De bedste råd til at beskytte dit hår mod solen

God hydrering af hårkarrene er essentielt for at forebygge skader, forårsaget af solen. Derfor, er det en god idé at beskytte dit hår.
De bedste råd til at beskytte dit hår mod solen
Karla Henríquez

Bedømt og godkendt af læge Karla Henríquez.

Sidste ændring: 26 juni, 2023

Alle elsker, når deres hår er glansfuldt og sundt, hvilket er en god grund til at passe på det, året rundt. Derfor, er det vigtigt at vide, hvordan du skal beskytte dit hår mod solen, så det ikke bliver skadet. 

Det er meget sundt at tage sine forbehold, når du bliver udsat for solen, så længe du følger de nødvendige trin til at bekæmpe den negative effekt af frie radikaler. Dit hår bliver tungt og mister sin farve og glans, når du ilter det. Så, hvis du gerne vil have, dit hår skal se sundt ud, anbefales det, at du følger disse råd.

Risici ved ikke at beskytte dit hår mod solen

Dit hår indrammer dit ansigt, og det reflekterer din personlighed. Det er derfor, det er vigtigt at beskytte dit hår så meget, som muligt, særligt mod den negative effekt ved eksponering af solen.

Folk, der ikke tager dette i betragtning, klager ofte over, at deres hår er for tørt, og at det har spaltede spidser. Dog, kan nedslidt hår forebygges, uden behovet for en klipning eller dyre behandlinger fra frisører.

Midler og råd til at beskytte dit hår mod solen

1. Beskyttende olie med mandarin og jojoba

appelsiner og olie til at beskytte dit hår mod solen

Den bedste måde, hvorpå du kan beskytte dit hår mod solen, er ved at forebygge, at det bliver skadet i første omgang. Derfor, kan du lave din egen beskyttelse til hårkarrene med to naturlige ingredienser.

Jojobaolie nærer håret, og det har en tekstur lig det, der kommer fra hudfedtet. Derfor, bliver det ikke for fedtet. Desuden, foruden at afgive en lækker aroma, tilfører mandarin glans og gendanner hårfibrene.

Ingredienser:

 • 4 spsk. jojobaoile (60 ml)
 • 10 dråber ren æterisk mandarinolie

Instrukser og anvendelse:

 • Bland begge ingredienser.
 • Dernæst, kan du hælde det på en sprayflaske. For at gøre dette, anbefales det, at du også tilføjer 100 ml vand, så du bedre kan fordele produktet i håret.
 • Du kan også opbevare det i et glas. Hæld en smule olie i dine hænder, og fordel det i dit år, mens du redder det med dine fingre.

2. Brug en hat for at beskytte dit hår mod solen

Den mest praktiske og nemme måde, til at beskytte dit hår mod solen, er ved at bære en hat eller et tørklæde. Nu til dags, kan du finde utallige løsninger, der kan give dig en unik stil.

Et andet alternativ, er at blive under en parasol, når end du kan. Selvom solstrålerne stadig kan påvirke dit hår, vil det ske i et meget mindre omfang.

Du er også nødt til at tage tiden på dagen i betragtning. Midt på dagen vil strålerne fra solen være meget mere intense.

3. Vær forsigtig med vand

Foruden solen, skal du tage i betragtning, at vand fra swimmingpools og havet også kan ændre dit hårs sundhed. I de fleste tilfælde, gælder dette, når man går i vandet på solrige dage. Af den grund, anbefales det, at du undgår at gøre dit hår vådt for ofte.

Det er bedst at rense dit hår med friskt vand, efter du er færdig med at svømmePå den måde, vil du fjerne det overskydende salt, klor eller enhver anden substans, og forebygge, at skaderne bliver værre.

4. En hjemmelavet maske før vask

Når du kommer hjem, er det et godt tidspunkt at bruge en hjemmelavet maske, du kan tage i håret, før du vasker det som sædvanligt. Dit hår vil absorbere næringsstofferne meget bedre, når det er tørt.

Ingredienser:

 • 1 æggeblomme
 • 2 spsk. olivenolie (30 ml)
 • 1 spsk. citronsaft (15 ml)

Instrukser og anvendelse:

 • Du skal grundigt blande og piske de tre ingredienser. Hvis du ønsker, at masken skal være lettere at putte i håret, kan du tilføje en eller to spsk. vand.
 • Fordel masken grundigt i dit tørre hår, og lad det virke en halv times tid. 
 • Dernæst, skal du vaske dit hår som sædvanligt.
kvinde, der vasker sit hår

5. En naturlig fugtighedsgivende shampoo til at beskytte dit hår mod solen

Afslutningsvis, for at forebygge, at eksponering fra solen forårsager dehydrering af hårkarrene, bør du kigge lidt på den type shampoo, du bruger. Det vil være ideelt at vælge en naturlig shampoo, lavet af naturlige ingredienser, såsom aloe vera, kokosnød eller kokosolie, planteekstrakt og essens.

Ingredienserne, som udtørrer hår, er sulfater og alkohol, som ofte er hovedingredienserne i mange shampooer. At læse indholdsdeklarationen bag på vil hjælpe dig med at træffe et bedre valg. Desuden, når det er solrigt udenfor, bør du bruge en shampoo, der beskytter håret mod at tørre ud og blive skadet. 


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Hegel, P., Mabe, G., Brignole, E. A., & Pereda, S. (2013). Phase equilibrium engineering of jojoba oil extraction with mixed-CO 2 + propane solvent. Journal of Supercritical Fluids. https://doi.org/10.1016/j.supflu.2012.12.001

 • Wester, V. L., van der Wulp, N. R. P., Koper, J. W., de Rijke, Y. B., & van Rossum, E. F. C. (2016). Hair cortisol and cortisone are decreased by natural sunlight. Psychoneuroendocrinology. https://doi.org/10.1016/j.psyneuen.2016.06.016


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.