Er det sundt at sove med sokker på?

At gå i seng med sokker på hjælper med at regulere ens kropstemperatur. Dette vil forebygge, at man bliver kold midt om natten. Samt forebygger det, at man vågner op. Det vil hjælpe en til at få hvilet sig bedre.
Er det sundt at sove med sokker på?

Sidste ændring: 25 maj, 2022

Det siges, at halvdelen af befolkningen godt kan lide at sove med sokker på.

Nogle personer har brug for, at deres fødder er “beskyttede” på alle tider af året. Mens andre personer ikke engang kan falde i søvn om vinteren, hvis noget gør, at de ikke har det behageligt.

Så… Er det bedre at sove med eller uden sokker på? Vi vil fortælle dig det i denne artikel.

Kan du også godt lide at sove med sokker på?

Hvide sokker

Man kan sige, at der er lige så mange forskellige måder at sove på, som der er mennesker. Nogle personer foretrækker en pyjamas, og andre ønsker blot flere tæpper i sengen.

Andre vælger at skrue op for varmen, så de ikke behøver at bruge tæpper. Og om sommeren foretrækker andre vifter eller en air-conditioner, før de til sidst dropper alt bortset fra lagnerne.

Det samme sker med sokker. Det er i bund og grund et spørgsmål om præference.

Vi prøver ikke at få dig til at ændre vaner eller fortælle dig, at det, du gør, er sundt eller usundt. Derimod vil vi give dig information og svare på, om det er rigtigt eller forkert at sove med sokker på.

Eksperter siger, at de “negative” grunde indebærer, at man sveder for meget på ens fødder om natten.

Ulemper ved at sove med sokker på:

  • Infektioner (fodsvamp, afskaldning)
  • Dårligt blodomløb (hvis dine sokker strammer for meget om dine ankler)
  • Dine fødder får ikke hvilet, hvis de aldrig er friske.
  • Dårlig lugt forårsaget af at være “indelukket”.

Den gode nyhed er at for at undgå alle disse problemer, anbefaler vi, at man skifter sokker, før man går i seng. Dette betyder, at man aldrig bør bruge de samme sokker, som man har gået i hele dagen.

Ikke kun fordi de er beskidte, men fordi de også ophober sved, bakterier. Desuden laver de pletter på lagnet. Man bliver også nødt til at bruge en type sokker, der ikke strammer om ens fødder eller stopper blodtilførslen.

Så vidt det er muligt, så brug bomuldssokker. Eller endnu bedre er det at bruge specielle sokker, der er beregnet til at flyve med eller til længere ture.

Men på den anden side hvis du ønsker at sove som en baby uden at vågne, er det bedst at tage sokker på. Vidste du, at personer, der bruger sokker om natten, har det bedre, end hvis de var dækket af flere tæpper?

Dette forebygger forandringer af ens kropstemperatur, som vækker en og afholder en fra at sove. Det er perfekt til ikke at skulle op og på badeværelset om natten. Eller til ikke at forstyrre personen, der sover ved siden af dig!

Læs også: Overraskende ting, du kan bruge silica gel poser til

De evigt glemte sokker

Farverige strømper

Ingen kan benægte, at dette er den mest glemte tøjgenstand i hele ens skab.

De er gemt bagved sko eller bukser, og man ønsker ikke at se dem. De kan endda gøre en flov, når det er tid til at være intim med sin partner. Eller når man skal til tjek ved lægen.

Og lad os slet ikke begynde at snakke om, når de kryber frem og viser hele verden, at de ikke matcher! Men modevirksomheder begynder at være mere opmærksom på sokker ved at tilbyde forskellige designs, materialer og anvendelsesmuligheder.

En undersøgelse fra det spanske neurologiske samfund viser, at en af de bedste måder at hvile ordentligt er ved at bruge sokker.

Det virker som om, at denne simple vane lader en nyde ens sovende timer mere. Dette vil gøre, at man kan undgå kroniske søvnproblemer. Man kan endda sige, at sokker er magiske og hjælper en med at glemme ens dagligdagsproblemer.

Der er dog andre grunde til, at man ikke sover ordentligt: fysiologiske forandringer forårsaget af alderen, resjer, at være udsat for ekstreme temperaturer, ikke at være hjemme, eller at følge en ubalanceret kost.

Der er mange “bedstemor tricks” til at opnå en fredfyldt søvn (der varierer mellem alt lige fra at drikke te til at tage varme bade, spise en let middag eller tælle får). Men at bruge sokker kan meget enkelt være kuren mod alle disse tilstande.

Selvfølgelig vil man blive nødt til at påtage sig andre vaner, såsom ikke at træne om aftenen, undgå kaffe og sodavand ved aftensmaden og ikke at se fjernsyn i sengen.

Læs også: Sådan laver du dit eget milde skyllemiddel

Det hele handler om temperaturen

Søde sokker

De standhaftige modstandere af at sove med sokker kan skifte mening, hvis de overvejede undersøgelserne og forskningen, der er blevet udført vedrørende dette emne.

Vi vil ikke engang nævne, at ordentlig hvile hjælper med at styrke ens hukommelse, genoplade ens batterier og endda gendanne huden.

Men for at kunne nyde alle disse fordele, bliver ens krop nødt til at forblive i balance hele natten.

Om aftenen falder temperaturen, som døgnet skrider frem. Og det samme sker med kroppen. Det er måske derfor, man kun bruger et tæppe, når man går i seng. Men midt om natten vil man bruge et tæppe mere.

Tøjet, man vælger at have på, når man sover, er grundlæggende. Det er sundt og nødvendigt at bruge sokker eller støvler til at holde ens fødder varme.

Præcis ligesom om dagen så vil hele ens krop blive kølig, hvis ens fødder er kolde. Om natten bliver man nødt til at dække sine underekstremitet for at have det behageligt.

Hvis ens fødder er varme, vil blodårerne blive udspilet. Det får varmen at at sprede sig gennem hele ens krop. Hjernen “forstår”, at alt er godt og begynder at hvile.

Hvis ens fødder på den anden side er kolde, så vil hele ens krop føle kulde. Ens hjerne vil blive nødt til at arbejde hårdere for at regulere temperaturen. Dette får en til at føle sig mindre afslappet og i en årvågen tilstand. Det vil også gøre, at man har sværere ved at falde i søvn.

Det kan interessere dig ...
5 måder at fjerne lugten af fugt i hjemmet
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
5 måder at fjerne lugten af fugt i hjemmet

Lugten af fugt i hjemmet er ikke rart og er dårligt for helbredet. Har du hørt om ​​disse måder at slippe af med lugten af fugt? Prøv dem derhjemme...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.