Det er ikke et tegn på svaghed at græde

At lukke tingene ud og knytte sig til sig selv betyder ikke, at man er svag. Det betydere snarere, at man kender sine grænser og evner. Nogle gange er det et tegn på styrke at græde.
Det er ikke et tegn på svaghed at græde

Sidste ændring: 27 november, 2018

Nogle gange bliver vi trætte. Vi når til vores grænse for vores styrke, og vi giver bare slip. Nogle gange er det ikke at give op at græde. Det er ikke et tegn på svaghed.

Nogle gange er der ikke noget andet at gøre end at give sig selv den lettelse. Alene af den grund, at man er træt. Man er træt af at være stærk. Fordi livet kræver for meget. Og personerne omkring en ikke altid er klar over alt det, som man giver, for intet at få tilbage.

Bær ikke hele verdens vægt på dine skuldre. Bær kun det, som virkelig er vigtigt for dig. Og glem aldrig, at dit hjerte også har behov for sin egen plads. Og gør også dette selv, når du ikke har brug for at græde. For kun de stærkeste personer lader sig selv gøre netop dette.

Man kan ikke være stærk hver dag

Det kan være, man er opdraget med opfattelsen af, at tårer bør blive “slugt”. At livet er hårdt, og at græde ikke er godt for noget. Med tiden vil denne opfattelse forårsage meget seriøse følelsesmæssige problemer.

 • Ikke at græde indebærer nogle gange, at man ikke viser sine følelser og gemmer sig bag ved falske forudsætninger om, at man er okay.
 • Hvis man prøver at virke normal ved at gemme sine følelser og problemer væk, vil man sidst på dagen ikke blot gemme sine følelser for hele verden, men man vil også gemme dem væk for sig selv.
 • Skjulte følelser er problemer, der ikke bliver konfronteret. Og et uhåndteret problem er en følelse, som ender op med at sætte sig som en hovedpine, migræne, udmattethed, spændinger i musklerne, svimmelhed, problemer med fordøjelsen…

Man kan ikke være stærk hver dag. Præcis ligesom at ingen kan gemme sin utilpashed eller sorg hele livet. Det er hverken sundt eller hygiejnisk. Man bliver nødt til at give sig selv øjeblikke til at give slip. Hvor ens tårer virker oprigtigt afstressende ved at udløse nerver og følelser.

 • Nogle gange healer det at græde.
 • Tårer er en lindring, som udgør det første skridt mod forandring. Det betyder, at man tager kontrol over sine følelser og giver slip på dem.
 • Ro vil komme af at græde. Man vil føle sig mere afslappet, så man kan se virkeligheden og tage beslutninger.
Nogle gange har man brug for at græde

Behovet for at være stærk, når livet forlanger for meget af en

Ingen andre end en selv ved, hvad det krævede at komme dertil, hvor man er i dag. Ingen ved, hvad man har måtte opgive for andre, for de personer man elsker.

Og man har gjort det hele af egen fri vilje. For det var det, man ønskede. Dette er noget man selv ved. Men der er atid tider, hvor det virker som om, at livet og endda også personerne omkring en ikke behandler en med den samme værdsættelse, som man selv udviser.

Man bliver nødt til at være stærk i et samfund, hvor tingene ikke altid er nemme i forhold til det sociale liv og arbejdslivet. Det er ikke altid nemt at vise sin styrke overfor sine forældre, søskende eller partner, som til tider måske vil priorietere sig selv før dig.

Og sandheden er, at der er simpelthen nogle dage, hvor man bliver træt af at være stærk, af at bære alt på sine skuldre. Og i de situationer, er det nødvendigt at græde.

Det er vigtigt at sætte grænser, så livet kun forlanger det, man kan tilbyde

Ingen kan give mere end det, de har. Det ville være umuligt at give glæde og varme til de personer, man elsker, hvis de ikke er opmærksomme på en eller giver den samme kærlighed tilbage med de samme følelser.

Nøglen til det hele er balance. For at kunne forblive stærk og håndtere alt det, som dagen bringer, samtidig med at man også når sine mål (og husker de sværheder, man møder) er det vigtigt, at man sætter disse grænser.

 • At være stærk betyder først og fremmest, at man er glad for sig selv.
  Dyrk din personlige vækst, nyd din tid alene, dine hobbyer. Elsk alle, som er ved din side og vigtigst af alt, elsk dig selv.
 • De stærkste personer er de personer, der ved, hvordan man elsker, samtidig med at man også elsker sig selv. Og nej, det betyder ikke, at man er egoistisk.
 • At være stærk kræver også, at man fjerner den vægt, som gør det svært at komme fremad. Disse ting skader ens velvære og forårsager smerte. Vi ved allesammen, at nogle gange gør det ondt, men man bliver fuldstændigt nødt til at stoppe med at gøre andre personer til en prioritet, hvis de ikke bekymrer sig om en.
kvinde_spejl

At være stærk betyder at græde og at lade sig selv være sårbar en gang imellem

Hvad betyder det?

 • Man har ret til at sige, at man ikke kan gøre dit og dat. Og lade tingene passere en, så man ikke påtager sig mere ansvar, end man allerede har.
 • Man har ret til at sige “ikke mere”. At man har brug for at hvile.
 • Man har ret til at bede om respekt. Til at forlange kærlighed og anerkendelse.
  De personer, som har brug for noget fra en, bliver også nødt til at forstå, at man har brug for noget fra dem.

Og selvfølgelig har man ret til sine øjeblikke til at lukke sine personlige følelser ud. Til at finde øjeblikke til intimitet, til at gå en tur og tænke på sig selv. Til at græde, til at lytte til sine tanker, til at håndtere sine følelser, til at tage beslutninger og til at bevæge sig fremad.

For når dagen er omme, er livet netop det. At gå sin egen vej med så meget indvendig balance og velvære som muligt.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Bernardo Stamateas. (2019). Emociones tóxicas: Cómo sanar el daño emocional y ser libres para tener paz interior. Ediciones B. Rústica.
 • Sara Laguna, Inés Magán Uceda. (2015). “Un estudio de la importancia de la regulación emocional y del afrontamiento en los episodios de dolor de cabeza”. EduPsykhé: Revista de psicología y psicopedagogía. https://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=5629528

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.