12 grunde til at have brintoverilte i hjemmet

Udover at være et godt desinfektionsmiddel til sår, så er brintoverilte et meget nyttigt rengøringsmiddel.
12 grunde til at have brintoverilte i hjemmet

Sidste ændring: 22 august, 2019

Brintoverilte er et bakteriedræbende middel, der betragtes som en af de mest effektive og sikre desinfektionsmidler. Det kan udrydde mikroorganismer ved iltning, hvilket betyder, at det udfører en slags kontrolleret afbrænding. Disse egenskaber betyder, at det også er en af dine bedste muligheder til rengøring af dit hjem. Endnu bedre er, at det er rimelig billigt og at det ikke har nogen bivirkninger. I denne artikel giver vi dig 12 grunde til at have brintoverilte i hjemmet.

Før vi fortæller dig om alle de gode måder, du kan bruge brintoverilte i dit hjem, så husk at de fleste opløsninger du kan købe er 3% styrke. Med det in mente, så vær klar til at lære 12 grunde til, at du aldrig skal være foruden brintoverilte i dit hjem.

At bruge brintoverilte på borde og skærebrætter af træ

Borde og skærebrætter lavet af træ skaber et perfekt miljø for spredning af bakterier, som salmonella, hvilket er tilstede i råt kød. Spray disse overflader grundigt med brintoverilte for at disinficere dem. 

Frugt og grøntsager

Tomater der bliver vasket

De frugter og grøntsager du køber i supermarkedet i dag, er dækket med alle former for bakterier og kemikalier, som kan skade dit helbred. For at slippe af med dem, bland ½ kop brintoverilte i en skål med vand, og skyl dine produkter i denne blanding.

Anbefalet læsning efter “12 grunde til at have brintoverilte i hjemmet”:

Seks steder i hjemmet du glemmer at rengøre

Køleskab og håndvask

Vi bruger ofte køleskab og håndvask til at opbevare eller vaske fødevarer og andre køkkenredskaber. Fordi de kan samle tusindvis af forskellige typer bakterier, er det en god idé, at lave en spray af brintoverilte og periodisk dække indersiden og ydersiden af dit køleskab og din håndvask. Lad det sidde i et par minutter og tør efter med en fugtig klud.

Rengøringssvampe

Rengoeringssvamp

Vaskesvampe huser alle mulige bakterier, der kommer fra de madrester, de gør rent. For at rengøre og desinficere dine svampe, lav en blanding af halvt brintoverilte og halvt vand, og dyp dine svampe i det.

Hvidere tøj

Brintoverilte er fremragende til at få pletter ud af hvidt tøj, eller til at fjerne blodpletter på gulvtæpper eller stof. Tilføj en kop brintoverilte til din vask af hvidt i vaskemaskinen, eller behandl blodpletter direkte med dette kraftfulde desinfektionsmiddel.

Foryngende, rensende bad

Kvinde der er i karbad

For at tage et foryngende, forfriskende og rensende bad, bland to liter af 3% brintoverilte i dit varme badekar og lig i blød i mindst en halv time.

Fodsvamp

Et fodbad

Brintoverilte er også meget nyttig i bekæmpelsen af fodsvamp. Alt du behøver er en opløsning af halv brintoverilte og halv vand til at blødgøre dine fødder i hver aften.

Infektioner

Brintoverilte kan hjælpe i kampen mod svampe- og andre hudinfektioner. Du kan anvende det direkte på det område, der plager dig flere gange om dagen.

Støvmider

Støvmider kan ophobe sig i områder hvor du mindst venter eller bemærker det, og de er virkeligt dårlige for dit helbred. For at rydde dit hjem for støvmider, lav en blanding af halv brintoverilte og halv vand, og spray de områder du mistænker for at skjule støvmider.

Tandbørste

Kvinde der boerster taender - at have brintoverilte

Din tandbørste kan huse alle mulige slags bakterier, som med tiden kan skade dit helbred. Blødgør den i brintoverilte for at rengøre den.

Læs også denne artikel efter “12 grunde til at have brintoverilte i hjemmet”:

Gør planter i hjemmet dig sundere?

Tandpine

Brintoverilte er ikke smertelindrende, men det er antiviralt og antibiotisk, og har svampedræbende egenskaber. Disse kan alle hjælpe med at bekæmpe infektioner i munden. 

Hårrens

Kvinde der vasker haar - at have brintoverilte

Hvis du vil have dit hår til at lysne en nuance eller to, så bland 3% brintoverilte ligeligt med vand, og spray dit hår efter dit brusebad. Ændringen er ikke alt for kraftig, og vil se naturligt ud.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.