10 fantastiske fordele ved at drikke rødvin

Rødvin hjælper med at rense blodet, forebygger blodpropper og beskytter vævet omkring de store blodkar.
10 fantastiske fordele ved at drikke rødvin
Maricela Jiménez López

Skrevet og kontrolleret af læge Maricela Jiménez López.

Sidste ændring: 30 juli, 2023

Et glas rødvin om dagen kan gøre meget godt for dit helbred. Husk dog på at vin er bedst i moderate mængder. Et enkelt dagligt glas af denne naturlige og lækre eliksir er et fint supplement til din mad og kan forbedre dit velbefindende væsentligt. I dagens artikel vil vi komme nærmere ind på, hvordan det fungerer.

Fordelene ved rødvin

2-red-wine-and-grapes

1. Rødvin hjælper dig med at tabe dig

Vidste du at rødvin har en helt speciel egenskab? Det aktiverer et gen, som forhindrer dannelsen af nye fedtceller. Som om det ikke var nok, stimulerer rødvin også kroppens naturlige detox, hvilket langsomt hjælper med at fjerne fedt. Undersøgelser fra Massachusetts Institute of Technology har bekræftet denne effekt og deres resultater er blevet offentliggjort af flere forskellige omgange.

For at kunne se resultater på sin krop, bør man dog ikke drikke mere end et glas vin om dagen. Brug billedet ovenfor som reference: fyld aldrig glasset helt op til toppen, men stop omkring det sted, hvor vinglasset er “tykkest.” Resultaterne vil selvfølgelig også blive meget mere tydelige, hvis man kombinerer et glas vin med en sund og balanceret kost med lavt fedtindhold.

2. Forbedrer din hjerne

At drikke rødvin er en fantastisk metode til at forbedre dine kognitive processer på. Hvordan kan det være? Mange undersøgelser har vist at ved at drikke vin regelmæssigt og i moderate mængder, kan man afværge demens og degenerative sygdomme i hjernen.

Rødvin kan nedsætte inflammation, forebygge åreforkalkning og hæmmer koagulering af blodet, hvilket gør at blodgennemstrømningen i kroppen øges. Det er et regulært vidundermiddel!

3-wine-tasting

3. Behandler infektion i gummerne

Hvis du er en af de personer, som oplever at dine gummer bløder, så drik et glas rødvin til maden. Vindruer indeholder nogle forbindelser, som fremkommer når vinen gærer. Disse forbindelser hjælper med at forebygge fremvæksten af streptokokker og andre bakterier forbundet med tandproblemer. Derudover er det også meget effektivt mod tandkødsbetændelse og endda også mod almindelig ondt i halsen.

4. Bekæmper træthed.

Dette punkt er meget interessant, ikke? Ifølge en undersøgelse udgivet i Journal of the Federation of American Societies for Experimental Biology (FASEB) er det stoffet resveratrol, som findes i skallen i røde vindruer, der kan højne energiniveauet på de dage, hvor man bare føler sig apatisk og mere træt end normalt. Det er da værd at huske på!

5.  Frigiver endorfiner

Husk altid at drikke denne sunde og lækre drik i moderate mængder. Hvis du gør dette, frigiver det endorfiner i kroppen, hvilket lader dig slappe af og nyde øjeblikket endnu mere. Denne undersøgelse blev foretaget på University of California. Glem ikke at kombinere vin med bestemte madvarer og opskrifter som yderligere kan forbedre smagen og nydelsen ved dit måltid.

4-red-wine

6. Renser din gane

På grund af dets astringerende egenskaber, kan et glas rødvin til maden få dig til at opleve de forskellige smage mere intenst. D et kan reducere smagen af fedt når man spiser retter med kød og det får munden til at føles mere ren. Dette er helt sikkert noget, man bør tage med i overvejelserne. Måske vil det gøre dig mere spændt på at tilføje et glas vin til din frokost eller aftensmad.

7. Reducerer kolesteroltallet

Som du nok ved er rødvin rig på polyfenoler, og en af dem er den famøse resveratrol som vi nævnte tidligere i artiklen og som er fyldt med antioxidanter. Ifølge Mayo Klinikken hjælper dette stof med at pleje kroppens blodkar og forebygger dannelsen af blodpropper. Det hjælper også med at reducere niveauet af “dårlig” kolesterol

8. Godt for hjertet

Ud over polyfenolerne som vi nævnte ovenfor, indeholder rødvin også godt med vitamin E, som hjælper med at fjerne blodpropper, forhindrer at de formes og beskytter vævet omkring dine blodkar. Så et simpelt glas rødvin kan væsentligt forbedre dit hjerte-kar-helbred.

rødvin

9. Nedsætter risikoen for at få kræft

Rødvin er en fantastisk antioxidant. Denne naturlige ressource er i stand til at blokere væksten af de celler, som er ansvarlige for kræft i bryster og lunger. En af de bedste egenskaber ved rødvin er netop virkningen af stoffet revastratol, som griber ind når kvinders østrogenniveau hæves eller der opstår kræft.

10. Bekæmper urinvejsinfektioner

Rødvins indhold af antioxidanter og de tidligere beskrevede astringerende egenskaber forhindrer også bakterier i at “klæbe” til din blære og dine nyrer. De optimerer også filtreringen og afgiftningen af disse organer. Så, som flere gange nævnt i denne artikel, bør man drikke et glas rødvin om dagen for at drage fordel af alle disse gode, vigtige egenskaber. Det har du vel ikke tænkt dig at gå glip af, vel?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Dussaillant, C., Echeverría, G., Urquiaga, I., Velasco, N., & Rigotti, A. (2016). Evidencia actual sobre los beneficios de la dieta mediterránea en salud. Revista médica de Chile, 144(8), 1044-1052.
  • Leighton, F. E. D. E. R. I. C. O., & Urquiaga, I. (1999). Los componentes del vino y sus efectos beneficiosos para la salud humana. In VII Congreso Latinoamericano de Viticultura y Enología. Mendoza, Argentina (pp. 244-265).
  • Ortuño Pacheco, G. (2009). Salud y consumo moderado de vino. Enfermería Global, (15), 0-0.
  • Sancho, M., & Mach, N. (2015). Efecto de los polifenoles del vino sobre la prevención del cáncer. Nutrición Hospitalaria, 31(2), 535-551.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.