Sådan laver du din egen skoreol derhjemme

Hvad end du bedst kan lide at have dine accessories, som sko, udstillede eller ej, er det en god idé at have dem organiseret ét bestemt sted. Lær om nogle af mulighederne for at gøre dette i denne artikel!
Sådan laver du din egen skoreol derhjemme

Sidste ændring: 12 oktober, 2022

Skoreoler og skohylder er en gode måde at holde orden i dit fodtøj og undgå, at dine sko ender med at ligge spredt ud over det hele. Du behøver ikke gå ud og købe en. I stedet kan du lave din egen skoreol derhjemme.

Generelt er uorden og rod spild af tid – specielt når du har travlt. Derfor bør du altid finde måder hvorpå du kan optimere dine rum og holde orden på dine ting.

Her vil vi kigge på nogle geniale idéer til hvordan du kan lave din egen skoreol derhjemme. Vi viser dig at du ikke behøver have mange materialer, at det er nemt trin for trin, og at det kan gøres på ingen tid.

Det skal du tænke på, før du går i gang med at bygge din egen skoreol derhjemme

Sko bør opbevares et passende sted. Det er ikke bare et spørgsmål om æstetik, men også for at undgå at de bliver ødelagt. Man kan komme til at træde på sandaler eller sko, som er lavet af sarte materialer, f.eks. silke eller ruskind.

Derfor skal du tage højde for hvor mange par sko du har, hvilke typer de er og hvor ofte du bruger dem, når du vil lave en reol til sko. Det er en god idé at gruppere dine sko, når de sortere dem, fordi det gør det meget nemmere at finde dem, når du skal bruge dem.

Der hvor du opbevarer dine sandaler og sutsko er ikke det samme sted som du opbevarer dine støvler. Og sko til sport og dem du bruger oftest, skal være placeret så de er nemme at finde frem og få fat på.

Ved at bruge en reol til sko, når du sorterer dem, ved du hvor mange sko du har og hvor du finder dem. Gå ikke glip af vores anbefalinger. Det er tid til at være kreativ.

1. Sådan laver du din egen skoreol derhjemme af gamle paller

Du kan nemt lave en reol af paller.

Du kan lave din egen reol til sko af paller. Du kan nemt finde dem i byggemarkeder og i et hvilket som helst supermarked, eller andre forretninger der sælge drikkevarer.

I dag er det meget populært at bruge paller med alle mulige indretningsformål, fordi de har en meget original æstetik, og så er de nemme at dekorere.

Du kan også bruge trækkasser fra frugt og grønt.

Antallet af paller du skal bruge, kommer selvfølgelig an på hvor mange sko du har. Derudover skal du også have en fri væg i dit hjem, hvor du kan stille pallerne. Det vil se rigtig fint ud, hvis du laver det stå fremme til skue.

Materialer:

 • Hammer
 • Sandpapir til træ
 • 1 eller 2 paller (alt efter hvor mange sko du har)
 • Maling eller lak (Afhængigt af hvad du synes ser pænt ud og hvordan du vil dekorere din reol til sko)

Byggevejledning:

 1. Brug hammered til at fjerne hver anden brædde fra den horisontale side. Fjern ikke dem fra siderne. Resultatet skulle gerne være en for for billedramme.
 2. Brug hammeren til at fjerne udstillende søm.
 3. Brug sandpapir til at slibe pallerne grundigt.
 4. Mal efter smag. Et forslag er at lave den beholde sin naturlige farve og lakere den. Du kan også male og derefter lakere.
 5. Når den er tør kan du placere den hvor du har lyst. Idéen er at den er del af din væg, da den ligner en billedramme.

2. Træreol til dine sko

Du kan også nemt udnytte gamle bogreoler til dine sko.

En anden måde hvorpå du kan lave din egen reol til sko, er ved at udnytte gamle boghylder af træ eller metal. Denne måde fungerer selvfølgelig ligeså godt som et almindeligt skab, men de er mere udstillede, hvilket i nogle tilfælde er rart – også i forhold til gæster.

Det gode er at du kan få dine sko op i en god højre, uden at spilde pladsenI dette tilfælde anbefaler vi en fri væg, hylderne kan hænges.

Trapper der ikke er i brug er også et godt sted at stille dine sko. Du kan male eller lakerede trapperne som du har lyst til. Du kan bruge trinene som støtte til flere hylder og du kan eksperimentere med størrelsen på hylderne.

Materialer:

 • Firkantet træ eller metal, cirka en meter lang.
 • Hyldeknægte eller trapper.
 • Søm der kan fæstne hylderne til trappen.
 • Maling eller lak

Byggevejledning

 1. tag træ- eller metalstykkerne og mal eller laker dem, som du har lyst til.
 2. Mål op der hvor du vil have dem.
 3. Hæng hyldeknægtene op (eller placer dem på trappen)
 4. Sæt hylderne på hyldeknægtene.
 5. Placer dine sko på hylderne som du vil have dem.

3. Sådan laver du din egen skoreol derhjemme af pap

Pap kan ogsp bruges til at lave en fin reol til sko.

Den tredje mulighed er den mest brugbare. Den er total tilgængelig, sjov og nem at lave. I dette tilfælde skal du bruge pap til at lave din reol til sko. Det er uden tvivl en fantastisk måde at genbruge på!

Det bedste ved den er at du kan lave så mange pladser som du har lyst til. Du kan lave et rum til hver sko og du kan nemt tilføje eller fjerne rum, når du har brug for det – du skal bare bruge flere papkasser.

Vi vil konstruere små trekantede rum, hvor vi kan placere vores sko. På denne måde behøver du ikke ret meget plads og du kan placere dem hvor du har lyst. Du kan også placere dem i bunden af dit skab. Herunder viser vi dig hvordan du laver dem.

Materialer:

Byggevejledning:

 1. Tag et stykke pap – cirka 40×40 cm. brug en lineal til at dele pappet i tre lige store dele. Du kan ændre størrelsen alt efter størrelsen på dine sko. For børn er mindre passende.
 2. Bøj pappet så det laver et trekantet rør.
 3. Tape røret, så det holder formen.
 4. Mal det i den farve du har lyst til – både indeni og udenpå.
 5. Lav en horisontal række og placer bunden af en papkasse ovenpå. Tilføj flere rum i kassen, hvis du har lyst.
 6. Lav så mange niveauer som du har brug for.

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Mil Ideas. (2014). 25 Ideas “DIY and Craft” para crear y decorar con palitos de helado.
 • CupaStone. (2014). Piedra natural, el mejor revestimiento de pared para crear espacios originales y cálidos | CUPA STONE.
 • マイケル I.ノートン. (2009). IKEA効果:努力と執着の関係. Harvard Business Review.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.