Det siger denne østlige filosofi om at spare penge

Denne østlige filosofi viser os en fremragende metode til at spare penge derhjemme. Det viser os, at alt her i verden har brug for den rette form for ledelse.
Det siger denne østlige filosofi om at spare penge

Sidste ændring: 09 august, 2022

Det siger denne østlige filosofi om at spare penge. Det føles altid som om, pengene aldrig slår til. Mange kæmper med at have penge tilbage i slutningen af måneden.

Der er hundredvis af ting at bruge penge på, og de kan nemt forsvinde på et øjeblik. Der findes heldigvis mange måder du kan spare penge derhjemme, så du kan være sikker på, at det er nok til at dække det nødvendige. Nogle af disse metoder kommer fra den østlige filosofi.

Nøglen er i metoden. Du kan aldrig vide, hvor dine penge forsvinder hen, fordi du ikke holder øje med det. Der kan ikke være nok penge, simpelthen fordi det ikke lykkes ordentligt.

At spare penge derhjemme er afgørende for at opretholde en sund økonomi. Du behøver ikke at tjene store summer for at kunne leve med lidt ekstra i lommen. Hvad der kræves, er villighed, dedikation og tålmodighed.

I denne artikel tager vi et kig på nogle ideer fra østlig filosofi, når det gælder håndtering af penge.

Kabeko, en fremragende metode til at spare penge derhjemme

Metode til at spare penge

Kabeko er en japansk metode, der blev oprettet i 1904. Den er nu mere end et århundrede gammel og bruges stadig over hele verden. Det var en teknik designet af Motoko Hani. Hans mål var at spare penge ved streng kontrol af udgifterne.

Kabeko er en simpel logbog. Det virker på en meget enkel måde. I begyndelsen af ​​måneden registreres indtægter og faste omkostninger. Dette er mængden af ​​penge, der går ind på en eller anden måde, og mængden af ​​penge, der går ud. Ved bestemmelsen af ​​disse beløb ved vi, hvor meget der kan tildeles andre udgifter, hvis det kommer dertil.

Baseret på dette er ideen at fremsætte et besparelsesmål. Dette gælder både faste og ekstra udgifter, hvis der er nogen. Desuden bør du tænke over, hvad disse besparelser vil blive brugt til. Dette er kun den første del af metoden.

Den anden del består i at nedskrive alle dine udgifter, der betales. Du kan gøre dette en efter en, hver gang de betales. I slutningen af ​​hver uge skal du gennemgå posten og vurdere, hvad pengene gik til. Dette giver spor om, hvordan du bruger dine penge og giver dig mulighed for at finde nøglerne for at spare penge derhjemme.

52-ugers udfordring

Penge og kuglepenne

Dette er en meget gammel metode til at spare penge derhjemme. Men på det seneste er den blevet relevant. Det vigtigste er at være villig til at imødekomme udfordringen, forblive konsistent og være tålmodig. Resultaterne kan være ekstraordinære.

Dybest set bør du gemme hver dag i 52 uger:

 1. I den første uge er du kun forpligtet til at spare 10 kroner om dagen.
 2. I den anden uge skal du spare 20 kr. om dagen…
 3. … og så videre, indtil den angivne tid er afsluttet.

Da beløbene kan blive umulige for nogle mennesker, kan du sætte et loft på 1200 kr. pr. måned maksimalt.

52-ugers udfordringen kan også gøres i omvendt. Det betyder, at du starter med en besparelse på 520 kr. per dag, og så falder dette beløb. Nogle gange er det lettere at færdiggøre dette, fordi der altid er mere motivation i starten.

Andre tips til at spare penge derhjemme

Sparegris

Østlig kultur har en filosofi, der er mere fokuseret på afkald end på akkumulering. Det er derfor, de har formået at skabe strenge livsstile, der giver dem mulighed for at få mere kontrol over penge.

Repræsentanter for Zen har givet råd til at spare penge derhjemme. Her er nogle af dem:

 • Besøg biblioteker oftere. Du bruger ikke en øre, og i bytte har du det godt, og du lærer noget.
 • Udskift din bil med offentlig transport eller helst en cykel eller gå.
 • Tag hjemmelavet mad med på arbejde. At spise ud genererer store omkostninger.
 • Reducer tobak og alkoholforbrug. Ikke alene kan du spare penge hjemme, det hjælper dig også med at få bedre sundhed.
 • Drik vand. Udskift læskedrikke eller andre drikkevarer med det. Dette er godt for kroppen og undgår unødvendige udgifter.
 • Lav reparationer selv. Det er ikke nødvendigt at betale nogen for at gøre mindre reparationer, som du kan gøre, hvis du blot udfordrer dig selv.
 • Spar energi. Der er mange måder at spare elektricitet, gas, benzin osv. på. Du skal kun bruge sund fornuft.

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Buying time promotes happiness. Ashley V. Whillans, Elizabeth W. Dunn, Paul Smeets, Rene Bekkers, Michael I. Norton.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.