Fem artiskok opskrifter til fedtlever patienter

Artiskok er en sund grøntssag, som du kan bruge i din kost. De her opskrifter er både lækre og sunde, så de er gode til fedtlever patienter.
Fem artiskok opskrifter til fedtlever patienter
José Gerardo Rosciano Paganelli

Skrevet og kontrolleret af læge José Gerardo Rosciano Paganelli.

Sidste ændring: 11 oktober, 2022

Artiskokker er en sund ingrediens, som du kan bruge i din madlavning. Her er fem lækre artiskok opskrifter, som du kan spise med god samvittighed, hvis du har fedtlever.

En fedtlever er en medicinsk tilstand, der forårsager opbygning af triglycerider. Det forårsager også cellebetændelse og forskellige fedtstoffer i dette organ sammen med flere symptomer. Desuden er det muligt ikke at have nogen symptomer, og ofrene er uvidende om, at noget er forkert.

Fortsæt med at læse denne artikel for at lære om opskrifterne og om artiskokkers mange fordele. Med denne grøntsag og andre medicinske ingredienser kan du forebygge denne leversygdom og forbedre dit generelle helbred. Læs videre og giv det en chance!

Artiskokker mod fedtlever

Artiskokker er meget gode for dig og giver mange fordele:

 • Beskytter leverfunktionen og regenererer leverceller.
 • Styrker galde.
 • Reducerer fedt.
 • Det er en stærk antioxidant der forhindrer aldring.
 • Reducerer høje niveauer af protein.
 • Forebygger hjertekar-sygdomme.
 • Forbedrer tarmfunktionen.
 • Forhindrer væskeretention
 • Reducerer blodsukkerniveauet og forhindrer insulinresistens.

Læs også denne artikel: 7 medicinske fordele ved artiskokker, som du ikke vidste

Artiskok opskrifter

Her er nogle artiskok opskrifter, du kan prøve hvis du har fedtlever.

1.Artiskok og gurkemeje suppe

Det her er en af de lækreste artiskok opskrifter. Supper giver mange næringsstoffer og få kalorier, som du kan indtage hele året rundt. Den følgende opskrift er en kombination af artiskok med et strejf af gurkemeje.

Gurkemeje er meget gavnlig for leveren og skiller sig ud for dens anti-inflammatoriske egenskaber.

Ingredienser

 • 2 artiskokker
 • 1 tsk gurkemeje
 • 2 kopper vand
 • Salt til smag

Instruktioner og forbrug

 • Kog artiskokkerne og gurkemejen i 30 minutter.
 • Tilsæt havsalt efter smag.
 • Spis en halv time før måltiderne.

2. Ristede artiskokker med citron

Hvis du også elsker artiskok, så vil du helt sikkert elske denne opskrift, hvor de skal steges i en ovn eller grilles. Hvis du pakker det i aluminiumsfolie og koger det i mindst 40 minutter, burde det være nok tid for at hjertet bliver meget mørt.

For at give dem et strejf af smag og større rensende kraft til at behandle en fedtlever, så kombiner dem med citronsaft, sort peber, olivenolie og havsalt.

Resultatet er lækkert og kan være en forret eller bruges som tilbehør.

Artiskokker

3. Artiskok, radise og rødbede salat

Hvis du vil have et koldt middel til varme dage, så prøv denne artiskok salat. Kombiner det med to medicinske ingredienser, der vil forhindre dig i at få en fedtlever.

 • Radiser: Bitter og krydrede, men forbedrer leverfunktionen og hjælper til fremstilling af galde. De er også rige på vitamin C. Du kan spise deres blade, som har helbredende og rensende egenskaber.
 • Rødbeder: hjælper med at behandle fedtlever og andre leverlidelser. Dette skyldes deres antioxidantindhold. De er også gavnlige, fordi de hjælper med at forhindre fedt i at blive iltet.

4. Rosemarin og artiskokblad te

En simpel måde at bruge et artiskok middel på består af at forberede en lægemiddelinfusion med dets blade og stilke. På denne måde kan du gemme hjertet for at lave det senere og drage fordel af hele planten. Du bør dog være opmærksom på, at dens smag er meget bitter.

Du kan også kombinere det med rosmarin. På grund af dets ursolic syreindhold beskytter denne lægemiddelplante leverfunktionen. Det reducerer inflammation og forbedrer blodgennemstrømningen og reducerer kolesterol.

Artiskok te

Tjek også denne artikel: 6 fordele ved artiskokker for helbredet

5. Artiskok blade og mælkebøtte

Artiskok er en sund grøntssag, som du kan bruge i din kost. De her opskrifter er både lækre og sunde, så de er gode til fedtlever patienter.

Mælkebøtte er et andet godt middel mod leversygdom, takket være dets regenerative egenskaber. Du kan også drage fordel af gurkemeje, boldo eller mælkebøtte. På samme måde hjælper vitamin B7 (kolin) med at holde fedtet fra at opbygge sig eller blive deponeret på leveren.

Hvis du skal tage et kosttilskud, bør du gøre det under tilsyn af en læge eller naturlæge. Det er vigtigt at være opmærksom på at nogle naturlige lægemidler forstyrrer visse lægemidler. Der er også lægemidler, der ikke skal tages i lange perioder uden nogen pauser.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Ben Salem M, Affes H, et al. Pharmacological Studies of artichoke leaf extract and their health benefits. Plant Foods for Human Nutrition. Diciembre 2015. 70 (4): 441-53.
 • Kim M. J, Hwang J. H, et al. Lemon detox diet reduce body fat, insulin resistance, and serum hs-CRP level without hematological changes in overweight Korean women. Nutrition Research. Mayo 2015. 35 (5): 409-20.
 • National Institutes of Health. Office of Dietary Supplements. Datos  sobre la colina. U.S. Department of Health and Human Services.
 • Srivastava S, Sidiqqi Z, et al. Beetroot supplementation on non-alcoholic fatty liver disease patients. Nutritional and Food Science. Abril 2019.
 • Wang S-J, Chen Q, et al. Regulation effects of rosemary (Rosmarinus officinalis Linn.) on hepatic lipid metabolism in OA induced NAFLD rats. Food & Function. 2009. 11.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.