Fantastiske anvendelser af æblecidereddike

For at slippe af med ondt i halsen eller dulme din hoste skal du bare gurgle lidt æblecidereddike ved stuetemperatur. Dette kraftfulde antiseptiske middel vil hjælpe dig med at slippe af med din sygdom.
Fantastiske anvendelser af æblecidereddike

Sidste ændring: 25 maj, 2022

Du tror måske at anvendelser af æblecidereddike kun er godt til smagssætning i dine salater eller andre fødevarer, men der er en lang række andre anvendelser af æblecidereddike, som du har sikkert aldrig har forestillet dig, og som vil fange din opmærksomhed. Du har højst sandsynligt dette overkommelige naturmiddel hjemme (hvis ikke vil du helt sikkert gå ud for at købe det efter at have læst denne artikel).

Nedenfor vil du lære om, hvilke anvendelser af æblecidereddike har som en drik, der er blevet populær i de seneste årtier. I 50’erne udgav Dr. Jarvis en bog om fordelene ved dette produkt, som indtil da kun blev brugt i salater. Der er udført mere og mere forskning for at bevise at æblecidereddike er fantastisk til en række forskellige anvendelser.

Anvendelser af æblecidereddike (udover som et krydderi)

Vægttab

Ja, du læste rigtigt. Vineddike kan hjælpe dig med at tabe i vægt, dets eddikesyreindhold er i stand til at brænde mavefedt og tage nogle centimeter af din talje. Videnskabelige undersøgelser skal stadig bevise dette punkt, men det er helt sikkert en fantastisk måde at supplere din slankekur på. For at udnytte denne egenskab, skal du blande to spiseskefulde æblecidereddike med vand og drikke blandingen en gang om dagen. Hvis du ønsker at dette har en endnu større effekt, så drik vand-eddike-blandingen før du spiser morgenmad i morgen.

Æblecidereddike7

Styring af sukkersyge

En af de mest fantastiske fordele ved æblecidereddike er helt sikkert dens evne til at reducere og regulere blodsukkeret. En række undersøgelser har påvist denne egenskab. Den daglige dosering til denne type behandling er to spiseskefulde opløst i et glas vand, som du bør drikke inden sengetid om aftenen. Det kan sænke dit blodsukker niveau med op til 6%. Dog bør du tjekke med din læge, inden du følger denne behandling, fordi æblecidereddike indeholder krom, en komponent, end der kan forstyrre dit insulinniveau.

Bekæmper svampe

Hvis du lider af en svamp kaldet Candida albicans, kan du bruge æblecidereddike til at slippe af med disse hudinfektioner og forhindre det i at komme tilbage. Denne svamp har tendens til at udvikles i hudfolder, som området imellem dine tæer (kendt som “fodsvamp”). Eddikesyren i eddike dræber denne svamp og er fantastisk til at behandle den. Bare fylde en beholder med vand ved stuetemperatur og tilsæt to til tre kopper æblecidereddike. Placer derefter dine fødder i vandet og efterlade dem der i omkring 15 minutter. Et andet alternativ er at blande en spiseskefuld vand med samme mængde eddike og anvende denne blanding til det svampe-ramte område med et stykke vat. Vær meget forsigtig med denne hjemmelavede behandling, fordi eddike også kan irritere meget følsom hud.

Beroliger kramper

Hvis du lider af natlige kramper, kan det være på grund af en mangel på kalium. Da æblecidereddike har en ganske stor mængde af dette næringsstof, skal du ikke tøve med at bruge det til at behandle dine kramper. Bland to spiseskefulde eddike med en spiseskefuld honning i et glas vand ved stuetemperatur. Drik det før sengetid.

æblecidereddike og æbler2
Æblecidereddike8

Formindsker åreknuder

Du skal vide at dette hjemmelavede middel til åreknuder ikke har nogen videnskabelig baggrund, men mange mennesker anvender det til at lette smerter, såvel som til at mindske forekomsten af opsvulmede vener i benene. Fortynd en smule eddike i vand og brug den derefter til at fugte et stykke gaze, som du skal anvende på det angrebne område med en løs stykke tape. Lad blandingen sidde i 30 minutter. En anden mulighed er at hælde ren æblecidereddike på dine salater, eller bland det med en smule vand og drik det om morgenen og om aftenen. Du vil begynde at se resultater efter en måned.

Reducerer kolesterol og højt blodtryk

Selv om denne behandling ikke fuldstændig har vist sig at virke, er det absolut værd at prøve hvis du har problemer med triglycerid eller blodtryk, i det mindste som en måde at supplere din “formelle” behandling på. Undersøgelser i forbindelse med æblecidereddikes virkning på kolesterol og højt blodtryk har vist at mennesker, der anvender æblecidereddike som dressing på deres salater mindst 5 gange om ugen har mindre tendens til at lide af hjerte-kar-sygdomme. Forskere mener at dette er et resultat af kalium i æblecidereddike, der er stand til at fortynde blodet og dermed kontrollere blodtrykket. På den anden side absorberer pektin i æblecidereddike fedtdepoter i venerne.

Lindrer ondt i halsen og hoste

Æblecidereddike er kraftigt antiseptisk, hvilket betyder at det er i stand til at eliminere vira der forårsager halsbetændelse og ondt i halsen. Så hvis din hals er hævet, skal du bare gurgle en blanding af en spiseskefuld æblecidereddike og en kop vand ved stuetemperatur. Slug ikke dette vand. Hvis du ikke kan gurgle det, fordi din hals gør for ondt, kan du i det mindste forsøge at flytte dette vand rundt i munden. En anden mulighed er at blande en spiseskefuld honning og den samme mængde æblecideereddike, som om det var slik.

Reducerer acne

acne2

Anvendelser af æblecidereddike er perfekt til at komme af med bumser og hudorme på huden. Ud over at forsyne huden med dens antibakterielle og antiseptiske egenskaber, genopretter den også hudens beskyttende syrekappe og hjælper med at regulere alt for tør eller fedtet hud. Lav en lotion med lige dele æble cider eddike og destilleret vand og anvend det på din rene, tørre hud, helst før sengetid. En anden mulighed er at lave en maske med ler og eddike, som vil hjælpe med at fjerne giftstoffer.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.