Er det sandt, at sex forbrænder flere kalorier end sport?

Kan en halv times intens sex forbrænde flere kalorier end en halv time i fitnesscentret? Læs videre og find sandheden bag myten.
Er det sandt, at sex forbrænder flere kalorier end sport?

Sidste ændring: 26 januar, 2022

Forbrænder sex flere kalorier end sport? I betragtning af den konstante bevægelse under en nat med lidenskab lyder det ikke så langt ude at betragte det som en form for cardio. Jeg er sikker på, at det er et spørgsmål, der har strejfet dine tanker på et tidspunkt.

Hvert nytår gør millioner af os det til et nytårsforsæt at komme i form og hjælpe vores kroppe med at forbrænde de ekstra kalorier, som vi har indtaget i løbet af ferien. Og selv om mange ikke bryder sig om sport, er der en fornøjelig måde at hjælpe med at smide de ekstra kilo på: At have sex.

En af de mest berømte myter om vægttab er, at man kan forbrænde flere kalorier under intens sex end ved traditionel motion. Men hvor sand er den påstand?

Forbrænder sex flere kalorier end sport?

At bytte fitnesscenterets lidelser ud med glæden ved en partner lyder som en god måde at komme i form på. Flere undersøgelser tyder dog på, at myten ikke er andet end det. Uanset hvor meget sex du har, vil det derfor ikke kunne erstatte fordelene ved sport.

En undersøgelse fra University of Montreal (Canada) under ledelse af professor Antony Karelis, hvis formål var at beregne energiforbruget under sex hos unge raske par, konkluderede, at en halv times sex repræsenterer et kalorieforbrug på 69 kalorier hos kvinder og 101 kalorier hos mænd.

Denne kalorieforskel skyldes, som professor Karelis forklarer i undersøgelsen, at mænd i gennemsnit vejer mere end kvinder. På den anden side forbrændes der på en halv times løb ca. 213 kalorier hos kvinder og 276 kalorier hos mænd.

Dette viser den store kalorieforskel mellem de to typer cardiotræning. Traditionel motion forbrænder ca. tre gange så mange kalorier som god sex.

Det skal bemærkes, at samleje normalt ikke varer mere end 15 minutter, og disse resultater kan være større eller mindre afhængig af intensiteten. Ifølge eksperter kan seksuel aktivitet betragtes som en vigtig aktivitet.

Par gør klar til sex

Du vil måske gerne læse: Vigtigheden af forspil eller spil før sex

Jo mere intensitet, jo bedre

Selv om det er forkert, at sex forbrænder flere kalorier end sport, er det sandt, at der er visse variabler til at forbrænde flere kalorier end normalt under en nat med lidenskab. Som det er tilfældet under ægte sport, er stillinger, intensitet og varighed afgørende.

Den samme undersøgelse fra University of Montreal fremhæver, at den person, der er øverst under seksuelle møder, altid vil være den, der forbrænder flest kalorier på grund af bevægelsen og den naturlige anstrengelse. Mens den person, der forbliver liggende, er den, der har et lavere forbrug.

Hvis det, du ønsker, er at tabe dig ved hjælp af motion og sex, er det derfor bedst at opretholde en aktiv og lidenskabelig holdning for at tilskynde kroppen til at anstrenge sig lidt mere end normalt. Ubevægelige søstjerner er forbudt. Det er på tide at give rytterne mere plads.

De bedste stillinger, så sex forbrænder flere kalorier

Det er allerede klart, at det kun er en myte, at sex forbrænder flere kalorier end sport. Det kan dog udgøre en betydelig energikilde. Og endnu mere, hvis du vælger de bedst egnede sexstillinger.

1. Squat er bedre for kvinder

I løbet af en halv times sex kan kvinder forbrænde 188 kalorier ved at squatte. Dette resultat kan blive højere, hvis tempoet og intensiteten øges, og nå op på 224 kalorier. Det samme kan dog ikke siges om mænd, som kun forbrænder 50 kalorier i denne stilling.

2. Doggystyle for mænd

En af de foretrukne stillinger for mange par er også en af de stillinger, der giver det største kalorieforbrug i løbet af en halv times sex. Når mænd har sex i doggystyle, kan de forbrænde op til 188 kalorier afhængigt af hastighed og intensitet. Kvinder forbrænder derimod omkring 103 kalorier.

3. Stående for at træne begge

Når begge personer står, er dette et af de mest betydelige kalorieforbrug. Faktisk er det en af de mest intense stillinger for mænd, idet de forbrænder ca. 198 kalorier, mens kvinder forbrænder ca. 145 kalorier.

Læs også denne artikel: Hvorfor er det så svært at tale om sex?

Par undersøger, om sex forbrænder flere kalorier end sport

Sex forbrænder ikke flere kalorier end sport, men det hjælper

At have et aktivt sexliv med intense og lidenskabelige møder kan udgøre en betydelig kilde til forbrænding af kalorier. I gennemsnit er det dog tre gange mindre end at træne i fitnesscentret, så det er klart, at det er forkert, at sex forbrænder flere kalorier end sport.

Sammen med en motionsrutine og en afbalanceret kost kan sex dog hjælpe med at reducere vægt og forbrænde kalorier. Det er et godt supplement til at hjælpe dig med at tabe dig. Bare vælg din yndlingsstilling og nyd et sundt sexliv som par.

Så hvis du af en eller anden grund ikke kan dyrke sport i et par dage, skal du ikke være bekymret. Du kan bede din partner om at hjælpe jer begge med at dyrke motion med den behagelige hjemmemetode for at holde jer i form indtil jeres næste besøg i fitnesscenteret.

Det kan interessere dig ...
6 stillinger til at have sex stående
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
6 stillinger til at have sex stående

Vi deler 6 stillinger til at have sex stående og slippe for rutinen i sengen og soveværelset. Det er stillinger til en behagelig orgasme.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Frappier, Julie, et al. “Energy expenditure during sexual activity in young healthy couples.” PLoS one 8.10 (2013): e79342.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.