Naturlig fodcreme imod hård hud

Fordi det er den perfekte fugtighedscreme kan aloeveragel hjælpe med at blødgøre din hud og fremme fjernelsen af døde hudceller, og gøre en ende på den hårde hud.
Naturlig fodcreme imod hård hud

Sidste ændring: 26 august, 2022

 Dine fødder er en fundamental del af din krop, der ligesom andre områder, fortjener særlig opmærksomhed, såsom en naturlig fodcreme, for at forblive sunde.

De bliver ofte ignoreret, men sandheden er, at de lider under en konstant udsættelse for bakterier og andre miljømæssige faktorer, der direkte kan påvirke kvaliteten af din hud.

Det er derfor du nogle gange lider af denne irriterende hård hud, hvis tilstedeværelse ikke kun er grim at se på men til tider også smertefuld.

Du tror måske at det er en type af tilstand i huden, men i virkeligheden er de din huds naturlige forsvar imod konstant tryk og friktion efter gang og sko, der sidder dårligt.

Uanset årsagen til din hårde hud, er det vigtigt at behandle den med omhu, fordi den kan blive en risikofaktor for revner, svampe, og endda infektioner.

Heldigvis findes der nogle naturlige midler, der kan hjælpe dig med at fjerne hård hud og bringe skønheden og sundheden i din hud tilbage. Find ud af, hvad de er nedenfor.

Naturlig fodcreme imod hård hud

1. Naturlige mandeloliecreme

Mandelolie

Mandel olie er en af de mest populære fugtgivende midler i verden, der anvendes i en række forskellige kosmetiske produkter takket være dets ernæringsmæssige egenskaber.

Når det kommer til fødderne, er mandelolie fantastisk fordi det hjælper med at blødgøre hård hud og gøre det lettere at fjerne

Udover dette vil kombination af mandelolie med andre naturlige ingredienser forbedre dens virkninger for at opnå de bedste resultater.

Ingredienser

 • 5 spiseskefulde lanolin (50 g)
 • 3 spiseskefulde mandelolie (42 g)
 • 3 spiseskefulde glycerin (30 ml)
 • 1 teskefuld æterisk lavendelolie (5 g)

Hvordan tilbereder du det?

 • Smelt lanolin i et vandbad eller en mikrobølgeovn.
 • Rør mandelolie, glycerin, og æterisk lavendelolie sammen.
 • Når denne blanding har nået en høj temperatur, så rør den godt, så du har en homogen blanding.
 • Tilføj alle ingredienser til en lille glasbeholder og lad det køle af, indtil den når en cremet konsistens.

Brugsanvisning

 • Bad dine fødder i varmt vand i 15 til 20 minutter. Tør dem godt og anvende en god mængde af denne naturlige, fodcreme imod hård hud.

2. Hvidløg og oliecreme

Hvidloeg og olie

En af de bedste ingredienser til fødderne er hvidløg. Denne fødevare, som er så populær verden over har  stærke antibiotiske og antibakterielle virkninger, der hjælper med at fjerne bakterier og svamp, som forårsager infektioner.

Når du blander den med olivenolie og lidt citronsaft du får en enkel, naturlig, fodcreme, der vil blødgøre hård hud og endda vorter.

Ingredienser

Hvordan tilbereder du det?

 • Skræl og hak hvidløg eller knus det til at lave en pasta.
 • Bland olivenolie og citronsaft, indtil det er godt blandet.

Brugsanvisning

 • Rengør det berørte område af din fod godt, anvende dette middel, og dæk det med en forbinding, så det kan virke natten over.

Læs også denne artikel efter “Naturlig fodcreme imod hård hud”:

Aloe Vera til modarbejdning af langsom fordøjelse

3. Aloe vera og E-vitamin creme

Aloe vera - naturlig fodcreme

Aloeveraplanten indeholder en gel, der er rig på vitaminer, mineraler og mange andre gode næringsstoffer, som i årevis har hjulpet mennesker med at fjerne sundhedsproblemer – det er også en populær ingrediens i skønhedsbehandlinger.

Det er meget effektivt som en naturlig måde at fjerne hård hud på, fordi det er et kraftigt fugtgivende middel, som blødgør huden for at hjælpe dig med at fjerne død hud.

Når du desuden tilføjer noget E-vitamin, får du en fremragende, hjemmelavet, naturlig, fodcreme imod hård hud, der vil hjælpe dig med at opnå de bedste resultater.

Ingredienser

 • 1/2 kop aloe veragel (100 g)
 • 1 kapsel E-vitamin

Hvordan tilbereder du det?

Skrab aloevera-gel fra planten og bland det med en kapsel E-vitamin eller ricinusolie.

Brugsanvisning

 • Bad dine fødder i varmt vand, tør dem godt, og anvende denne creme ved hjælp af en blid massage.
 • Lad det sidde på, imens du sover.

Disse enkle cremer er forholdsvis billige at lave og er fremragende til at opretholde sunde fødder. Alligevel skal vi præcisere at resultaterne ikke vil blive umiddelbare og vil kræve konsekvent brug for at opnå de bedste resultater med tiden.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.