Fiberrige fødevarer der kan hjælpe dig med at tabe dig

22. april 2019
Hvis du forsøger at maksimere fordelene ved at spise fiberrige fødevarer, skal du først sørge for, at du får nok vand til at hjælpe med at vaske det hele jævnt ned.

Hvis du tænker på at forsøge at tabe dig hurtigt, kan restriktive kostvaner være overvældende. For nogle af os er kostvaner svære at følge. Der er dog en strategi, der virker: Tilføj små portioner af fiberrige fødevarer til din kost.

I stedet for at fjerne fødevarer er det en plan, der har til formål at booste din kost ved at fremskynde dit stofskifte. I denne proces er fiber en stor hjælp til vægttab, fordi det ikke blot holder os mætte, men det absorberer også fedtstoffer, sukkerarter og reducerer dermed dårlig kolesterol (LDL).

Du behøver kun en lille del fiber for at tabe sig. Det er præcis, sådan du skal starte denne diætplan, i små trin.

Hvis du pludselig begynder at forbruge disse fødevarer i store mængder, vil din krop afvise dem, hvilket giver dig oppustethed, luft i maven og smerte.

Fordelene ved fiberrige fødevarer

Rugbrød

En kost rig på fiberfyldte fødevarer hjælper dig med at forhindre mange sygdomme. Du vil ikke lide af hjerteproblemer, højt blodtryk, kræft eller slagtilfælde. Derudover vil du fjerne tyder på type 2 diabetes. Plus, dit blodsukker vil være stabilt.

Mange mennesker tror ofte, at fiberrige fødevarer er smagfrit. Men hvordan de smager afhænger helt af deres forberedelse. Der er så mange fiberrige muligheder, at de nye kombinationer kan glæde både din gane og krop.

Disse fødevarer indeholder mange næringsstoffer, som vi har brug for til en livlig krop og et aktivt sind. De giver dig energi, og du vil være klar til at udføre din daglige rutine.

Læs også:
5 fødevarer der giver dig den rigtige slags energi

To typer fibre

Der er to typer fibre: opløselig fiber og uopløselig fiber. Du bør huske på det, når du bruger dem til din kost. Den generelle retningslinje er, at du skal forbruge lige dele af hver sort.

Opløselige fibre

Citrusfrugter.

Denne type fiber hjælper med at forebygge hjertekar-sygdomme, højt kolesteroltal og spiller en aktiv rolle i fordøjelsen. De mest almindelige fødevarer, der indeholder opløselige fibre, er citronsorter som appelsiner og citroner.

Uopløselige fibre

Denne fiber virker på vores hjerne og sind. Den giver os følelsen af ​​at være mætte og tilfredse. Vi kan finde uopløselig fiber i grøntsager, fuldkorn og hvedefibre.

Sådan foretager du sunde kostvalg

Enhver form for forandring, som du starter i din krop, skal være stabil. Intet burde komme pludselig. Du bør planlægge din kost for at sikre positive resultater og forhindre enhver form for uønsket effekt.

Hvis du følger disse tips, vil du ikke fortryde det senere:

 • Tilsæt fiberrige fødevarer til din kost gradvist. Derved kan din mave tilpasse sig ændringerne. Hvis du ændrer din kost pludseligt, kommer de første dage med negative konsekvenser som luft i maven, kramper og hævelse. Ved at tilføje fibre gradvist kan du forhindre disse problemer.
 • Du bør drikke masser af væske, så din krop kan indtage al den fiber, den modtager. Målet er mindst otte glas vand om dagen. Husk, at du skal maksimere fordelene ved fiber.
 • Tag stik af madpyramiden og spis masser af frugt, korn og grøntsager.
 • Tilføj fem til ni portioner frugt og grøntsager til din menu hver dag.
 • Spis egentlige stykker ag frugt og grøntsager, ikke kun juice.
 • Nødder og bønner er en fremragende kilde til protein. Spis dem tre til fem gange om ugen. Udskift kød med disse fødevarer og tilføj dem til dine salater.

Fem fiberrige fødevarer

De fødevarer, der kan give store mængder fiber til din kost, er uendelige. Her snakker vi om fem af dem, så du kan genkende dem:

Grøntsager

Hvis der er en fødevaregruppe, der kan give mængden af ​​fiber og andre næringsstoffer, som vores krop har brug for, er det grøntsagsgruppen. Grøntsager bør ikke mangle i din kost.

Derudover hjælper de med at rense kroppen fra alle de toksiner, der nogle gange forhindrer dig i at tabe dig.

Bær

Tørret frugt.

Disse frugter er en stor hjælp til dit helbred. De er rige på antioxidanter og vil hjælpe dig med at nå din idealvægt. Bærene er rige på fiber og udgør en glimrende mulighed for at kombinere dem i salater eller spise dem som en snack.

Nogle muligheder, som du kan medtage i din kost er:

 • Vindruer
 • Jordbær
 • Brombær
 • Hindbær

Læs også:
7 fantastiske fordele ved at spise brombær

Korn

Fuldkorn

For at være specifik er tricket at spise fuldkorn, fordi de er fulde af fiber. De regulerer blodsukkerniveauet og reducerer det mulige ubehag, der kan opstå ved hævelse. Fuldkorn er en vigtig del af en vægttabs diæt.

Nødder

Disse giver E-vitamin og er en af de fødevarer, der giver mest fiber.

Nødder giver os energi og gør os mætte.

De bedste typer er:

 • Mandler
 • Hasselnødder
 • Valnødder
 • Jordnødder

Bønner

Bønner er en vidunderlig kilde til fiber og protein, som er en afgørende kombination for en krop, der fungerer perfekt. Kombiner dem med fuldkornskulhydrater såsom ris eller fuldkorns pasta.

Ved at inkludere fiberfyldte fødevarer i din kost, behøver du ikke at gå på en restriktiv kost. Du skal blot tilføje dem gradvist til din kost, og du vil begynde at føle dig mere mæt.

Vi kan finde fiber i de fleste fødevarer, og hvis du bl0t ved hvordan du organiserer din daglige kost, vil du begynde at føle dig mere mæt ved måltiderne.

 • Dhingra, D., Michael, M., Rajput, H., & Patil, R. T. (2012). Dietary fibre in foods: A review. Journal of Food Science and Technology. https://doi.org/10.1007/s13197-011-0365-5
 • Lecumberri, E., Mateos, R., Izquierdo-Pulido, M., Rupérez, P., Goya, L., & Bravo, L. (2007). Dietary fibre composition, antioxidant capacity and physico-chemical properties of a fibre-rich product from cocoa (Theobroma cacao L.). Food Chemistry. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2006.12.054