Doggystyle: Alt, hvad du behøver at vide om denne sexstilling

Doggystyle er en af de mest behagelige sexstillinger, hvis den udføres på den rigtige måde, altid på en sikker måde og under hensyntagen til god kommunikation med din partner.
Doggystyle: Alt, hvad du behøver at vide om denne sexstilling
Isbelia Esther Farías López

Skrevet og kontrolleret af filosof Isbelia Esther Farías López.

Sidste ændring: 09 august, 2022

Næsten alle kender til doggystyle, selv om det kun er af navn. I denne sexstilling styres rytmen, dybden og bevægelserne næsten altid af den, der udfører penetrationen, mens den anden partner blot lader sin partner gøre alt arbejdet og nyder tilfredsstillelsen.

Selv om det er en let stilling at udføre, kan det nogle gange være smertefuldt, fordi penetrationen er dyb. Derfor er det vigtigt med kommunikation. Her fortæller vi dig alt, hvad du bør vide, hvis det er en uopfyldt fantasi for dig, eller hvis du har prøvet det før, og det ikke gik, som du havde håbet.

Hvad er doggystyle helt præcist?

Tegning af doggystyle

For at gøre det rigtigt skal den ene partner gå ned på “alle fire”, og den anden skal stå bagved med kønsdelene i højde med hofterne. Du kan også udføre denne sexstilling ved at gå på knæ bag din partner. Begge parter vil derefter udføre stødende bevægelser for at forsøge at nå klimaks.

Du kan foretage ændringer i sexstillingen, hvis du føler lidt ubehag. Vi anbefaler, at du bruger dine hænder til at stimulere din partners erogene zoner, mens penetrationen finder sted. Som du næsten helt sikkert ved, giver sexstillingen doggystyle mulighed for at have både vaginal eller analsex, og det afhænger af det enkelte pars vaner og smag.

Du er måske interesseret i: Sex efter skilsmisse: Hvad bør jeg vide?

Fordele ved doggystyle

Par gør klar til doggystyle

Selvom denne stilling lyder meget spændende, er sandheden, at den nogle gange kan være meget smertefuld og ubehagelig. For at få mest muligt ud af den er det vigtigt at erkende dine grænser og øge intensiteten gradvist. Hvis du gør det rigtigt, vil du højst sandsynligt nyde godt af følgende fordele:

  • En god chance for at få en orgasme. Bevægelserne og intensiteten kan stimulere forskellige erogene zoner. Nogle hævder, at det er en måde at sikre hurtigere mandlig og kvindelig orgasme på.
  • Oplev mere nydelse, da det giver dig mulighed for at kærtegne resten af din partners krop på samme tid, f.eks. deres klitoris eller penis.
  • Hjælper med at fremme seksuelle fantasier og erotiske lege, som begge stærkt anbefales for at holde lidenskabens flamme i live.
  • Personen, der står bagerst, har et komplet overblik over penetrationen, hvilket er virkelig spændende. Også syns- og berøringssansen er en stor årsag til ophidselse fra en meget sensuel vinkel.
  • Den person, der bliver penetreret, kan slappe af og udtrykke, hvad han/hun føler ved hjælp af ansigtsudtryk, uden at partneren kan se det.
  • I modsætning til andre seksuelle stillinger behøver ingen af parterne at støtte den andens vægt på deres krop.

Ulemper ved denne stilling

Ud over de ubestridelige fordele kan det, som vi allerede har nævnt, i nogle tilfælde blive smertefuldt. Det er ikke så godt for romantikken, da parterne ikke kan se hinanden i øjnene. Ikke desto mindre er den erotiske side af det et supplement, som de ikke bør glemme. Når de først har prøvet det, vil de helt sikkert kunne lide det.

Derudover har personen på alle fire kun ringe adgang til partnerens krop. Men hvis de ønsker det, kan de kærtegne deres partners penis og testikler under penetrationen. Dette vil også være med til at gøre akten endnu mere behagelig.

Hvad skal du huske på for at undgå smerte i doggystyle?

Kvinde krummer ryg

For at opnå ægte nydelse bør begge personer være opmærksomme på ubehag og gennemgå stillingen. Ofte kan smerte skyldes, at penis gnider eller trænger for dybt ind.

Hvis du mærker ubehag, er det bedst at sænke tempoet, indtil begge parter føler sig godt tilpas. Glem ikke glidecreme for at lette bevægelserne og nydelsen. Vælg det, der passer bedst til dine behov.

En dårlig stilling af ryggen kan også forårsage smerter i doggystyle. Derfor anbefaler vi, at den person, der modtager penetration, skal holde ryggen ret og hæve bækkenet opad. Denne simple kendsgerning vil ændre skeden eller anus’ orientering og penetrationens bane og kan fjerne smerten.

Når bækkenerne befinder sig i forskellige højder, kan der også opstå smerte under penetrationen. Heldigvis er løsningen meget enkel: Du skal blot lægge en pude under knæene. På den måde korrigerer du højden og øger den nydelse, som denne stilling giver.

Til sidst er det værd at nævne, at selv om sex er et tabubelagt emne for nogle, er det for de fleste mennesker en vidunderlig behagelig oplevelse. Forskellige stillinger vil passe til dem, der dominerer, og dem, der lader sig dominere, og det er fint nok.

Hvis begge parter accepterer denne idé, så anses det simpelthen for at være en behagelig seksuel handling, som du vil have lyst til at gøre igen og igen.

Det kan interessere dig ...
Skadelige sexstillinger, der kan skade en mand
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Skadelige sexstillinger, der kan skade en mand

Visse sexstillinger kan skade penis, især når bevægelserne er kraftige eller ude af kontrol. I dag fortæller vi om de mest skadelige sexstillinger ...  • Barros R, Schulze L, Ornellas AA, Koifman L, Favorito LA. Relationship between sexual position and severity of penile fracture. Int J Impot Res. 2017 Sep;29(5):207-209.


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.