De 5 bedste frugter til tyktarmsrensning

Æbler er beroligende og anti-inflamatoriske. Selvom det måske lyder modstridende, så kan de hjælpe med at forbedre både forstoppelse og diarre. Det fremmer også fjernelsen af giftstoffer fra kroppen.
De 5 bedste frugter til tyktarmsrensning
Elisa Morales Lupayante

Skrevet og kontrolleret af Idrætspædagog og ernæringsekspert Elisa Morales Lupayante.

Sidste ændring: 26 august, 2022

Mange sygdomme kan spores tilbage til problemer med fordøjelsessystemet, specielt en forgiftet tarm. Hvis din tarmflora er påvirket af patogener eller gær, ufordøjet mad eller akkumuleret fæces, så kan det føre til nogle meget alvorlige sundhedsproblemer. I dagens indlæg vil vi snakke lidt om de 5 bedste frugter til tyktarmsrensning.

En beskidt tyndtarm og tyktarm, som er fyldt med giftstoffer, resulterer næsten altid i et svagt immunforsvar, hvilket fører til infektioner og betændelse, der kan sprede sig til andre dele af kroppen og påvirke luftvejene og sågar give allergi.

Selvom der, i apoteker eller i helsekostforretninger, findes mange produkter til at rense tyktarmen, så er en enklere løsning at holde øje med hvad du spiser. Bare sørg for at få rigeligt med væske og fibre og begræns dit fedtindtag.

I dag vil vi fortælle dig om de bedste frugter til en tyktarmsrensning. Det er en lækker, effektiv og økonomivenlig måde at passe på dit fordøjelsessystem.

De bedste frugter til tyktarmsrensning

Der er adskillige fordele ved at bruge frugt til at rense tyktarmen, og derfor bør du inkludere dem til din daglige kost. Når muligt, vælg økologisk frugt groet uden skadelige pesticider.

Det er vigtigt at huske på, at frugt altid er mere gavnende på deres naturlige form. Det vil sige, de er bedst hele og ikke forarbejdet til syltetøj eller juicer, som sælges i supermarkedet. De er bedst at spise hele med skræl, ligesom æbler.

1. Æbler

Groenne aebler

Grønne æbler, røde æbler… Hvad end du foretrækker. Tøv ikke med at starte dine morgener med et helt æble med skræl. Du har måske din tvivl til denne frugt, hvis du lider at irritabel tyktarm og er vant til at opleve dage med forstoppelse og anfald af diarre.

Hvordan kan æbler hjælpe med dette?

 • Et rå æble er godt mod forstoppelse.
 • Bagte æbler er fantastiske mod diarre, da cellulosen i æblerne, blødgøres ved bagning og giver en mere ensartet afføring.
 • Æbler er beroligende, anti-inflammatoriske og rige på fibre, især hvis du spiser skrællen, der er rig på pektin og antioxidanter.
 • Denne medicinske frugt er rensende og hjælper med at eliminere og skylle giftstofferne ud af tarmene, især tyktarmen.

2. Papaya

Papaya er en frugt som besidder nogle af de mest potente anti-inflammatoriske egenskaber fundet i naturen. Takket være et magisk stof kaldet papain, vil du fordøje din mad bedre, din diarre og forstoppelse vil forsvinde og dine tyktarm vil blive sundere.

En af de bedste måder at spise papaya på er ved at skære den halvt over, og så i mindre stykker, som du så blander med noget naturlig yoghurt. Det vil forstærke din tarmflora og rense tarmene. Det er lækker til dessert!

3. Bananer

Bananer

At spise banan hver dag har utallige fordele. Husk at du ikke bør spise denne frugt om aftenen. Det er bedst at spise i starten af dagen for at få en bedre fordøjelse.

 • Bananer er et naturligt syreneutraliserende middel, der forhindrer fæces i at sidde fast i slimen i tarmene.
 • Bananer er rige på kalium, et essentielt mineral for tarmene og fordøjelsessystemet. Takket være deres kaliumindhold, forbedrer bananer fordøjelsen og reducerer smerte og betændelse forbundet med diarre og andre problemer.
 • De er rige på opløselige fibre, den form for fibre som tyktarmen har lettere ved at forarbejde. Men husk på, bananer indeholder sukker, så du bør kun spise en om dagen.

4. Vandmelon

Som du måske allerede ved er vandmelon rig på vand og mineraler som kalium, to ideelle stoffer til at detoxe tyktarmen og holde den sund. Denne frugt er velegnet til dem, der lider af irritabel tyktarm, da den virker som en beroligende tonic til at reducere inflammation og holde dig hydreret.

Nyd denne frugt så ofte du kan.

5. Hindbær

Hindbaer

Selvom man ikke kan købe hindbær hele året rundt, så er det en af de mest gavnende frugter for tyktarmen. Her er hvorfor:

 • De er rige på antioxidanter, der reducerer betændelse i slimhinden og niveauet af skadelige bakterier i tarmene.
 • Hindbær indeholder pektin, præcis ligesom æbler, hvilket hjælper med at forbedre afføringen og forhindre toksiner i at sidde fast på tarmvæggene og i tyktarmen.

Spis dem så ofte som muligt. De er lækre og det er de bedste frugter til tyktarmsrensning.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • SOARES, Marcia et al. Avaliação da atividade antioxidante e identificação dos ácidos fenólicos presentes no bagaço de maçã cv. Gala. Ciência e Tecnologia de Alimentos, v. 28, n. 3, p. 727-732, 2008.
 • DA SILVA OLIVEIRA, Daniela et al. Vitamina C, carotenoides, fenólicos totais e atividade antioxidante de goiaba, manga e mamão procedentes da Ceasa do Estado de Minas Gerais. Acta Scientiarum. Health Sciences, v. 33, n. 1, 2011.
 • DUARTE-ALMEIDA, Joaquim Maurício et al. Avaliação da atividade antioxidante utilizando sistema β-caroteno/ácido linoléico e método de seqüestro de radicais DPPH. Ciência e Tecnologia de Alimentos, v. 26, n. 2, p. 446-452, 2006.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.