12 fordele ved papayablade

Desværre kender mange ikke til papayabladenes gode egenskaber, og smider dem istedet ud. Det er derfor, vi vil fortælle om dem i denne artikel. Efter du har læst dette, vil du måske overveje at lade dem indgå i din kost.
12 fordele ved papayablade
Carlos Fabián Avila

Bedømt og godkendt af læge Carlos Fabián Avila.

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 25 august, 2022

Te af papayablade kan være en stor hjælp til et overordnet godt helbred.  Du kan indtage eller påføre det topisk og nyde gode fordele af det.

Fordelene ved papaya er velkendte. Papayablade ideholder mange antioxidanter, vitaminer, mineraler og enzymer for fordøjelsen. Disse komponenter er essentielle for en sund kost. Ud over det har papaya nogle interessante fordele for dit helbred.

Desværre kender mange ikke til papayabladenes gode egenskaber, og smider dem istedet ud. Det er derfor, vi vil fortælle om dem i denne artikel. Efter du har læst dette, vil du måske overveje at lade dem indgå i din kost.

1. Papayablade bekæmper dårlig fordøjelse

Du kan forbedre fordøjelsesproblemer som infektioner, mavepiner og halsbrand ved hjælp af papayablade.

Enzymerne i dem beskytter hele fordøjelsessystemet , fra mund til tyktarm, og medvirker til, at kulhydrater og proteiner nedbrydes naturligt for at lindre den syre, som dannes i tarmene.

Fordøjelse

2. De nedsætter hævelse forårsaget af dengue-virus

Papayablade indeholder enzymer, som hjælper med at nedsætte hævelser i kroppen. De kan også lindre virkningen af feber og influenza, som man forbinder med dengue-feber.

Dengue-feber skyldes stik fra myg, som bærer virusset. Det starter med høj og pludselig feber (op til over 40 grader) mellem fire og syv dage efter, man er smittet.

Mellem to og fem dage efter feberen er startet, kan der komme udslæt på det meste af kroppen.. Senere udvikles et andet udslæt, som minder om mæslinger.

Mennesker, som er smittet med dengue-virus, kan opleve øget sensitivitet i huden og føle meget ubehag. Hvis du oplever nogle af disse symptomer, anbefaler vi, at du opsøger læge. Mans lægen er inde over, kan du dog prøve disse blade for at se, om symptomerne bliver bedre.

3. Papayablade hjælper mod glutenintollerans

Papayablade kan hjælpe dit system med at nedbryde proteinerne i gluten og fordøje det bedre.

Hvis din læge har fortalt dig, at du er glutenintollerant, anbefaler vi te med disse blade, samt at opsøge en ernæringsekspert for at foretage de nødvendige ændringer i kosten.

 

4. De indeholder antioxidanter

Antioxidanterne i papayablade er yderst hjælpsomme til at hjælpe kroppen med at bekæmpe bestemte sygdomme. Kræft er en af de sygdomme, som er forårsaget af frie radikaler, som antioxidanter hjælper med at begrænse effekterne af. Det bedste af det hele er, at disse blade er helt naturlige og derfor ikke gør.

Ud over at indtage det mindste fire gange om ugen, skal du huske at have en mere balanceret kost. Du burde også holde op med at ryge, dyrke mere sport og undgå forarbejdede fødevarer.

 

5. Papayablade hjælper på fedt- og sukkertrangen

Når du drikker te lavet på disse blade, kan det nedsætte din trang til fedt- og sukkerholdig mad.

Den slags afhængighed er et alvorligt problem, som kan få dig til at overspise, hvilket har en negativ effekt på dit helbred.

Derudover vil lysten til usund mad blive mindsket, hvis du samtidig inkluderer nok højkvalitetsprotein i kosten. Nogle af disse er:

 • æg
 • magert kød
 • avocado
 • kokosolie
Ansigtsrens

6. De kan have god effekt på akne

Akne er et stort problem for både unge og voksne med hormonelle problemer. Hvis du lider af akne, og allerede har prøvet alt uden succes, så prøv disse blade.

En af de mest praktiske måder at anvende papayablade til akne på, er at lave en maske med papayablade blandet med lidt vand. ‘Her er instruktionerne:

 • Du skal bruge en blender til at lave en pasta
 • Når du har lavet pastaen, påfør det huden og lad det virke i 15 minutter.
 • Gør dette regelmæssigt for at opnå det bedste resultat.

Læs også: 5 ting, der forårsager for tidlig aldring hos kvinder

7. Papayablade minimerer problemerne forbundet med forstøret prostata

Hvis du lider af forstørret prostata, kan te af papayablade hjælpe dig med problemer relateret til det:

 • en brændende fornemmelse ved vandladning
 • behov for at lade vandet ofte
 • feber
 • træthed

8. De er gode for håret

Vi er vant til at se papaya som en ingrediens i mange skønhedsprodukter. Imidlertid indeholder papayablade  også mange næringsstoffer, som er nødvendige for et sundt hår.

Forbered denne te og føj den til din shampoo. Vask så håret, som du plejer.

9. Papayablade er et afføringsmiddel

Vi ved allerede, at papaya er et godt afføringsmiddel på grund af dens høje indhold af fiber.

Hvis du imidlertid ikke kan lide smagen af frugten, kan en te lavet på bladene også være god mod forstoppelse.

En kvinde har uregelmæssig menstruation på grund af polycystisk ovarie syndrom

10. De kan hjælpe på menstruationssmerter

Hvis du har problemer med hormoner eller uterine fibromer (muskelknuder i underlivet), er det sikkert smartefuldt at have menstruation.

Prøv denne te, hvis det er tilfældet. Den kan måske gøre din menstruation mere tålelig uden behov for så meget medicin.

 

11. De har anti-aging egenskaber

Takket være de utallige aminosyrer, de indeholder, kan papayablade være gavnlige for din huds sundhed.

Hvis du drikker en kop af denne te om dagen, vil du give huden mange af de næringsstoffer, den har brug for. Det vil holde den sund i længere tid.

Læs også: De 7 bedste juicer at drikke for at sænke aldring

12. De styrker immunsystemet

Det høje indhold af plantenæringsstoffer i disse blade vil hjælpe kroppen med at beskytte sig selv mod en række sygdomme.

Nu, da du kender egenskaberne, er det tid til at indtage papayablade regelmæssigt for at nyde godt af alle fordelene.

Det kan interessere dig ...
4 smoothies til at kontrollere kolesteroltallet
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
4 smoothies til at kontrollere kolesteroltallet

Ud over at drikke smoothies og spise sundt, er det vigtigt at du følger en lægebehandling, hvis du har brug for at kontrollere kolesteroltallet.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.