Er mit barn en psykopat?

Er dit barn er en psykopat? Hvis du har mistanke om, at dit barn har problemer, så er det bedste du kan gøre, at bede om hjælp fra en professionel.
Er mit barn en psykopat?

Sidste ændring: 09 august, 2022

Kan dit barn ikke føle med andre? Manipulerer han de andre børn? Måske er dit barn en psykopat uden ved det.

Børn med psykopatiske træk har manglende empati og kan ikke føle skyld eller skam efter at have gjort andre ondt.

Tilstanden hedder også “antisocial personlighedsforstyrrelse.” Det giver problemer med, hvordan børnene relaterer til andre omkring sig.

Der kan være forskellige årsager. Det kan både være genetisk, men kan også skyldes læsioner i hjernens frontallobe. Traumatiske oplevelser kan også føre til psykopati.

Er mit barn en psykopat?

Det er nødvendigt, at vi forstår, at selv om psykopati hos børn kan forårsage meget bekymring og frygt hos forældre, er vi nødt til at slippe af med ideen om, at vores børn bliver til film mordere.

Også selvom barnet kan præsentere psykopatiske træk, er det nødvendigt for en professionel at følge op. I nogle tilfælde kan de karakteristika, de viser, ikke vare over tid og ender med at være falsk positive.

1. De trodser reglerne

Pige med pistol

Dit barn kan være en psykopat, hvis de udfordrer enhver regel, og selv om du forsøger at rette deres adfærd, lærer de aldrig at handle på den rigtige måde.

For eksempel kan dårlig behandling af andre børn i andre aldre, forsøg på at manipulere deres forældre, smide mad på gulvet eller ødelægge ting systematisk, være tegn på et underliggende problem.

Alt dette kan være en indikation på, at dit barn er en psykopat, hvis du, uanset din indsats, ikke har forventning om at hans adfærd vil blive bedre.

Anbefalet læsning efter denne artikel “Er mit barn en psykopat?”:

Farvens psykologi: Det siger dit tøj om dig

2. Misbrug af dyr

For at vide, om dit barn er en psykopat, skal du se på, hvordan de behandler dyr, især med dem, der ikke kan forsvare sig.

Har de dræbt en? Mutileret en? Har de såret en frivilligt og bevidst? Hvis ja, og adfærden gentagnes, skal du søge hjælp.

Nogle gange leger børn med dyr, og de gør dem ondt, eller de forsøger ting med dem, der ender dårligt. Dette er imidlertid ikke altid en indikation af psykopati, hvis de ender med at være empatiske eller føle sig dårligt tilpas, når man forklarer dem, at dyr ikke er legetøj, men levende væsener.

3. De føler ikke fortrydelse

Barn er ked af det

Når vi fortæller et barn, at de har gjort noget forkert, bør de naturligvis føle en vis beklagelse.

Børn er ikke født ved at kende til alt og nogle gange gør de ting forkert. Derfor må vi gøre dem opmærksomme på det. Men hvad hvis de ikke føler sig beklagede? Hvad sker der, hvis de ikke kan føle empati med dem omkring dem?

Så kan du finde dig selv konfronteret med et psykopatisk træk, der skal analyseres af en professionel.

4. Voldelige udbrud

Voldelige udbrud kan ses hos både børn og voksne på grund af deres manglende evne til at kontrollere deres følelser.

Men dette træk hos børn kan være en grund til at bekymre sig. Skader de et dyr under disse udbrud? Bruger de vold mod andre mennesker? Efter deres udbrud føler de ikke engang den mindste fortrydelse?

I disse tilfælde må vi uden tvivl sætte situationen i hænderne på en professionel, fordi det er meget vigtigt, at denne situation analyseres i tide.

Læs også denne artikel efter “Er mit barn en psykopat?”:

5 medicinske urter til at helbrede depression

Betydningen af ​​at forældrene er involveret

Familie psykolog - barn en psykopat

Forældre tager til tider ikke nok tid til at analysere situationen og tænke på muligheden for at deres barn bliver psykopat.

De skal også huske på, at forældre altid har tendens til at nægte enhver form for lidelse eller problem, som deres barn måtte have, selvom de viser tegn på at have det.

Forældre har altid en tendens til at tro, at deres børn er perfekte.

Men hurtig handling fra deres side kan virkelig hjælpe deres barn. Det kan ende med at være en falsk alarm eller de kan starte behandlingen hurtigt for at forbedre problemet.

Det er vigtigt at gøre det klart, at i tilfælde af at barnet diagnosticeres som en psykopat, er muligheden for at “helbrede” det meget relativ.

I øjeblikket er der ingen effektiv behandling til at løse denne lidelse, men der er værktøjer til at forbedre den.

Tror du, at dit barn er en psykopat? Vend ikke væk fra problemet. Bed om hjælp fra en professionel.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.