Er din lever betændt?

Vidste du, at det at vågne op mellem kl. 1 og 3 kan betyde, at din lever ikke fungerer korrekt?
Er din lever betændt?

Sidste ændring: 25 november, 2018

Leveren er et organ, der lider, når det udsættes for junkfood, dårlige vaner, stress, undertrykte følelser, forurening osv. Dette manifesterer sig i kroppen på mange måder, herunder problemer med synet, smilehuller, dårligt blodomløb, problemer med fordøjelsen og forårstræthed, for at nævne nogle få. Er din lever betændt? Læs med her.

Betændt lever

I denne artikel vil vi dække de mest almindelige tegn og symptomer på en betændt lever.  Hvad du kan gøre for at behandle og forebygge det, for at undgå sygdom og forbedre din livskvalitet.

Synsproblemer

Traditionel kinesisk medicin fortæller os, at leveren er direkte relateret til problemer med synet. Da de er placeret langs den samme meridian i kroppen.  Der er naturligvis andre faktorer, såsom genetik, der kan påvirke sundheden for vores øjne. Men hvis du lider af et synshandicap (som nærsynethed, bygningsfejl eller alderssyn, for eksempel) bør du undersøge dig selv for nogle af de nedenstående tegn og symptomer.

OejeTaetPaa

Søvnløshed mellem kl. 1 og 3 om natten

Hvert organ har en tid på dagen, hvor det er mest aktivt, og hvor det regenererer sig selv. Leveren, for eksempel, er mest aktiv fra kl. 1 til 3 om morgenen.  Så hvis du dig pludselig vågner på dette tidspunkt, kunne det være en indikation af, at din lever ikke fungerer korrekt.

Anbefalet læsning:

Leverrensende diæt

Husk, at spise for stort et måltid eller for sent på aftenen også påvirker kvaliteten af ​​din søvn.

Smilehuller

Rynker som dukker op under og omkring øjnene, kan også være et tegn på dårlig leverfunktion. Især hvis de dukker op sideløbende med øjenproblemer.  Smilerynker er et sikkert tegn på at du skal være mere opmærksom på din lever, især hvis de vises for tidligt. Hvis vi ønsker at behandle disse irriterende linjer i ansigtet, er vi nødt til at starte indefra ved at drage omsorg for vores indre organer.

Dårlig blodcirkulation

Er du overrasket over at høre at blodcirkulation og leveren er tæt forbundne? Leveren er ansvarlig for at rense dit blod, og det er afgørende for et godt stofskifte, at den fungerer korrekt. Så hvis du lider af åreknuder eller hæmorider i en ung alder, skal du ikke kun behandle dem lokalt; du bør også regulere leverfunktionen.

Dårlig fordøjelse

Leveren er en del af fordøjelsessystemet og er specielt vigtigt for fordøjelsen af ​​fedtstoffer, takket være galden, den producerer og lagrer i galdeblæren. Hvis du har svært ved at fordøje fede fødevarer, kan du hjælpe din lever og forhindre den i at blive overanstrengt. Det er meget bedre at spise mindre måltider oftere, da dette holder belastningen fra leveren og gør det muligt for den at fungere mere effektivt. Tilføj evt. lidt citronsaft til dine fødevarer for at hjælpe dig med bedre at fordøje fedtstoffer.

Forstoppelse er også forbundet med dårlig leverfunktion.

CitronOlie

Uregelmæssig menstruation

Som vi tidligere har sagt er leveren tæt forbundet med blodet. Så det er ikke overraskende, at det også er forbundet med alle mulige menstruationsprobmer, som kramper, PMS, uregelmæssig menstruation, osv.

Mavesmerter

Som et resultat af fordøjelsesbesvær, kan vi opleve symptomer såsom smerte, hævelse og tryk i maven. Præget af et knusende smerte over ribberne på den højre side. Når leveren er betændt, presser den udad på de omkringliggende områder og forårsager problemer.

Migræne

Migræne   kan være forårsaget af mange ting, men nogle af dem, specielt hvis de gentages, er relateret til fordøjelsen og en overanstrengt lever. I dette tilfælde har migræne en tendens til at forekomme med menstruation, for meget mad eller drikke, eller med udsættelse for giftstoffer (tobaksrøg, forurening osv.). Denne migræne er resultatet af en betændt lever, der forsøger at afgifte kroppen.

Forårstræthed

Når foråret kommer føler vi os ofte mere trætte end normalt, og det ser ud til at kræve en meget større indsats bare at komme igennem dagen. Hvis denne tendens forekommer i årstidernes skiften, kan det være nødvendigt at forstærke din lever med nogle naturlige lægemidler eller grøntsagsjuice.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • American Liver Foundation. (2017). Liver wellness.
  • Asociación Española para el Estudio del Hígado, Libro blanco de hepatología en España, 2015

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.