Fem artiskok opskrifter til fedtlever patienter

Artiskok er en sund grøntssag, som du kan bruge i din kost. De her opskrifter er både lækre og sunde, så de er gode til fedtlever patienter.
Fem artiskok opskrifter til fedtlever patienter

Sidste ændring: 18 november, 2018

Artiskokker er en sund ingrediens, som du kan bruge i din madlavning. Her er fem lækre artiskok opskrifter, som du kan spise med god samvittighed, hvis du har fedtlever.

En fedtlever er en medicinsk tilstand, der forårsager opbygning af triglycerider. Det forårsager også cellebetændelse og forskellige fedtstoffer i dette organ sammen med flere symptomer. Desuden er det muligt ikke at have nogen symptomer, og ofrene er uvidende om, at noget er forkert.

Fortsæt med at læse denne artikel for at lære om opskrifterne og om artiskokkers mange fordele. Med denne grøntsag og andre medicinske ingredienser kan du forebygge denne leversygdom og forbedre dit generelle helbred. Læs videre og giv det en chance!

Artiskokker mod fedtlever

Artiskokker er meget gode for dig og giver mange fordele:

 • Beskytter leverfunktionen og regenererer leverceller.
 • Styrker galde.
 • Reducerer fedt.
 • Det er en stærk antioxidant der forhindrer aldring.
 • Reducerer høje niveauer af protein.
 • Forebygger hjertekar-sygdomme.
 • Forbedrer tarmfunktionen.
 • Forhindrer væskeretention
 • Reducerer blodsukkerniveauet og forhindrer insulinresistens.

Læs også denne artikel: 7 medicinske fordele ved artiskokker, som du ikke vidste

Artiskok opskrifter

Her er nogle artiskok opskrifter, du kan prøve hvis du har fedtlever.

1.Artiskok og gurkemeje suppe

Det her er en af de lækreste artiskok opskrifter. Supper giver mange næringsstoffer og få kalorier, som du kan indtage hele året rundt. Den følgende opskrift er en kombination af artiskok med et strejf af gurkemeje.

Gurkemeje er meget gavnlig for leveren og skiller sig ud for dens anti-inflammatoriske egenskaber.

Ingredienser

 • 2 artiskokker
 • 1 tsk gurkemeje
 • 2 kopper vand
 • Salt til smag

Instruktioner og forbrug

 • Kog artiskokkerne og gurkemejen i 30 minutter.
 • Tilsæt havsalt efter smag.
 • Spis en halv time før måltiderne.

2. Ristede artiskokker med citron

Hvis du også elsker artiskok, så vil du helt sikkert elske denne opskrift, hvor de skal steges i en ovn eller grilles. Hvis du pakker det i aluminiumsfolie og koger det i mindst 40 minutter, burde det være nok tid for at hjertet bliver meget mørt.

For at give dem et strejf af smag og større rensende kraft til at behandle en fedtlever, så kombiner dem med citronsaft, sort peber, olivenolie og havsalt.

Resultatet er lækkert og kan være en forret eller bruges som tilbehør.

Artiskokker

3. Artiskok, radise og rødbede salat

Hvis du vil have et koldt middel til varme dage, så prøv denne artiskok salat. Kombiner det med to medicinske ingredienser, der vil forhindre dig i at få en fedtlever.

 • Radiser: Bitter og krydrede, men forbedrer leverfunktionen og hjælper til fremstilling af galde. De er også rige på vitamin C. Du kan spise deres blade, som har helbredende og rensende egenskaber.
 • Rødbeder: hjælper med at behandle fedtlever og andre leverlidelser. Dette skyldes deres antioxidantindhold. De er også gavnlige, fordi de hjælper med at forhindre fedt i at blive iltet.

4. Rosemarin og artiskokblad te

En simpel måde at bruge et artiskok middel på består af at forberede en lægemiddelinfusion med dets blade og stilke. På denne måde kan du gemme hjertet for at lave det senere og drage fordel af hele planten. Du bør dog være opmærksom på, at dens smag er meget bitter.

Du kan også kombinere det med rosmarin. På grund af dets ursolic syreindhold beskytter denne lægemiddelplante leverfunktionen. Det reducerer inflammation og forbedrer blodgennemstrømningen og reducerer kolesterol.

Artiskok te

Tjek også denne artikel: 6 fordele ved artiskokker for helbredet

5. Artiskok blade og mælkebøtte

Artiskok er en sund grøntssag, som du kan bruge i din kost. De her opskrifter er både lækre og sunde, så de er gode til fedtlever patienter.

Mælkebøtte er et andet godt middel mod leversygdom, takket være dets regenerative egenskaber. Du kan også drage fordel af gurkemeje, boldo eller mælkebøtte. På samme måde hjælper vitamin B7 (kolin) med at holde fedtet fra at opbygge sig eller blive deponeret på leveren.

Hvis du skal tage et kosttilskud, bør du gøre det under tilsyn af en læge eller naturlæge. Det er vigtigt at være opmærksom på at nogle naturlige lægemidler forstyrrer visse lægemidler. Der er også lægemidler, der ikke skal tages i lange perioder uden nogen pauser.

Det kan interessere dig ...
Opskrift på baba ghanoush
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Opskrift på baba ghanoush

Baba Ghanoush kommer i lige så mange varianter, som du kan drømme op, så længe du respekterer de grundlæggende smage. Læs mere her.