Detoxende og rensende kur med citron, ingefær og agurk

4. oktober 2018
Citron, ingefær og agurk hjælper alle sammen med at bekæmpe væskeophobning i kroppen og forsyner den med vitaminer og mineraler. Desuden forbedrer ingefær absorptionen af næringsstoffer.

Et godt fysisk og følelsesmæssigt helbred er en af nøglerne til en god livskvalitet, selv når man bliver ældre. Der er mange ting vi kan gøre for at forbedre vores helbred og forebygge mange af de sygdomme, der kan komme med alderen. En ting vi kan gøre for at forbedre vores livskvalitet er regelmæssigt at indtage en detoxende og rensende kost, så vi får fjernet alle de affaldsprodukter, vi ikke behøver. Her får du en detoxende og rensende kur, til at fjerne alt affaldet fra din krop.

Vores krop akkumulerer en stor mængder giftstoffer og affaldsprodukter, der kan påvirke funktionen af forskellige vitale organer og, som på lang sigt, kan påvirke vores helbred. Disse toksiner stammer bland andet fra en dårlig kost, forurening af miljøet, brugen af kemikalier eller sågar fra en stillesiddende livsstil.

Derfor skal vi prøve at detoxe og rense kroppen regelmæssig for at fjerne alle disse unødvendige affaldsprodukter.

Der er mange muligheder til naturligt at detoxe og rense kroppen for at forbedre helbredet.I denne artikel vil vi vise en detoxende og rensende diæt ved brug af citron, ingefær og agurk, som vil hjælpe med at detoxe kroppen og forbedre vores livskvalitet.

Hvad består denne detoxende og rensende kur af?

Denne detoxende og rensende kur, består i at tilberede en drik med citron, ingefær og agurk, som er tre naturlige ingredienser med rensende og detoxende egenskaber. Drikken bør indtages på en tom mave, hver morgen og derefter to liter i løbet af dagen.

Under denne diæt er det vigtigt at fjerne alle forarbejde fødevarer, sukker, fedt, mejeriprodukter og salt fra din kost. Drikken skal komplimenteres med en kost rig på frugter, grøntsager, kornprodukter og magert kød.

Vand med citron, agurk og ingefær

Denne drik er meget nem at tilberede og vil have utrolige fordele for dit helbred.Citron, agurk og ingefær virker generelt som et hjælpemiddel til at fjerne toksiner fra kroppen og hjælper dig endda med at tabe vægt.

Ingredienser

  • 1 citron eller lime
  • 1/2 agurk
  • 1/2 ingefær
  • 1 kvist frisk mynte
  • 1 glas vand (200 ml – 6,75 ounce)

Hvordan tilbereder jeg den?

For at lave denne detoxende og rensende drik skal du bare vaske og desinficere citronen, agurken og ingefæren samt myntebladene. Skær alle ingredienserne i skiver, uden at fjerne skrællen, og put dem i et glas vand. Lad blandingen stor over natten og dagen efter er den klar til at blive drukket. For smagens skyld, kan du tilsætte isterninger og honning.

Hvad er fordelene ved denne rensende kur?

Citron, agurk og ingefaer

Måske dette har interesse:

Vægttab med aubergine og citronvand

Hver af ingredienserne i denne drik har nogle meget gavnlige fordele for din krop.

  • Citroner en citrusfrugt kendt for sine detoxende og rensende kvaliteter, der kan hjælpe med at fjerne affald fra kroppen og indlede udrensningsprocessen. Denne verdenskendte frugt har en stor medicinsk virkning takket være dens indhold af vitamin C, og antioxidanter der hjælper med at forebygge sygdomme. Citron hjælper med at forbedre fordøjelsen, forebygger forstoppelse, modvirker oppustet mave, fremmer fjernelsen af væsker fra kroppen, og på grund af dens høje fiberindhold i form at pektin, hjælper den med sænke absorptionen af fedtstoffer.
  •  Ingefærhar naturlige egenskaber, der virker antiinflammatoriske, forbedrer fordøjelsen og påvirker nervesystemet positivt. En af dets vigtigste aktive ingredienser er gingerol, der ifølge eksperterne bliver til shogaoler, når det tørres og opbevares, og er den egentlige grund til ingefærs vidunderlige egenskaber. Ingefær stimulerer mavesaften og hjælper med optagelsen af næringsstoffer fra fødevarer. Det hjælper med at aktivere stofskiftet, så man forbrænder fedt og fremmer også fjernelsen af ophobede væsker.
  • Agurk er et stærkt vanddrivende ingrediens, der stimulerer fjernelsen af væsker ophobet i kroppen. Det hjælper også med at forbedre fordøjelsen og fremmer fjernelsen af affald fra kroppen, der på den måde forbedrer kroppens sundhed. Denne grøntsag har et lavt kalorieindhold og en stor mængde vand og næringsstoffer, der gavner dit helbred. Det indeholder kun 13 kcal. per  100 gram; det indeholder en lille mængde vitamin A, og vitamin B, C og E. Foruden mineraler såsom kalium, calcium, fosfor, magnesium og jern.
  • Fat, D. W. M. Y. Anti-Inflammatory Food Recipes and Lifestyle.
  • Mitha, M., Divya, B., & Jain, S. (2016). Formulation and quality analysis of detox drink.