Tre naturlige midler mod allergier

Lider du af regelmæssige eller sæsonbestemte allergier? I denne artikel skal vi se på nogle medicinske planter, der kan hjælpe.
Tre naturlige midler mod allergier
Maricela Jiménez López

Bedømt og godkendt af læge Maricela Jiménez López.

Sidste ændring: 26 juni, 2023

Hvis du vil bekæmpe allergener naturligt, kan det være nyttigt at bruge visse midler mod allergier med rensende og antiinflammatoriske egenskaber. Fortsæt med at læse for at lære om de tre bedste naturlige midler mod allergier, herunder salvie, rosmarin, brændenælde, lakrids, hyldeblomst og ler.

På denne måde kan du gradvist fjerne irriterende allergisymptomer.

Naturlige midler mod allergier

Når vi siger ”allergier”, taler vi ofte om vores krops reaktion på eksterne stoffer, som overstimulerer vores immunsystem. Men allergier er imidlertid også et symptom på ophobning af toksiner i vores krop.

Derfor bør formålet med naturlig behandling være at fjerne disse allergener, hvilket du vil opnå ved at hjælpe leveren og nyrernes funktion.

Balance i din tarm er også vigtig. Du kan opnå dette med en kost, der er rig på frisk, sund mad, masser af vand og probiotika, der kan hjælpe med at genopbygge din tarmflora.

1. Salvie, rosmarin og brændenældete

Te med salvie, rosmarin og brændenælde er et af de naturlige midler mod allergi

Det første middel er baseret på de helbredende egenskaber ved tre medicinske planter:

 • Salvie: Denne medicinalplante har været brugt som et middel til kvinder siden antikken. Det er en stor hjælp til behandling af allergier på grund af dens antiinflammatoriske egenskaber. Derudover har den afslappende, fordøjelsesmæssige og afbalancerende egenskaber.
 • Rosmarin: Rosmarin lindrer betændelse relateret til allergier, især når det påvirker øjnene i form af tørhed, kløe, øjne, der løber i vand. Derudover fremmer det blodomløbet.
 • Brændenælde: Brændenælde er en meget afgiftende vild plante, der letter eliminering af toksiner. Dets antihistamine virkning reducerer allergisk rhinitis (høfeber) og forbedrer livskvaliteten for dem, der tager den ofte.

Den medicinske te skal indtages dagligt, altid mellem måltiderne for bedre effekt. Kombiner det med og/eller skift mellem de næste to midler nedenfor.

Læs også: Infusioner til at rense kroppen: 4 gode opskrifter

2. Hyldeblomst og lakrids

En anden god te anvender hyldeblomst og lakrids

En anden meget effektiv anti-allergisk infusion er lavet med hyldeblomst og lakrids:

Hyldeblomst: Denne blomst lindrer nogle almindelige symptomer på allergier, såsom kløe, stoppet næse, halsbetændelse, hoste og udslæt. Det er også meget effektivt til behandling af hududslæt. I dette tilfælde kan du ud over at drikke det også anvende det topisk.
Lakrids: Denne urt har en sød og intens smag og er en af ​​de bedste naturlige antihistaminer, både topisk og oralt. Faktisk foreskriver en gammel behandling at forberede et lakridsbad for at drage fordel af dets naturlige kortison. Desuden er denne plante et kraftfuldt antiinflammatorisk middel på grund af dets hovedkomponent, glycyrrhizinsyre. Derudover glatter det luftvejsslimhinden og fremmer eliminering af toksiner fra kroppen.

Bemærk: Vær opmærksom på, at lakrids kan øge blodtrykket. Af denne grund bør personer med forhøjet blodryk enten konsultere deres læge eller vælge andre naturlige midler til behandling af deres allergi.

Læs også: Prøv disse anbefalede øvelser mod forhøjet blodtryk

3. Hvid lerpulverdrink er et af de meget effektive naturlige midler mod allergier

Drikke af hvid ler er et gammelt, simpelt middel, der hjælper med at fjerne giftstoffer fra din krop og samtidig behandle allergier. Derudover er det også et fremragende hjemmemiddel mod højt kolesteroltal, gastrisk hyperaciditet og gastritis. Faktisk er hvid ler en gastrisk beskytter.

Ingredienser

 • 1 tsk hvidt lerpulver
 • 125 ml vand

Forberedelse

 • Opløs først det hvide lerpulver i et halvt glas vand.
 • Husk, at det er vigtigt ikke at bruge metal- eller plastikredskaber. Prøv i stedet for at bruge glas, keramik eller træ.
 • Lad det derefter trække i 10 minutter.
 • Hvis du lider af forhøjet blodtryk, skal du undgå at drikke pulveret. Drik kun vandet efter de 10 minutter.
 • Til sidst skal du drikke dette middel hver dag på tom mave.
 • Drik det dagligt i en måned. Du kan gentage behandlingen et par uger derefter.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.