Hjælp jeg har fået fodsvamp!

Fodsvamp er en generende lidelse, som kan være svær at komme af med, men heldigvis findes der flere forskellige naturlige måder at bekæmpe det på.
Hjælp jeg har fået fodsvamp!

Sidste ændring: 22 december, 2022

Hjælp jeg har fået fodsvamp! Svamp kan gro over alt på kroppen, men det mest normale sted er fødderne. Præcis som enhver anden del af kroppen, har fødderne brug for speciel pleje for at holde dem sunde og fri for svamp. Desværre undervurderer de fleste mennesker vigtigheden af deres fødder og begynder først at være opmærksom på dem efter, der begynder at være problemer med dem.

Svampeinfektioner, også kendt som mykoser, resulterer i en meget ubehagelig kløe, som virkelig kan genere den person, der har det. Ud over at påvirke fødderne, påvirker det også tåneglene og kan endda blive så slemt, at det kan ødelægge neglene helt.

For at forebygge fod- og neglesvamp, er det meget vigtigt at passe godt på dine fødder og, vigtigst af alt, opretholde en god fodhygiejne hver dag. Husk på, at steder som swimming pools, sportsklubber og dine egne sko er de primære årsager til dette problem.

Sådan forebygger du negle- og fodsvamp

For at forebygge fod- og neglesvamp, bør du pleje dine fødder hver dag og opretholde en god hygiejne, især når du tager lukkede sko på.

  • Pas på med offentlige bade: Sportsklubber, fitnesscentre, swimming pools, teltlejre osv. har generelt travle offentlige bade, med masser af mennesker. På grund af de mange mennesker og den høje fugtighed i disse områder, er der større risiko for at få svamp på fødderne eller neglene. Derfor er det meget vigtigt at brug klipklapper eller andre former for fodtøj når man vasker sig og vaske sine fødder grundigt, når man kommer hjem.
  • Sørg altid for at tørre fødderne godt. Fugtighed og varme er de to tilstande, som virkelig øger risikoen for at få fod- og neglesvamp. Når man vasker sine fødder, er det derfor meget vigtigt at tørre dem ordentligt, især mellem tæerne. Det anbefales også at tørre dem hyppigt, hvis man sveder meget på sine fødder.
  • Fugt: På sommerdage vil huden på fødderne lide mere end i noget andet klima. For at undgå revner på fødderne, er det meget vigtigt at fugte dem godt hver dag ved at bruge fugtgivende fodcreme.

Anbefalet læsning efter “Hjælp jeg har fået fodsvamp!”:

Slip af med skimmelsvamp på badeværelset

  • Talkum: Det er en god forebyggelse mod fodsvamp at bruge talkumpulver i skoene og på fødderne. For folk, der lider af overdreven fodsved,er det vigtigt at vælge antiperspirant talkum.
  • Sko: For at forebygge svamp, anbefales det at bruge sko med ventilation, fordi de giver fødderne mulighed for at ånde.
  • Brug et bestemt og personligt håndklæde til fødderne: Dette er et vigtigt redskab til at holde fødderne rene og sunde i hverdagen. Du bør have et personligt håndklæde, som kun bliver brugt til fødderne. Efter brug bør du lade det lufttørre, så det tørrer grundigt og svamp ikke kan spredes gennem dette.

Hjælp, jeg har fodsvamp!

Hvis uheldet er ude, og du allerede har fået en svampeinfektion, må du i gang med en behandling. Heldigvis findes der masser af naturlige midler, som kan hjælpe med at reducere og fjerne problemet, så du igen kan få sunde fødder.

Hvid eddike

Denne ingrediens har vist meget positive resultater i behandlingen af problemer som den velkendte fodsvamp sammen med vabler, neglesvamp og andre smitsomme problemer på fødderne. Bland lige dele vand og hvid eddike i en skål og lade fødderne søbe i det i 15 minutter.

Te træ olie

Te trae olie

Tea tree olie kan hjælpe med mærkbart at reducere fodsvamp. Bare dryp et par dråber på fødderne hver dag eller bland tea tree olie i vand i et fodbad og sid med fødderne i det i 10 minutter.

Hvidløg

Hvidløg er kendt for sine antiseptiske, antibiotiske og desinficerende egenskaber, og er derfor effektivt i bekæmpelsen af fodsvamp og neglesvamp. Til begge typer svamp, bør man presse lidt hvidløg og smøre det ud på det område, der er angrebet af svamp. Pak det ind i en forbinding og lad det sidde hele natten. En anden mulighed er at smøre hvidløgsolie på det angrebne område et par gange om dagen.

Læs også denne artikel efter “Hjælp jeg har fået fodsvamp!”:

Kan man behandle skedesvamp med hvidløg?

Citron

Citroner

Citron er en anden fødevare med antiseptiske og desinficerende egenskaber, som effektivt bekæmper svamp. Det eneste, du skal gøre, er at gnide en halv citron mod det angrebne område. Lad det sidde i 10 minutter og rens derefter området med lidt vand.

Det kan interessere dig ...
Sådan behandles fodsvamp derhjemme
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Sådan behandles fodsvamp derhjemme

Fodsvamp kan give mange andre mere alvorlige helbredsproblemer. Hvordan behandles fodsvamp? Og kan du gøre det selv derhjemme? Ja. Vi viser dig hvo...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.