De mest værdifulde ting i livet er ikke vores materielle besiddelser, men vores følelsesmæssige bånd

Der kommer et tidspunkt i livet, hvor de materielle ting ophører med at betyde noget, og vi indser, at den mest værdifulde ting i livet er vores følelsesmæssige bånd til mennesker.
De mest værdifulde ting i livet er ikke vores materielle besiddelser, men vores følelsesmæssige bånd
Raquel Aldana

Skrevet og kontrolleret af psykologen Raquel Aldana.

Sidste ændring: 26 september, 2023

Vi føler os virkelig hjemme, når vi er omkring de mennesker, vi virkelig kan lide. De mest værdifulde ting i livet er ikke målt i materielle besiddelser, men i følelsesmæssige bånd.

Vi kan glemme dette, eller der kan være visse øjeblikke, hvor vi ikke lægger for meget vægt på denne kendsgerning. Men i sidste ende bliver alting lettere, når nogen ledsager os.

At have et følelsesmæssigt hjerte rig på kærlighed og venskaber er virkelig meningsfuldt som tiden går, uanset om vi taler om os selv eller andre mennesker. Over tid lærer du at værdsætte den tilfredshed, der får dig til at elske, give en trøstende skulder og arme til at tilbyde varme.

At elske og værdsætte det, der omgiver os, er grundlaget for vækst

Følelsesmæssig velvære er dannet ud fra de tilfredsstillende, sunde og gensidige forhold, som vi sår vores livsstil med.

Venner og familie har forskellig relevans i de forskellige vitale faser, der udgør vores følelsesmæssige vækst.

Når du forstår dette, ved du, at der ikke er noget ud over de relationer, som du bør søge.

Når vi bliver ældre, så har penge, arbejde eller en perfekt figur ikke længere så stor relevans som de engang havde på vores mentale liste over vigtige ting, vi vil have i vores liv.

Anbefalet læsning efter “De mest værdifulde ting i livet er ikke vores materielle besiddelser, men vores følelsesmæssige bånd”:

Gør planter i hjemmet dig sundere?

Vores liste over prioriteter ændrer sig gennem hele vores liv

Vores holdning er bestemt af vores prioriteter. Det er derfor, når vi ser tilbage, at vi tænker ting som: “Jeg har ændret mig så meget!”

Vi er mennesker, og ved definition er vi forandrende væsener, som lærer og glemmer i alle facetter af vores virkelighed.

De forskellige erfaringer gør os i stand til at forstå, hvor ædelt livet er. Så lidt efter lidt værdsætter vi i stigende grad oplevelsen af ​​at knytte bånd på en særlig måde med andre ved at binde os følelsesmæssigt og at have nogen til at grine eller græde med eller hvad vi nu har brug for.

Vi har brug for socialt samvær for at føle os komplette, og så bliver vi klar over, at det er noget, som penge aldrig kan købe. Vi er ikke rige, før vi har mennesker i vores inderkreds.

“Der er magiske mennesker. Jeg garanterer, at jeg har set dem. De er skjult i alle hjørner af verdenen. Forklædt som altid. Skjuler de deres særlige måde at være på.

De forsøger at opføre sig som andre. Derfor er det nogle gange svært at finde dem. Men når du opdager dem, er der ingen tilbagevenden. Du kommer aldrig til at glemme dem.

Fortæl det ikke til nogen, men de siger, at disse mennesker har magi så stærk, at hvis de rører dig en enkelt gang, så gør de det for evigt. ”

-Ukendt forfatter-

Der er “magiske mennesker” overalt omkring os

“Magiske mennesker” er dem, der bringer glæde i vores liv. De, der hjælper os med at flyve, skinne og fjerne de unødvendige sten, vi akkumulerer undervejs i vores følelsesmæssige bagage.

Vi deler medfølelse, permanentitet og følelsen af at være hjemme hos dem. Disse er sunde, gensidige relationer, der skaber en smuk sammenhæng mellem os og vores miljø.

De oprigtige blikke fra disse magiske mennesker letter vores sorger og hjælper os med at slippe af med de hindringer, vi står over for. De er relationer, der hjælper os med at være mere bevidste, mere følsomme og mere følelsesmæssige og socialt dygtige.

Dette er fordi der er visse ting, som vi kun kan lære gennem de følelsesmæssige bånd, vi etablerer. For eksempel lærer vi vigtigheden af empati og lytning, så den anden person kan sige, hvad de vil sige, etablere gode relationer, tage hensyn til andre og opbygge vækstende og effektive udvekslinger.

foelelsesmaessige baand

Læs også denne artikel efter “De mest værdifulde ting i livet er ikke vores materielle besiddelser, men vores følelsesmæssige bånd”:

Sådan laver du et hjemme-fitness-center

Endnu en gang er nøglen uden tvivl at trække os væk fra uvæsentlige behov og tage tid til at styrke vores følelsesmæssige bånd.

Fordi skabelsen af bånd engagerer os i livet. Det opfordrer os til at være bedre og til at afdække de skygger, der dækker vores daglige liv.

Det er dejligt at have folk tæt på os, som vi har et oprigtigt forhold til og som vi kan skabe et venskab fri for egoisme, hykleri og dårlige følelser med.

Dette er ikke let. Men vi ender alle med at føle, at det der virkelig er vigtigt er at være et sted, der bliver et hjem takket være de mennesker, der er omkring dig.

Så elsk og bevar de betydelige mennesker, der er en del af dit liv, som om dit liv var afhængigt af det. Den eneste måde at opleve velvære på i dit daglige liv er gennem dine følelsesmæssige bånd.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.