En aloe vera behandling til at øge antallet af blodplader

For at øge effekten af denne behandling, foreslår vi, at du reducerer, eller helst helt undgår, at spise forarbejdet kød, pølser, mejeriprodukter og alkohol.
En aloe vera behandling til at øge antallet af blodplader
Alejandro Duarte

Bedømt og godkendt af bioteknolog Alejandro Duarte.

Sidste ændring: 30 juli, 2023

At holde antallet af blodplader på et højt og stabilt niveau er essentielt for et godt helbred og for at sikre tilstrækkelig koagulering i tilfælde af sår eller blødninger. Det er dog ikke altid nemt at øge antallet af blodplader, hvis det er lavt.

Imidlertid kan visse fødevarer dog hjælpe, heriblandt aloe vera. Aloe vera planten har så mange utrolige medicinske egenskaber, så du altid bør have den i hjemmet.

aloe vera til at øge antallet af blodplader

I dagens artikel kan du læse om, hvorfor det er vigtigt at have et højt antal blodplader, og hvordan du kan bruge aloe vera til at øge antallet af blodplader. Vi vil samtidigt dele en række fødevarer, som kan forbedre både behandlingen og helbredet.

Et sundt blodpladetal

Blodplader er afgørende, når blod skal størkne. Når antallet af blodplader er for lavt, udvikles en tilstand ved navn trombocytopeni. Den gør, at man er i øget risiko for både ydre og indre blødninger, når man får en skade.

Hvis dit blodpladetal er i den lave ende, men stadig indenfor normalen, er det tid til at prøve en behandling som den, vi fortæller om i dagens artikel.

Vi skal gøre opmærksom på, at disse typer af behandling kun er tiltænkt til forebyggelse og ved moderat lavt blodpladetal. Selv, hvis det er naturligt, anbefaler vi ingen behandling uden lægens godkendelse, hvis tallet er under normalen, eller hvis du lider af andre sygdomme eller tager medicin.

Aloe Vera, appelsin og honning til at øge antallet af blodplader

Appelsin og honning

Denne behandling kombinerer de medicinske egenskaber fra tre forskellige ingredienser:

 • Aloe Vera: Aloe vera kan bruges til at behandle, stort set, alting, både ud- og indvendigt. Saften fra denne plantes blade er meget gode til at øge antallet af blodplader og rense blodet på samme tid.
 • Appelsin: Appelsinsaft, ligesom saften fra andre citrusfrugter, er meget rig på C-vitamin. Dette hjælper med at booste produktionen af blodplader. Det skal dog være helt naturlig saft uden tilsat sukker eller andre ingredienser.
 • Honning: Honning er et naturligt antibiotikum, som du bør indtage hver dag. I dette tilfælde kan det øge antallet af blodplader og produktionen af røde blodceller. Du bør altid vælge ren, økologisk honning.
Blodplader

Ingredienser

 • 1oo ml Aloe Vera saft
 • 200 ml økologisk appelsinsaft
 • 1 spsk økologisk honning

Fremgangsmåde

Hvis du har en aloe vera plante derhjemme, kan du selv lave saften.

 • Flæk bladet, skrab den gullige, bitre gele ud og kom det i blenderen med appelsinsaften. Du kan også købe aloe vera saft, men vær sikker på, at det er 100 % rent uden tilsætningsstoffer
 • Blend det sammen og sød til med honning

Sådan skal det indtages

 • For naturligt at øge antallet af blodplader, foreslår vi, at du drikker dette om morgenen på tom mave, en halv time før morgenmad
 • Gentag behandlingen i minimum tre uger
 • Det er ideelt at gentage processen et par gange om året for at opretholde et højt blodpladetal
 • Du bør også blive undersøgt regelmæssigt af en læge

For at øge effekten af denne behandling, foreslår vi, at du reducerer, eller helst helt undgår, at spise forarbejdet kød, pølser, mejeriprodukter og alkohol. Det er altid at foretrække at spise økologisk. Og endelig bør du være forsigtig med at tage aspirin.

Andre måder at øge antallet af blodplader på

papayablade til at øge antallet af blodplader

Ud over den behandling, som vi har beskrevet ovenfor, kan du også tilføje visse fødevarer til din kost for at opnå hurtigere resultater:

 • Papayablade: Bladene fra papayatræet er fantastiske, når du vil øge antallet af blodplader. Du kan blende et stykke af dette blad og søde det med honning for at overdøve den bitre smag
 • Grønne grøntsager: Grønne grøntsager er rige på K-vitamin, som forbedrer størkning af blod. Når du spiser ruccola, broccoli, bladbede, spinat mm., vil blodpladetallet nyde godt af det
 • Kokosvand: Væsken fra kokosnøden giver, ud over væske, masser af mineraler og er meget godt for dit helbred
 • Hvidløg: Rå hvidløg er en anden god medicinsk fødevare, som kan øge antallet af blodplader og rense blodet generelt. Du kan blende det i supper eller grøntsagsjuice for at fremme fordøjelsen og optage næringsstoffer.

Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Hu, Y., Xu, J., & Hu, Q. (2003). Evaluation of Antioxidant Potential of Aloe vera (Aloe barbadensis Miller) Extracts. Journal of Agricultural and Food Chemistry51(26), 7788–7791. https://doi.org/10.1021/jf034255i
 • Dat, A. D., Poon, F., Pham, K. B. T., & Doust, J. (2014). Aloe vera for treating acute and chronic wounds. Sao Paulo Medical Journal132(6), 382. https://doi.org/10.1590/1516-3180.20141326T1

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.