Fire fejl førstegangsmødre ofte begår

Førstegangsmødre er altid bange for at lave fejl. Dette er dog helt normalt, og du bør ikke bekymre dig. I denne artikel deler vi fire tip, så du som førstegangsmor kan undgå nogle af de mest almindelige fejl.
Fire fejl førstegangsmødre ofte begår

Sidste ændring: 25 august, 2022

Hvad skræmmer mange førstegangsmødre? At være mor er en uforglemmelig oplevelse. Graviditet er et stadium fuld af unikke oplevelser. Men hvis du er en førstegangsmor, har du sikkert mange spørgsmål og tvivl der hvirvler omkring i dit hoved.

Det er din første oplevelse som mor, og du kan overse visse ting, uanset hvor meget du forbereder dig. “Er babyen sulten?”, “Hvornår skal jeg bade ham?” Og “Hvor ofte skal jeg made ham?” er et par af de mest almindelige spørgsmål, som førstegangsmødre spørger sig selv. Bare hold hovedet koldt og fortsæt med at læse denne artikel.

Hvis du er en førstegangsmor, skal du ikke bekymre dig. Dette er en læringsfase for dig og din familie. Du lærer at forstå din baby gennem forsøg og fejl.

Fejl mange førstegangsmødre begår

førstegangsmor og barn

Der er mange myter, i verden af ​​moderskab, der ikke er videnskabeligt bevist. Dette kan få nye mødre til at lave fejl, der forhindrer barnets og familiens tilpasningsproces.

En almindelig fejl er at indstille en amme-plan. Før du gør dette, skal du vide, at du skal amme din baby, når han eller hun beder om at blive madet. Det kan være kedeligt, ja, men på den måde vil du være sikker på, at din baby altid har det godt.

Nyfødte er meget følsomme og sensitive over for næsten alt. Undgå at behandle din baby på en grov måde, for at få ham eller hende til at græde mindre. Ja, et nyfødt barn har brug for beskyttelse. Men som en ny mor bør du ikke overdrive det. Undgå at dække babyen for meget til, da dette kan få barnet til at føle sig ubehageligt til mode, græde og blive dehydreret.

Det er muligt at bestemme hvorvidt din baby har det koldt eller varmt. Alt du skal gøre er at observere og føle på ham. Hvis dit barns hænder og fødder er kolde eller ser lilla ud, så har din baby det koldt, og du skal dække ham eller hende bedre til. Hvis du bemærker, at din baby sveder rundt om halsen og føler sig varm, er det bedst at tage noget af hans eller hendes tøj af.

1. Lytte til alles meninger

Førstegangsmødre har ofte folk ved deres side, der gerne vil hjælpe. Det er uvurderligt at kunne regne med dine venner og familie under dette særlige øjeblik i dit liv. Det er virkelig vigtigt at have en masse samvær under graviditeten. Men du kan føle dig overvældet, og det er normalt.

“Tag aldrig hans sokker af!” “Klip hans hår, når han er tre måneder gammel.” “Steriliser alt.”

Undgå at bruge for meget opmærksomhed på disse meninger. Lad ikke andres tips stresse dig. Selv om nogle af dem er sande, er andre det ikke.

Hvis du føler, at du har brug for hjælp, skal du se en specialist på området. Der er utallige udvalg af tjenester og vejledere, der kan hjælpe dig, såsom en doula. Find folk, der kan give specialiseret indsigt, under dette vigtige stadium i dit liv.

2. Ikke lytte til dine instinkter

Når du bliver opmærksom på, har du en baby inde i dig, udvikler din hjerne sin egen moderlige intuition. Moderskab bringer kvinder ind i deres reneste og mest naturlige tilstand muligt, så vær ikke bange for at træffe nogle beslutninger, uden at konsultere andre personers råd først.

mor med hendes nyfødte baby

Hvis dine instinkter fortæller dig at du bør gøre noget, så er det højst sandsynligt rigtigt.

3. Forsømme din partner

Dit nyfødte barn er frugten af ​​den kærlighed, som du og din partner har for hinanden. Du må begge holde gnisten mellem dig i live, behandle hinanden godt og lytte til hinanden. Din baby vil føle al denne kærlighed og fred og føle sig godt tilpas.

glade forældre med nyfødte baby

Når I endelig vender jer til at være forældre og til jeres barns rutine, planlæg dates og udflugter. Hold jeres kærlighed i live og sørg for, at dit forhold er baseret på respekt, tolerance og ærlighed.

4. Du lader ikke faren deltage

De første dage i dit barns liv kan helt sikkert overvælde dig. Mange førstegangsmødre føler sig stressede, så det er helt normalt. Selv om du kan regne med støtte fra en specialist, du stoler på, husk at din partner kender dig bedre end nogen anden. Han vil også være spændt og vil udøve sin faderlige rolle.

Vis ham hvordan man udfører visse opgaver med tålmodighed. Undervis ham i, hvordan man holder babyen og hvordan man skifter hans ble. Disse er mindeværdige øjeblikke, der helt sikkert sætter et smil på dit ansigt. Husk at minde ham om altid at du er der for at støtte ham. I lærer begge.

Konklusioner

Førstegangsmødre skal huske at være tålmodige. Lær nye ting hver dag, husk ting, der virker for dig, og lad din partner være en del af processen. Undgå stressende eller ubehagelige situationer, så de ikke påvirker dit barns humør. Du bør også bruge lidt tid alene og dedikere noget tid til din partner og dine venner, fordi det vil gøre dig glad.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.