5 fødevarer der giver dig den rigtige slags energi

Ud over at regulere vores nervesystem og give os masser af energi, er bananer også rige på kalium, hvilket hjælper med at forhindre muskelspændinger og kramper.
5 fødevarer der giver dig den rigtige slags energi
Sofía Quintana Alonso

Bedømt og godkendt af fysioterapeut Sofía Quintana Alonso.

Skrevet af Ekhiñe Graell

Sidste ændring: 25 august, 2022

For at kunne klare vores daglige aktiviteter, har vores kroppe brug for den rigtige slags energi, men meget af tiden føler vi os trætte og udkørte. Der er mange mulige årsager til dette, men uanset grunden, er det altid en god ide at spise mad, der kan give dig masser af energi, og får dig til at føle dig i bedre form. Vi vælger ofte fødevarer, der faktisk er dårlige for os – især den slags, der indeholder masser af sukker eller andre skadelige ingredienser. Det er derfor, vi i denne artikel vil fortælle dig om 5 sunde fødevarer, der vil give dig den rigtige slags energi med det samme.

1. Havregryn giver den rigtige slags energi

Havregryn kan give et godt boost. Det er derfor, havregryn er anbefalet til morgenmad, da det giver os den energi, vi har brug for, for at kunne starte dagen og få gang i kroppen. Havregryn er fantastisk, fordi det indeholder masser af fiber samt gode kulhydrater, der begge er sunde energikilder. Du kan sagtens spise havregryn hver dag uden problemer. Samtidig kan havregryn tilberedes på mange forskellige måder: for eksempel som et morgenmadsprodukt med mælk, kogt eller i en smoothie.

2. Spis bananer hvis du er træt

Få mad energi til hele dagen

Bananer er en god kilde til energi på grund af deres høje indhold af kalium. De giver dig et øjeblikkeligt og sundt boost af energi på helt naturlig vis, og så er kalium også godt for musklerne, især hvis du dyrker meget sport eller styrketræner. Kalium hjælper med at forhindre kramper og muskelskader, og så hjælper det også med at regulere nervesystemet. En banan om morgenen er en god start, der giver dig fokus hele dagen.

3. Få sunde næringsstoffer fra fisk

Fisk er rige på omega-3 fedtsyrer, især tun, laks, ørred og sardiner. Fisk er også gode for hukommelsen og nervesystemet. Det kan også få os til at føle os mere koncentrerede. En sandwich med tun til morgenmad er en fantastisk kilde til et skud morgenenergi.

4. Æg i moderation

Æg giver den rigtige slags energi

Æg er sunde i moderate mængder. Æg indeholder blandt andet protein, vitaminer, mineraler og antioxidanter. Disse er alle afgørende for at bibeholde en normal kropslig funktion. Æg giver masser af energi og hjælper hjernen med at fokusere. Spis et kogt æg engang imellem, for eksempel til frokost eller morgenmad.

5. Du har også brug for vand for at få den rigtige slags energi

Vand er også vigtigt for vores energiniveau. Din krop har brug for vand for at fungere normalt, så hvis du ikke drikker nok i løbet af dagen, kan du blive meget træt. Derfor er det en god ide at drikke rigeligt vand i løbet af dagen, især hvis du føler dig udmattet.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.