Brug citronskaller til at kurere dine fødder

Citronskaller kan blive brugt direkte på hælene eller i revet form som et skrubbemiddel. Begge metoder skal virke natten over.
Brug citronskaller til at kurere dine fødder

Sidste ændring: 25 august, 2022

Vi har det med at glemme, hvor hårdt vores fødder arbejder og forsømmer at give dem den omsorg og opmærksomhed, de fortjener. Alle burde fokusere mere på at passe på deres hud for at holde det sundt og undgå infektion. Det er også vigtigt at kurere dine fødder, hvis de har fået en sygdom.

Bløde og vel-udseende fødder er lig med udøvelse af god hygiejne og personlig omsorg, især når du ønsker at have afslørende fodtøj på.

Desværre, ved mange mennesker ikke, hvordan de skal yde ordentlig omsorg for deres fødder, eller hvad de skal gøre, hvis de udvikler problemer med deres fødder. Dette har det med at lede til gener og problemer såsom hård hud, sprukne hæle og fodsvamp.

Heldigvis, er der et par helt naturligt remedier til at bekæmpe disse problemer og gendanne samt genopfriske dine fødder på ingen tid. Blandt disse remedier, finder vi citronskallersom de fleste mennesker smider væk, selvom de indeholder noget af det mest fordelagtige indhold for dine fødder.

I dag på vores side, vil vi forklare dig de positive effekter, skallerne vil have på dine fødder og vise dig, hvordan de bruges til at kurere dine fødder.

Er du klar på at give dette naturmiddel et forsøg?

Citronskaller kan kurere dine fødder

Citron i strømpen

De fleste mennesker smider citronskaller i skraldespanden uden en anelse om det skjulte indhold, som de besidder. Eksperter fortæller os at, de indeholder op til ti gange mere c-vitamin end juice, foruden æteriske olier og kraftfulde antioxidanter.

Meget af det fordelagtige indhold i citronskaller, kan du nyde godt af inde i kroppen ved at spise dem, da det formodes at være i stand til at forebygge adskillige typer af sygdom. Til vores formål, vil vi bruge citronskallerne uden på kroppen til at reparere tør, skadet hud på fødderne

Du skal bruge:

 • 1 stor citron
 • 1 par sokker

Vejledning

 • Skær citronen over, så de to dele perfekt dækker dine hæle.
 • Pres omhyggeligt alt saft fra skallen, før den anvendes på det udsatte område.
 • Pres skallen ind over din hæl, så den sidder helt tæt.
 • Put et par tætsiddende strømper på, før du går i seng.
 • Husk at denne behandling har brug for at virke natten over, da citronskallerne behøver flere timer for at kunne udføre deres arbejde. 

Hvilken type resultater kan jeg forvente?

 • Efter to til tre nætter vil du begynde at notere markante ændringer i dine fødders tilstand. Hård hud vil føles blødere og sprukne hæle vil begynde at hele.
 • Komplet lindring af disse tilstande vil være afhængigt af, hvor vedholdende du er med behandlingen.

Revet citronskal og vaseline til at kurere dine fødder

Revet citron

Kombinationen af citronskal og vaseline er et andet alternativ middel til at accelerere helbredelsen af hårde, sprukne fødder. 

Begge produkter arbejder naturligt med at afskalle fødderne og fjerne døde hudceller og andre urenheder, der bidrager til udviklingen af tør hud.

Vaseline er et af de mest anbefalede natur produkter til at give fugt til denne del af kroppen da, det beskytter huden og bevarer fugtigheden i huden. 

Du skal bruge:

 • 1 spiseskefuld vaseline
 • 1 spiseskefuld revet citronskal
 • 1 viskestykke

Vejledning

 • Frys en citron og riv skallen
 • Bland denne ingrediens med en spiseskefuld vaseline for at lave en creme.
 • Gnub miksturen på dine fødder og omsvøb med et viskestykke. 
 • Lad det virke over natten og rens fødderne, som det første om morgenen.

Hvilken type resultater kan jeg forvente?

 • Ved blot at bruge dette middel to til tre gange om ugen, vil du have blødere fødder, som er fyldt med fugtighed og godt beskyttet. 
 • Brug dette som en del af din pedicure rutine i stedet for konventionelle afskalningsmidler.

Tips til opnåelse af de bedste resultater

fodsmerte

For at opnå de bedste resultater med disse produkter, husk at gå med komfortabelt og åndbart fodtøj. Største delen af fod problemer er forskyldt af forkert fodtøj.

Efter bad og før du putter dine sko på, husk at anvend rigeligt med fugtighedscreme.  

Til meget tykt hård hud, blødgør dine fødder i varmt vand og gnub med en pimpsten.

Endeligt, husk at negle også kræver særlig opmærksomhed. Hold dem væk fra meget fugtige miljøer og beskyt dem fra svamp.

Det kan interessere dig ...
Slip af med irriterende ligtorne på fødderne
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Slip af med irriterende ligtorne på fødderne

Enhver kan have ligtorne på fødderne, enten på grund af friktion eller på grund af meget stramme sko. Læs her hvordan du fjerner dem naturligt. • Abarca, C. A. A., and Padilha BE. “Cuidados preventivos de los pies.” Rev Med IMSS 39 (2001): 311-7.
 • Benites Vílchez, Julio, et al. “Actividad antioxidante y antibacteriana de seis cáscaras de frutos del oasis de Pica.” Biofarbo 19 (2011): 1.
 • Borreiros, Fátima Santalla, et al. “Hábitos de cuidados podológicos en personas mayores de 65 años.” El Peu 30.1 (2010): 36-41.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.