred. Uanset om du har bemærket det eller ej, kan det gradvist forårsage kredsløbs-, lymfatiske og muskulære problemer.

Det kan være moderne, men det pres, som dette tøj sætter på dine organer, kan føre til komplikationer, som faktisk kan påvirke din livskvalitet.

Sagen er, at så mange mennesker er vant til at bære dem, selvom de er ubehagelige. De er overalt.

På grund af dette er det vigtigt at kende risiciene ved at bære stramt tøj og hvorfor det er bedst at vælge en anden stil.

Find ud af mere!

1. Cirkulations problemer med stramt tøj

Åreknuder og sprængte blodkar kan opstå, hvis du går i for stramt tøj

Brug af bukser, der er for stramme, kan påvirke din cirkulation og forårsage problemer, der har tendens til at dukke op i den nederste del af din krop.

Fordi trykket forstyrrer blodgennemstrømningen til dit hjerte, øges inflammationen, og lidelser som åreknuder og sprængte blodkar kan udvikle sig.

Dette kan også forårsage ledsmerter og andre ubehagelige, begrænsende symptomer.

Læs også:

2. Sure opstød

Brug af bukser eller andet tøj, der er for stramt, kan forstyrre en god funktion af spiserøret og den nedre ringmuskel i spiserøret, som er ansvarlige for at holde mavesyre fra at nå spiserøret og munden.

Som følge heraf får du sure opstød, der er kendetegnet ved en brændende fornemmelse i brystet og halsen.

3. Åndedrætsproblemer

For stramt tøj kan forårsage vejrtrækningsproblemer

Din åndedræts sundhed er afhængig af mange interne og eksterne faktorer, men stramt tøj er en af dem.

På grund af det pres, der sættes på dit åndedrætssystem, sker vejrtrækningen ikke normalt, og din musklerne i mellemgulvets evne til at udvise kuldioxid bliver hæmmet.

4. For tidlig aldring

Det gælder ikke altid, men cirkulations- og lymfevanskeligheder fra stramt tøj kan fremskynde aldringsprocessen i dine celler.

Det skyldes, at blodgennemstrømningen påvirkes, og den har ikke den samme evne til at transportere ilt til dit væv.

Hertil kommer, at toksiner ender op i blodet og med tiden bidrager til for tidlig nedbrydning i kroppen.

5. Appelsinhud

Tætsiddende tøj kan føre til udviklingen af appelsinhud

Når du har kropsnært tøj på forhindres cellerne i at blive iltet korrekt hvilket i sidst ende bidrager til udviklingen af appelsinhud.

Årsagen er, at det øger væskeophobningen og opmuntrer til udvikling af fedtknuder i områder som din baller og lår.

6. Rygsmerter

Rygsmerter er også et problem der kan være forårsaget af stramt tøj. Når du bruger bevægelsesbegrænsende tøj, stiger din risiko for ryg- og nakkesmerter, fordi dine muskler skal arbejde hårdere.

Stramt tøj komprimere dine nerver og øger betændelse, hvilket betyder stivhed, smerte og prikken.

Læs også:

7. Langsom fordøjelse

Det kan give problemer med fordøjelsen at gå i for stramt tøj

Når dine bukser, nederdele eller bælte klemmer for meget om din mave, fungerer din mave langsomt, og det tager længere tid at fordøje din mad.

Det kan føre til mavesmerter, sammen med udspiling og forstoppelse.

Læs også:

8. Vaginal infektion

At gå i meget kropsnært tøj er en faktor forbundet med vaginale infektioner, fordi det påvirker pH værdien i dette område.

Stramt tøj holder på den fugt og varme, som dette område afgiver. Som timerne går , skaber det det perfekte miljø for bakterier og svampevækst.

Som følge heraf kan du se ændringer i vaginalt udflåd og undertiden dårlig lugt og kløe. Det er et af mange problemer med stramt tøj.

9. Hud problemer med stramt tøj

Stramt tøj kan føre til hudproblemer

Det er sjældent, men nogle hudproblemer har at gøre med at bære stramt tøj fremstillet af stoffer, der hæmmer god cirkulation.

Dårlig ilttilsætning af vævet kombineret med fugt og svedophobning fører til fremkomsten af røde pletter, kløe og indgroede hår.

Kendte du til disse problemer med stramt tøj? Nu da du ved det, så prøv at begrænse brugen af stramtsiddende tøj og vælg åndbart, behagelig tøj.

Det kan interessere dig ...
Fem øvelser til at aktivere blodkredsløbet
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Fem øvelser til at aktivere blodkredsløbet

Føles din krop træt og uoplagt? Har du haft problemer med kredsløbet? Så skal du prøve de her øvelser til at aktivere blodkredsløbet.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Weismann K, Larsen FG: Pernio of the hips in young girls wearing tight-fitting jeans with a low waistband. Acta Derm Venereol, 2006, 86: 558–559.

  • Mori Y, Kioka E, Tokura H: Effects of pressure on the skin exerted by clothing on responses of urinary catecholamines and cortisol, heart rate and nocturnal urinary melatonin in humans. Int J Biometeorol, 2002, 47: 1–5.


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.