Overraskende ting, du kan bruge silica gel poser til

Hvis du har små silica gel poser liggende i dit hjem vil du elske disse tips til hvordan du bedst kan bruge dem. Vi giver dig nogle sjove og praktiske ideer her.
Overraskende ting, du kan bruge silica gel poser til

Skrevet af Paula Heidemeyer

Sidste ændring: 09 august, 2022

Silica gel poser er nok ikke en ting, du går og tænker på i det daglige. Men de er faktisk utroligt alsidige. Du finder dem for eksempel i skoæsker, tasker eller vitaminglas for at holde indholdet fugtfrit. Det ligner en lille pose med hårde kugler indeni.

Der er mange overraskende ting, du kan bruge silica gel poser til. Her i artiklen kan du læse om nogle af dem.

Silica er etkemisk stof, der har en krystallinsk farve og udseende, og er porøst og lugtfrit. Du kan ikke opløse det i vand.

silica-gel

Det har mange gode egenskaber, og derfor vil vi i denne artikel fortælle dig, hvordan du kan bruge det derhjemme.

Sådan bruger du silica gel poser derhjemme

Silicagelposerne i dine skotøjsæsker eller klædeskab kommer som regel ikke med nogen instruktioner, så mange gange ender de i skraldespanden.

Emballagen siger blot “silicagel”, og at det er et produkt, der ikke må indtages under nogen omstændigheder. Men du kan faktisk bruge dem til mange overraskende ting i hjemmet.

bokse med skruer

Forebyg rust med silica gel

Du kan forlænge dine barberblades levetid, hvis du opbevarer dem i en skuffe med silica gel poser. Fugten på bladene tørrer ud på grund af poserne, og det forebygger rust på bladene.

Hvis du vil holde dit værktøj fri fra rust kan du også lægge et par poser i din værktøjskasse. Det får dine værktøjer til at holde længere.

 

Læs også: Sådan laver du dit eget milde skyllemiddel

 

Tør din våde smartphone med silica gel poser

Hvis du har været så uheldig at din smartphone er blevet våd, kan du bruge poser med silicagel til at absorbere fugtigheden.

Vi kender alle tricket med at sætte en smartphone, der har fået vand, i ris. Men faktisk er det er meget mere effektivt, hvis du bruger silicagel til at fjerne fugten fra elektroniske apparater.

Red dine gamle fotografier med silica gel poser

Gamle fotografier er meget sårbare overfor fugt. Du kan opbevare dine gamle fotoalbummer i en kasse med et par silica gel poser for at undgå at de bliver ødelagte af fugten.

Du kan også bruge det samme fif til at beskytte værdifulde dokumenter.

baggage

Hold overtøj, kufferter og rygsække tørre

Pelsfrakker er en delikat beklædningsgenstand, der kræver særlig pleje. For at forhindre dem i at blive beskadiget, kan du putte poser af silicagel i lommerne.

Derudover kan du også putte dem i din sportstaske, da produktet ikke blot absorberer fugt men også dårlige lugte.

Endelig kan kufferter, der forbliver lukkede i flere måneder, komme til at lugte dårligt eller blive mugne på grund af fugt. Hvis dette er et problem, som du har oplevet, kan du prøve at putte silicagel poser i dine kufferter. Det holder dem i god stand i længere tid.

 

Læs også: Sådan laver du din egen skoreol derhjemme

 

Flere ting, du kan bruge silicagel til

Silicagel-poser kan også anvendes til at fjerne fugt fra bilens forrude. Placer et par små poser på instrumentbrættet under forruden, og du vil opdage, at ruden ikke bliver lige så let tildugget.

Udover disse anvendelser, er silicagel også gode til at præservere blomsterfrø og løg. Hvis du er glad for havearbejde, og køber mange forskellige slags frø, kan du placere et par poser silicagel i de kasser, hvor du opbevarer frø og løg. På denne måde holder de sig længere og bliver ikke rådne.

Du kan også putte silicagel-poser ind i store poser med dyrefoder. Hvis du bor et sted, hvor der er meget fugtighed, behøver du ikke længere at være bekymret for, om foderet bliver fordærvet på grund af fugt. Glem dog ikke at tage silicagel-poserne ud inden du bruger foderet, og pas på med ikke at bryde de små poser, da silica gel er farligt for dyr at indtage.

 

Som du kan se, er der utroligt mange ting, du kan bruge silicagel-poser til. Hvis du sidder inde med en genstand, møbel, eller beklædningsgenstand, som du føler kan let blive beskadiget af fugt over tid, så opbevar dem med nogle silicagel-poser for at holde dem i bedre stand.

Hvad med dig? Hvordan bruger du silicagel-poser?

Det kan interessere dig ...
16 sjove ideer: Sådan pynter du op med balloner
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
16 sjove ideer: Sådan pynter du op med balloner

Fester er ikke bare til for det gode selskab. De er også perfekte begivenheder for at vise din kreativitet. Sådan pynter du op med balloner.
Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.