Dine børn vil elske denne glaskrukke med lykke

En glaskrukke med lykke er et vidunderligt sted, hvor vi kan lægge positive beskeder i en krukke for at fortælle vores kære, hvor vigtige de er for os hver dag.
Dine børn vil elske denne glaskrukke med lykke

Sidste ændring: 23 maj, 2019

Det siges ofte, at lykke er lige så sårbart som fint krystal. Krystal, der plejes dagligt, skinner og glitrer dog. Det handler alt sammen om at beskytte det, som med denne glaskrukke med lykke.

Derfor bliver vi nødt til at udtrykke vores kærlighed for at passe på dette værdifulde aspekt af vores liv. Vi bliver nødt til at vide, hvordan vi laver planer om at vise det, og ikke blot udføre spontane handlinger.

En måde at opnå det på er ved at følge vores råd i denne artikel.

Det kaldes en “glaskrukke med lykke”. Det er en motiverende teknik, som har tendens til at give gode resultater med en lille gruppe personer. Det virker i et klasseværelse, en arbejdsgruppe og mest af alt i en familie.

Formålet er simpelt: fyld det dagligt med positive tanker om andre.

Det bør være tanker og oprigtige sætninger, følelser, opmuntring, kærlighed og inspiration.

Nedenstående vil vi forklare dig, hvordan du kan lave en glaskrukke med lykke og drage nytte af det.

1. Brug din følelsesmæssig intelligens

Glaskrukke med lykke har hjerte klistret paa

I vores daglige liv finder vi ikke altid det rigtige tidspunkt til at fortælle vores nærmeste, hvor meget vi holder af dem. Det indebærer vores forældre, vores børn og vores partner.

Det kræver lidt arbejde, for det er ikke altid nemt at finde ordene til at udtrykke vores følelser.

Derfor bliver det nemmere ved at have denne glaskrukke med lykke. Hver dag skal vi bruge vores følelsesmæssige intelligens til at lære og demonstrere vores positive følelser bedre.

Nogle af de simple sætninger, vi kan anvende, er som følgende:

 • Jeg er stolt af, hvordan du håndterede det problem, du havde.
 • Jeg elsker, når du smiler. Du er virkelig noget særligt.
 • Tak for de søde ting, du gjorde for mig i går. Du er meget vigtig i mit liv.
 • Jeg tænkte meget på dig på arbejde i dag. Jeg havde virkelig lyst til at tage hjem og mødes med dig.
 • Jeg er ked af, at jeg gjorde dig vred i går. Nogle gange tænker jeg ikke, før jeg taler. Og det fortryder jeg. Jeg ønsker blot, at du ved, at du er den smukkeste del af mit liv.

Læs også denne artikel efter “Dine børn vil elske denne glaskrukke med lykke”:

6 typer negativ energi, man bør fjerne

2. En glaskrukke med lykke hjælper med at undervise vores børn

Lille pige med blomst

En glaskrukke med lykke er en meget god strategi at anvende i vores børns opdragelse. Den vil hjælpe dem på de følgende måder:

 • Hver dag kan de modtage positiv bekræftelse fra os, som vil hjælpe dem til at vokse og modes:

“Jeg er stolt af din indsats i skolen“. “Jeg kan godt lide, hvordan du tager ansvar for dine ting.” “Bekymr dig ikke over den fejl, du lavede. Mor og far stoler på dig og ved, at næste gang vil du klare dig bedre…”

På samme tid bør de lave små beskeder til os. På den måde bliver de forpligtet til at øve deres refleksion, følelsesmæssige udtrykkelse og analyse.

På samme måde er det faktum, at en glaskrukke med lykke kan forstærke det positive, nok i sig selv til at lave den. Det er noget, som giver motivation og sikkerhed, når de har mest brug for det.

Læs også denne artikel efter “Dine børn vil elske denne glaskrukke med lykke”:

 13 nemme strategier til at befri dit sind og håndtere dine følelser

3. Vi genovervejer de smukke små detaljer

Små handlinger gør folk glade. Dette er små handlinger fulde af kærlighed og oprigtig bekymring. Det handler altsammen om at vide, hvad vi har brug for, og også hvad vi godt kan lide.

En glaskrukke med lykke er et sted, hvor man kan lægge alle disse små handlinger. Det er der, vi modtager et “tak” for at være på en bestemt måde eller et “jeg kan godt lide din måde at være på” eller “jeg elsker at være ved din side”.

Det er simple sætninger, som er korte og basale og vil gøre vores liv sødere, gøre vores dag lysere og motivere os.

Glaskrukke med lykke har hjerte klistret paa

4. Vi dyrker taknemmelighed

Når vi er i en familie, tager vi mange gange tingene for givet. Vi tror, at det, vores partner gør, blot er normalt eller forventet.

Vi siger til os selv, at vores mor, vores bedstefar eller søskende gør os bestemte tjenester, fordi det er rutine i en familie.

Når vi tager tingene for givet, mister vi dog magien. På samme tid føler personen, der gør disse søde små ting, sig måske skuffet og ikke værdsat.

På grund af det må man aldrig glemme at sige “tak”, skrive “jeg elsker dig” til dem eller minde dem om “hvad skulle jeg gøre uden dig?”

Det er en simpel strategi, som du vil få rigtig meget ud af.

5. Vi fokuserer på det positive

Glaskrukke med lykke indeholder smaa papirslapper

Kritiske tilfælde såsom udmattethed og stress er i overflod i vores daglige liv. Det er denne stress, som tvinger os til at skynde os uden at fokusere på, hvem vi har tæt på os, og hvad der er vigtigt for vores hjerte. Nogle gange udtrykker vi ikke vores taknemmelighed.

 • Formålet med beskederne, som vi efterlader i denne glaskrukke med lykke hver dag, er kun at fokusere på det positive.
 • Når vi gør det, ændrer vi vores syn. Vi stopper med at give betydning til det, der går os på og bekymrer os. I stedet fokuserer vi på det gode hos de personer, vi elsker. Vi husker, at vi virkelig elsker dem. Vi husker også det, der virkelig gør os lykkelige.

Som konklusion anbefaler vi, at du gør dette derhjemme med hjælp fra dine børn. Vælg en smuk glaskrukke, dekorér den og begynd i dag med at skrive positive beskeder.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Lantieri, L., & Goleman, D. P. (2008). Building emotional intelligence: Techniques to cultivate inner strength in children. Sounds True.
 • Park, N., & Peterson, C. (2006). Character strengths and happiness among young children: Content analysis of parental descriptions. Journal of Happiness Studies, 7(3), 323-341.
 • Dunn, E. (2016). The Jar of Happiness. The School Librarian, 64(3), 153.
 • Witvliet, C. V., Richie, F. J., Root Luna, L. M., & Van Tongeren, D. R. (2019). Gratitude predicts hope and happiness: A two-study assessment of traits and states. The Journal of Positive Psychology, 14(3), 271-282.
 • Berkowitz, MW (2001) La ciencia de la educación del carácter. Institution Press Stanford,
 • Argyle, M. (2001) La psicología de la felicidad. Routledge: East Sussex

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.