Detox din krop på 3 dage med denne diæt

Din sundhed afhænger i høj grad af dine kostvalg efter disse tre dage. Følg en sund og afbalanceret kostplan og træn regelmæssigt.
Detox din krop på 3 dage med denne diæt

Sidste ændring: 26 august, 2022

Du må ikke følge denne kur længere end tre dage. Det er nemlig en meget restriktiv diæt, der kun er beregnet til at detoxe din krop over en ganske kort tidsperiode. Detox din krop på tre dage med denne kur.

Mange spiser ikke godt, fordi de ikke har god tid til at lave mad. Måske spiser du også lidt for meget junkfood. Derfor er det vigtigt at detoxe din krop fra tid til anden, for eksempel med denne 3-dages plan.

Det kan være svært at finde tid til at leve sådan som du gerne vil. Mange der arbejder fuld tid føler, at de ikke har overskud til at gøre deres sundhed til en del af deres normale liv. Men det er sådan, sundhed bliver til en vane frem for en midlertidig løsning.

Din krop har brug for næringsstoffer og sunde måltider – og alt dette kræver planlægning. Kroppen vil altid fortælle dig, hvordan den har det. Lyt til den!

Der er ikke noget, der kan erstatte en sund livsstil og gode, sunde, vedvarende vaner. Men du kan starte med denne kur: Detox din krop på tre dage.

Detox din krop med denne kur

Yoghurt

Der findes ingen mirakelkure. Holdbare og sunde resultater, når du gradvist ændrer dine vaner til det bedre. Tre dage er kun nok tid til at komme i gang, men så skal du fortsætte med en afbalanceret kost.

Detox din krop for at fjerne skadelige toksiner, der skader din hud eller svækker dine organer. Sundhed kommer indefra.

En detox er det første skridt. Den vil kun tage tre dage, og den vil derfor være meget restriktivt. Den vil bestå af at spise frugt og grøntsager, suppe eller bouillon og te, der hjælper med hydreringsprocessen, med at få proteiner og kulhydrater.

Du kan spise snacks mellem måltiderne. Andrea Miranda, som er direktør for det argentinske samfund for æstetik og integreret ernæring (SAENI), siger, at to portioner om dagen er nok. Det kan være fedtfattig yoghurt, gelatine, druer eller nødder.

 

Læs også: Sådan kan du bruge aubergine til at tabe dig

 

Drik masser af vand

Dr. Miranda forklarer, at vand er meget vigtigt på en detoxkur. Hun foreslår, at du drikker 2-3 liter i døgnet for at optimere hydreringen af din krop.

Vand renser kroppen og hjælper med at rense organer som nyrerne, som er så vigtige for at fjerne toksiner fra kroppen. Når du detoxer, skal du prøve at drikke masser af vand, så du sørger for din krop har nok væske til alle sine funktioner.

Sådan sammensætter du en god detox

Detox din krop på tre dage ved at sikre dig, at du giver din krop de nødvendige næringsstoffer og mineraler. Selvom kuren kun varer tre dage, behøver du stadig visse næringsstoffer. Det er ikke værd at risikere dit helbred.

Kvinde laver mad

Her er nogle tips:

 • Drik to eller tre liter vand om dagen.
 • Glem ikke kulhydraterne, men fjern mel og forarbejdet sukker.
 • Spis frugt, grøntsager og rodfrugter. Disse tre fødevaregrupper styrker immunforsvaret.
 • Frugter er en fremragende kilde til sukker og indeholder mange næringsstoffer. Vælg vanddrivende frugter som ananas.
 • Spis nødder.
 • Undgå kulhydrater om aftenen.
 • Vælg friskt kød og fisk. Tilbered dem uden krydderier, og spis dem i små portioner.
 • Reducer dit saltindtag for at forhindre væskeretention og stimulere diurese.
 • Undgå at stege din mad. Brug oliven eller kokosolie, hvis du absolut må bruge olie.

Detox din krop på tre dage: Sådan gør du trin for trin

Her er et eksempel på, hvad du kan spise hver dag, mens du detoxer.

Morgenmad

 • Mulighed 1: Drik en kop te sammen med to skiver fuldkornstoast med fedtfattig ost. Drik også et glas appelsinsaft.
 • Mulighed 2: Spis en håndfuld tørret frugt (hasselnød, mandler, valnødder og jordnødder).

Frokost

 • Grøntsagssuppe. Salat med rå eller kogte grøntsager. Drik rigeligt med vand.
 • Alternativ mulighed: 10 druer og en kop te.

Aftensmad

 • Kylling eller kød. Kogte grøntsager. Kylling, kød eller fisk, som du kan spise frisk, bagt eller kogt. Ledsaget af frugt og vand.

Vidste du? 6 måder du kan tabe dig uden sult

Infusioner eller te

En kop te

Drik masser af te, mens du detoxer. Du vil forhindre væskeretention og øge afgiftningsprocessen. Infusioner er gode for din krop og passer godt til både vinter og sommer.

Drik gerne grøn te, fordi den indeholder en masse antioxidanter. Overvej også hvid te, som er ideel, hvis du ofte føler dig angst eller stresset. Det indeholder aminosyrer og kan forebygge forhøjet blodtryk.

Husk, at din detoxkur ikke er en straf. Det vil være tre vanskelige dage med mange restriktioner, men det er meningen at, det skal forbedre dit fysiske og mentale helbred.

Din sundhed afhænger i høj grad af dine kostvalg efter disse tre dage. Følg en sund og afbalanceret kostplan og træn regelmæssigt.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.