Medicin

Lær alt om forskellige typer medicin: deres virkningsmekanisme, helbredende og forebyggende evner samt bivirkninger. Vi hjælper dig med at forstå dette komplekse emne, der ofte kommer tæt ind på livet.

Hvad bruges Dexketoprofen til?

Dexketoprofen er et meget brugt lægemiddel i dag. Det hører til lægemiddelgruppen NSAID, der består af en gruppe antiinflammatoriske lægemidler og analgetika.

Anvendelse og bivirkninger ved Brimonidine

Det aktive stof, brimonidine, bliver brugt til at mindske intraokulært tryk (IOP). Medicinske professionelle anbefaler det til patienter med okulær hypertension og også behandlingen af åbenvinklet glaukom. Find ud af alt om anvendelsen og bivirkingerne ved brimonidine i denne artikel.

Hvor ofte bør man få taget en blodprøve?

Selvom mange personer anser det som unødvendigt at få taget en blodprøve, fordi de er sunde, så er det præcis årsagen til, hvorfor de bør få den. Blodprøver kræves rutinemæssigt for at opdage sygdomme tidligt nok til at kunne behandle dem…

Diovan: Anvendelse og bivirkninger

Diovan er medicin, hvis aktive ingrediens er valsartan. Det hører til en gruppe af medicin kendt som angiotensin II blokker-hæmmere, hvilket hjælper med at kontrollere højt blodtryk. Højt blodtryk får hjertet og pulsårer til at arbejde hårdere.

Effekterne af Aceclofenac

Aceclofenac er type af anti-inflammatorisk medicin uden steroider, eller NSAID, der bliver brugt meget til at lindre smerte og inflammation forbundet med reumatiske sygdomme. Det har smertestillende, anti-inflammatorisk og anti-reumatiske effekter. Vil vil se på effekterne af aceclofenac i denne artikel.

Thiopental: Anvendelse og foranstaltninger

Thiopental er et alment bedøvelsesmiddel. Dette stof er et barbiturat eller en type medicin, som fungerer ved at bedøve det centrale nervesystem. Barbiturater er gængst brugt som bedøvende midler og smertestillende. Thiopental er også gængst kendt som sodium thiopental, eftersom det kommer fra…

Stamcelletransplantation kunne udrydde hiv

Et stort skridt er blevet gjort i behandlingen af HIV.  En gruppe spanske forskere har formået at nedsætte HIV-virusbelastningen til tidligere uopdagelige niveauer hos seks patienter. På lang sigt kan det udrydde HIV.

Kan man behandle skedesvamp med hvidløg?

Det er ikke altid nemt at finde en behandling mod skedesvamp. Mange synes det er et ubehageligt emne at tale om, og de bryder sig ikke om at gå til lægen med problemet. Måske har du også hørt, at du…

Tre cremer der kan dæmpe muskelsmerter

Muskelsmerter er desværre meget almindeligt. Det skyldes som regel en inflammatorisk reaktion, der kan komme efter hård fysisk aktivitet eller en skade, men det kan også skyldes handicap eller alderdom. Nogle gange det endda opstå på grund af stress. Lige…

Kanelmiddel til diabetes

Kanel er et krydderi, der har mange sundhedsfremmende egenskaber. Først og fremmest dets evne til at kontrollere diabetes naturligt over tid. I dag giver vi jer et kanelmiddel til diabetes.

Kolloid sølv: et naturligt antibiotikum

Kolloid sølv (også kaldet sølvvand) er et meget virksomt middel til at kurere alle mulige smitsomme sygdomme. Det adskiller sig fra moderne antibiotika, idet det ikke er afhængighedsskabende og ikke forårsager resistens overfor bakterier og vira.