Derfor skal du drikke hvidløgste hver morgen!

Der er mange fordele ved at spise hvidløg. Det er også et af de mest almindelige krydderier. Men har du nogensinde prøvet en kop hvidløgste?
Derfor skal du drikke hvidløgste hver morgen!

Sidste ændring: 29 november, 2018

Man ved, at hvidløgste har været meget normalt i oldtidens Grækenland, og at det frem for alt blev brugt til at styrke kroppen, forbedre dets generelle helbred, og at det på samme tid gav mennesker energi og ungdom. Dette kan lyde en smule overdrevet for os, uden tvivl. Men du kender allerede hvidløgs egenskaber, en naturlig kilde til antibiotikum, så… Hvorfor ikke prøve denne hvidløgste, der både er lækker og unik?

Hvidløgstes utrolige egenskaber

Vi har før forklaret, at det nogle gange ikke er så nemt at spise et fed hvidløg om morgenen p[ tom mave, men der er en interessant løsning, som er enkel: hvidløgste. Vil du vide alt, hvad den kan gøre?

 • Hvidløgste er et ideelt supplement til vægttab. Hvidløgste er et fremragende rensende hjælpemiddel, der gør det muligt at opløse overskydende fedt i vores krop. Vi skal også huske på, at det kan hjælpe med at accelerere vores stofskifte, og hvis vi gør det til en vane at drikke det hver morgen, så vil det ikke kun gavne vores generelle helbred, men også vores figur.
 • Hvidløgste er også et økonomisk og effektivt middel til at forbedre vores hjertes sundhed. Det stimulerer vores blodcirkulation, reducerer dårligt kolesterol eller LDL, det udvider blodkarrene og hjælper med at undgå åreforkalkning.
 • Ved du hvor mange vitaminer, du kan få fra bare et enkelt glas hvidløgste om dagen? Mange! Du vil få vitamin A, B1, B3 og C samt nogle gode antioxidanter, som er en perfekt hjælp til at passe på dit syn og din hud, derudover hjælper det med forebyggelse af prematur aldring.
 • Som du allerede ved, er hvidløg et fremragende naturligt antibiotikum. Det betyder, at det kan hjælpe med at forhindre irriterende forkølelser og styrke vores immunforsvar, så vi undgår andre sygdomme. Faktisk ved man, at de græske soldater drak hvidløgste efter deres kampe for at kurere infektioner. Og derfor, som du kan se, var de “mirakler”, man tildelte hvidløgste i oldtiden, ikke så uforståelige.

Læs også: 6 naturlige midler til at berolige halsbrand derhjemme

Hvordan laver jeg min egen hvidløgste?

Opskrift på hvidløgste.

Vi vil give dig en opskrift på bare et enkelt glas hvidløgste. Noter dig alt hvad du skal bruge for at gøre den virkelig lækker, uden at den giver dårlig ånde:

Ingredienser

 • Et fed hvidløg
 • Et glas vand (200 ml. eller 6,5 ounce)
 • En lille smule revet ingefær (3 g. eller 0,1 ounce)
 • 1 spiseskefuld citronsaft (15 ml. eller 0,5 ounce)
 • 1 spiseskefuld honning (25 g. eller 0,9 ounce)

Tilberedning

 • Det er meget nemt at tilberede. Den første ting du skal gøre er, sætte et glas vand i kog. Imens du venter på det koger, skær hvidløgsfedet i meget små stykker eller, hvis du har lyst, kan du hakke det. Hvad end du foretrækker. På den måde vil de gavnlige egenskaber bedst blive bevaret til tilberedningen.
 • Når vandet begynder at koge, kan du tilføje de 3 gram (0,1 ounce) revet ingefær og det hakkede hvidløg. Lad det simre i 15 til 20 minutter. Derefter sluk for varmen og lad infusionen stå i ca. 10 minutter mere.
 • Er den klar nu? Super! det næste trin er nemt. Si indholdet og behold vandet. Nu skal du bare tilsætte en spiseskefuld økologisk citronsaft og en spiseskefuld honning. Dette giver sødme til den lækre infusion eller te af hvidløg.
 • Du skal ikke være bekymret for at få en dårlig lugt af hvidløg. Ved at tilføje hvidløget og ingefæren til kogende vand, vil lugten fuldstændigt forsvinde i din mund, så du kan roligt nyde dette vidunderlige medicinske middel.

Læs også: Bekæmp mavekatar med disse naturlige midler

Hvornår skal jeg drikke det?

En kop te.

Du kan drikke det på tom mave hver morgen, lige efter du står op. Du vil opnå de samme resultater som, hvis du spise et økologisk fed hvidløg, samt de sundhedsmæssige fordele af ingefær og citron. En enkel helende opskrift, fyldt med antioxidanter, vitaminer og mineraler, der er vidunderligt at drikke hver dag.

Det er en god vane for dit helbred, som vil hjælpe med at beskytte dig fra mange almindelige sygdomme. Hvad med at tage ved lære fra oldtidens grækere og begynde at drikke hvidløgste hver dag?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • AA. VV. (2002). Diccionario integral de Plantas Medicinales. Madrid: RBA Libros.
 • Balch, P. A. (2000). Prescription for Nutritional Healing, 3ª ed. New York: Avery.
 • Salunkhe, D. K., and Kadam, S. S. (1998). Handbook of Vegetable Science and Technology. New York: Marcel Dekker.
 • Richard S. Rivlin, Historical Perspective on the Use of Garlic, The Journal of Nutrition, 131(3), 951S–954S, https://doi.org/10.1093/jn/131.3.951S
 • Ebrahimi, T., Behdad, B., Abbasi, M.A. et al. (2015). RETRACTED ARTICLE: High doses of garlic extract significantly attenuated the ratio of serum LDL to HDL level in rat-fed with hypercholesterolemia diet. Diagnostic Pathology, 10(74). https://doi.org/10.1186/s13000-015-0322-0
 • Majewski, M. (2014). Allium sativum: facts and myths regarding human health. Roczniki Państwowego Zakładu Higieny, 65(1),1-8. https://www.researchgate.net/publication/263431830_Allium_sativum_facts_and_myths_regarding_human_health
 • Garba, I., Umar, A. I., Abdulrahman, A. B., Tijjani, M. B., Aliyu, M., Zango, U. U. and Muhammad, A. (2014). Phytochemical and antibacterial properties of garlic extracts. Bayero Journal of Pure and Applied Sciences, 6(2), 45-48. http://dx.doi.org/10.4314/bajopas.v6i2.10
 • Guo, J. J., Kuo, C. M., Chuang, Y. C., Hong, J. W., Chou, R. L. and Chen, T. I. J. J. (2012). The effects of garlic-supplemented diets on antibacterial activity against Streptococcus iniae and on growth in orange-spotted grouper. Epinephelus coioides. Aquaculture, 364–365, 33-38. https://doi.org/10.1016/j.aquaculture.2012.07.023
 • Mozaffari Nejad, A. S., Shabani, S., Bayat, M., and Hosseini, S. E. (2014). Antibacterial Effect of Garlic Aqueous Extract on Staphylococcus aureus in Hamburger. Jundishapur journal of microbiology7(11), e13134. https://doi.org/10.5812/jjm.13134

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.