Detox din lever og tab dig

Vidste du at man kan aflaste sin lever ved at spise fuldkorn? Fuldkorn indeholder nemlig mange B-vitaminer og medvirker derfor til at øge stofskiftet, så man hurtigere forbrænder fedt. Samtidig bidrager det også til vægttab.
Detox din lever og tab dig

Sidste ændring: 26 november, 2018

Hvis man gerne vil tabe sig, er det essentielt at holde sin lever sund og fri for giftstoffer, da det fremmer et gradvist vægttab. Men nogle gange kan den mad, vi spiser, få alvorlige følger for vores sundhed. Her giver vi dig et par enkle retningslinjer til at detox din lever og tab dig.

Sammenhængen mellem leveren og vægttab

Kvinde der ikke kan lukke sin bukser

Det er nok sket for de fleste mere end en gang: Man påbegynder en diæt, begynder at træne og går endda rundt og sulter lidt, men vægten bliver ved med at vise de samme tal. Hvorfor sker dette? Hvorfor virker det som om, man ikke kan komme af med et eneste gram fedt?

Mange læger og diætister har klart udtalt, at hvis leveren ikke bliver plejet ordentligt, bliver den fastlåst af giftstoffer, overanstrengt og kan endda blive til fedtlever. Dette er ofte resultatet af overvægt. Vi kan ikke tage leverens sundhed for givet. Når leveren er overanstrengt, svækker det immunforsvaret og man bliver nemmere syg. 

På samme tid, må man ikke glemme at overvægt er en farlig, nedadgående spiral. Ophobningen af fedt eller overskydende fedtvæv i kroppen kan forårsage en række lidelser såsom fedtlever, hjertekarsygdomme og diabetes. Derudover gør tilstedeværelsen af fedtsyrer og giftstoffer i leveren det meget vanskeligere at tabe sig.

Det bør også nævnes at leveren er det organ, der bærer det primære ansvar for at forbrænde fedt. Både galdeblæren og leveren arbejder sammen som et hold for at nedbryde fedtet. Hvis de begge er fyldt med giftstoffer, vil de ikke være i stand til at udføre deres job på en ordentlig og effektiv måde. Husk på de følgende tips for at holde galdeblære og lever sunde, så du kan tabe dig på den sundest mulige måde.

Rens din lever og tab dig

1. Avocado

Avokadoer

Det er meget fordelagtigt for kroppen, hvis man spiser en halv avocado hver dag. Det er en af de sundeste og bedste frugter til at rense kroppen for giftstoffer, samtidig med at den forsyner kroppen med masser af sundt fedt og renser den. Avocado er perfekt til morgenmad eller i salater og spist i moderater mængder, kan den hjælpe os med at tabe vægt.

2. Fuldkorn

Ris

Det er meget godt for kroppen at spise korn som hvede, byg, havre og brune ris. Hemmeligheden ligger i deres høje indhold af B-vitaminer, som booster fedtforbrændingen og hjælper med at styrke og aflaste leveren. Fuldkorn vil ikke kun hjælpe med vægttab, men vil også holde kroppen sund generelt.

3. Fordelene ved grøn te

Groen te

Detox din lever og tab dig med grøn te. De fleste kender allerede til alle fordelene ved grøn te, som har et højt indhold af antioxidanter som hjælper med at rense kroppen og samtidig giver stofskiftet et skub. på grund af dets indhold af catechiner, fremmer grøn te også leverfunktionen. Det bør drikkes til morgenmaden eller tidligt på eftermiddagen. Grøn te slår aldrig fejl; det er et lækkert helsemiddel som virkelig vil hjælpe til at forbedre helbredet.

4. Vindruer

Vindruer

Farven er ligegyldig, for ligemeget om vindruerne er grønne eller røde, er de en naturlig skattekiste fyldt med antioxidanter som fremmer produktionen af galde og renser leveren. Grundet deres indhold af resveratrol, besidder vindruer også anti-aging egenskaber og egenskaber, som fremmer hjertesundheden. Vindruer er uden tvivl en af de bedste madvarer, hvis man gerne vil være sund.

5. Et grønt æble om dagen

Groent aeble

Som tidligere nævnt, er grønne æbler som f.eks. Granny Smith en fantastisk måde at starte dagen på. De indeholder pektin og andre kemiske stoffer som hjælper kroppen med at fjerne giftstoffer fra fordøjelseskanalen. Dette gør, at leveren vil fungere bedre, hvilken igen hjælper på et vægttab.

Anbefalet læsning:

Spis quinoa og tab dig

6. Juice med gulerod og rødbede

Roedbede juice

Mange har måske hørt om denne kombination før. Denne naturlige og lækre juice er virkelig sund. Den hjælper med vægttab, hjælper med at rense kroppen og har et højt indhold af flavonoider og betakaroten. Begge disse stoffer hjælper med at stimulere og forbedre leverens funktion. Mange mennesker bruger denne helt naturlige behandling mindst tre gange om ugen. Er du en af dem?

7. Bladgrønt

Spinat

Bladgrønt som spinat, brøndkarse, rosenkål, rucola og escarole er ideelt til at rense leveren. Deres indhold af klorofyl hjælper med at fjerne giftstoffer fra blodet og rense kroppen, hvormed de hjælper leveren.

8. Olivenolie og citronsafts helende egenskaber

Citron

Vi har tidligere nævnt dette simple helsemiddel. Detox din lever og tab dig! Bare en enkelt spiseskefuld olivenolie med tre dråber citronsaft taget om morgenen vil fjerne giftstoffer fra kroppen og rense tarmene. Det er et fantastisk middel til at fremme fordøjelsen og forsyner også kroppen med essentielle fedtsyrer og masser af vitaminer. Det er et super simpelt og billigt middel og det vil gøre meget mere godt end at tage en vitaminpille. Hvis du passer på din lever, vil du meget nemmere kunne tabe dig, så begynd i dag!

Detox din lever og tab dig!


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.