Sådan mindskes skønhedspletter på hænderne

Med undtagelse af aloe vera, kan det ikke anbefales at bruge nedenstående midler i løbet af dagen, da solen kan forårsage flere pletter.
Sådan mindskes skønhedspletter på hænderne
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 30 juli, 2023

Skønhedspletter på hænderne ses normalt, når du bliver ældre. Men der er andre faktorer, der kan bidrage til deres udseende, såsom solen. Vi lægger ofte stor vægt på naturlig skønhed og nogle gange bruger vi en masse penge på behandlinger for at fjerne disse skønhedsfejl. Vil du gerne kende et par midler, der er nemme og mere økonomiske til at mindske forekomsten af skønhedspletter på hænderne? Sådan mindskes skønhedspletter på hænderne, læs mere nedenfor!

Sådan mindskes skønhedspletter med aloe vera-gel

Aloe vera

Du ved at vores hænder er udsat for mange forskellige ydre angreb. Til sidst kan solen og tørhed skabe de mørke pletter uden at vi selv bemærker det inden og lidt efter lidt bliver de mere synlige. De kan få os til at se ældre og mere skrøbelige ud og pludselig bliver vores hænder mindre smukke i vores øjne.

Hvis du anvender en lille smule aloe vera-gel hver dag, kan du hjælpe din hud med at regenerere lidt efter lidt. Denne naturlige gel giver os mulighed for at behandle huden på ​​hænderne, ved at reparere og opstramme den, og derved mindske forekomsten af pletter. Det er det bedste middel, og det mest nyttige på daglig basis. Det vil beskytte din hud mod solen og forhindre for tidlige tegn på aldring af dine hænder.

Sådan mindskes skønhedspletter med citronsaft

Citronsaft

Citronsaft er en naturlig ingrediens, som har været udbredt siden oldtiden til at udføre et simpelt mirakel: Gøre huden hvidere. Ved at bruge dette kan du mindske pletter på hænderne lidt efter lidt. Men det er vigtigt at du bruger det om aftenen. Hvis solen kommer i kontakt med huden, når den er dyppet i citron, kan det være meget skadeligt.

Sådan bruges det: bland saften af en halv citron med to skiver agurk. Smør derefter agurkeskiverne fugtet med citron på hænderne, og lad det være i 20 minutter. Vask dine hænder normalt bagefter.

Sådan mindskes skønhedspletter med æblecidereddike

Kvinde med haenderne foran ansigtet

Her er et andet tip, der er både fantastisk og effektivt. Du har sikkert allerede æblecidereddike i dit hjem og kender også til dets mange naturlige sundhedsmæssige fordele. Nå, men denne gang vil det være nyttigt til at mindske pletter på hænderne.

Og hvad gør vi? Det er meget nemt. Tag en spiseskefuld æblecidereddike og bland det med en spiseskefuld fugtighedscreme. Den slags du normalt bruger til dine hænder. Masser det på hænderne i 10 eller 15 minutter og lad det blive natten over. Det er meget gavnligt til at fjerne pletter på hænderne.

Sådan mindskes skønhedspletter med brintoverilte

Kvinde der dypper sin haand i brintoverilte

Med dette middel er vi nødt til at være forsigtige. Nogle mennesker reagerer ikke godt på brintoverilte, det kan medføre ætsning og irritation. Du skal beslutte for dig selv, om du kan bruge det eller ej. Måden at bruge det på er meget enkel: I aften tager du et stykke vat fugtet med brintoverilte og placerer det på dine hænder, og lader huden absorbere det. Vask det ikke af, men lad det virke natten over.

Som du kan se, skal de fleste af disse tips anvendes om natten, så dine hænder ikke tager skade af sollyset. Kun aloe vera-gel reagerer ikke med sollys. Du er velkommen til at prøve disse enkle løsninger til at mindske pletter på hænderne.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Sharique A. Ali et al. “On The Novel Action of Melanolysis by a Leaf Extract of Aloe veraand Its Active Ingredient Aloin, Potent Skin Depigmenting Agents”, Planta Med 2012; 78(08): 767-771
    • Jasmine C. Hollinget et al. “Are Natural Ingredients Effective in the Management of Hyperpigmentation? A Systematic Review”, J Clin Aesthet Dermatol. 2018 Feb; 11(2): 28–37.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.