Berolig din babys kolik med disse fire hjemmemidler

Lider din baby af kolik? Prøv disse fire naturlige midler.
Berolig din babys kolik med disse fire hjemmemidler
Maricela Jiménez López

Bedømt og godkendt af læge Maricela Jiménez López.

Skrevet af Ángela Aragón

Sidste ændring: 26 august, 2022

Alle der har en baby, ved, at kolik er en af ​​de mest frustrerende oplevelser. Ved kolik græder babyer i timevis, selvom alt ser ud til at være, som det skal være. I denne artikel vil vi snakke om hvordan du kan berolige din babys kolik med disse fire hjemmemidler.

De har ikke feber, deres ble er tør, de har lige spist, og alligevel fortsætter de med at græde. Og du kan ikke gøre noget undtagen at spørge, hvad der er galt med dem.

Stressen er enorm, du tror endda, at du ikke er en god forælder. Du tror: “Jeg er den voksne her, burde jeg ikke kunne kontrollere situationen og beskytte mit barn mod alle sygdomme?”

Hvis du læser dette, har du sandsynligvis oplevet denne scene mere end én gang. Men ved du hvad? Den nøjagtige årsag til kolik er ukendt.

Faktisk er det defineret som gentagne langvarige episoder med gråd i løbet af ugen uden nogen tilsyneladende oprindelse.

En undersøgelse viser imidlertid, at en procentdel af alle børn har en højere følsomhed over for dette problem end andre.

Og sandheden er, at dette virker logisk, hvis vi holder op med at tænke over det. Forestil dig roen af ​​at være inde i livmoderen og være opmærksom på, hvad der sker omkring dig.

Forestil dig mørkets og lysets kontrast, moderens hjerteslag og støj og kontinuerlig tilfredshed og sult. Denne modsætning forårsager angst hos babyer, der manifesterer sig på den eneste måde, de ved, hvordan de kan udtrykke sig på: gråd.

Det er derfor vigtigt, at vi hjælper dem med at slappe af.

Berolige din babys kolik med 4 midler

1. Kamille te

Kamille te

Kamille indeholder et stof kaldet glycin, der har afslappende virkninger. Desuden er alle dets komponenter meget blide, så din baby kan indtage det uden problemer.

 • Men hvis du er i tvivl, så kan du fugtige sutten med noget af teen, før din baby drikker den direkte.
 • Hvis din baby tolererer det, så kan de tage en slurk direkte fra flasken.
 • Hvis alt fortsætter med at gå godt, så kan din baby drikke denne te oftere.

Desuden har babyer ofte luft i maven, og dette middel vil også være nyttigt mod dette problem.

Anbefalet læsning efter “Berolig din babys kolik med disse fire hjemmemidler”:

Seks måder kamille kan hjælpe dig, når du er sløj

2. Skab en afslappet atmosfære

Glad lille baby

Du kan skabe en rolig atmosfære til at berolige kolik såvel som at forhindre det. Brug et svagt lys, surround din baby med det, og giv dem noget godt at holde fast i.

Du kan endda bruge de optagelser, der gengiver de lyde fra der, hvor vi var i livmoderen.

Således vil din baby føle, at de er et sikkert sted, ligesom dengang, hvor de var et sted, hvor alt var fredeligt og roligt, hvor de ikke behøvede at stræbe efter at opnå noget. Deres stress vil falde, og det vil få dem til at holde op med at græde.

 • Hvis du foretrækker det, kan du vælge at sætte noget andet afslappende musik på, som Mozart eller andre komponister. Det vigtigste er, at du ikke bør efterlade din baby i stilhed.
 • Husk at de ikke kendte til stilhed, før de kom ind i denne verden. Faktisk er det en af grundene til, at det er så svært for dem at sove alene.

3. Vug dem

Mor og barn - babys kolik

En anden måde at tage dit barn til det sikre sted, de var vant til, er ved at vugge dem frem og tilbage med hovedet på brystet.

 • Denne bevægelse vil transportere dem til deres første hjem, da det meget ligner det, de følte, da deres mor gik med dem under graviditeten.
 • Ved at have deres øre tæt på dit hjerte vil de også bemærke det slag, der fulgte dem i livmoderen, hvilket er et godt værktøj til at trøste din baby.

Læs også denne artikel efter “Berolig din babys kolik med disse fire hjemmemidler”:

Derfor sover babyer bedst ved siden af deres mødre

4. Varmt vandbad

Vi taler igen om at replikere livmoderens miljø. Deri er børn omgivet af fostervæske. Derfor beroliger følelsen af ​​opdrift dem kraftigt.

Du kan også bruge de optagelser, vi talte om tidligere her. Faktisk, hvis du kombinerer disse to foranstaltninger, er din babys miljø næsten identisk med det, de længes efter.

Deres erfaring med at nå denne verden er ret traumatisk. For eksempel var det første gang, at de havde behov for at trække vejret, da de aldrig behøvede dette livmoderen.

Det er deres første gang her på jorden. Derfor er det ikke overraskende, at nogle meget følsomme børn finder livet til at være et fjendtligt sted, der udmatter dem.

Selvom vi altid er ved deres side for at hjælpe dem med at vænne sig til deres nye omgivelser, er det lige så svært som at lande på en ørkenø for os.

Forskellen er, at voksne har ord til at udtrykke sig og babyer græder.

Det kan interessere dig ...
Fire overraskende anvendelser for aspirin, du sikkert aldrig har hørt om
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Fire overraskende anvendelser for aspirin, du sikkert aldrig har hørt om

For nogle få år siden var aspirin en almindelig form for medicin, som vi brugte til mange ting. Over tid er alternative anvendelser for aspirin kom... • Johnson, JD; Cocker, K; Chang, E (1 October 2015). “Infantile Colic: Recognition and Treatment”. American Family Physician92 (7): 577–82
 • Barr, RG (1998). “Colic and crying syndromes in infants”. Pediatrics102 (5 Suppl E): 1282–6
 • Sung, V. (2018). Infantile colic. Australian Prescriber41(4), 105–110. https://doi.org/10.18773/AUSTPRESCR.2018.033
 • Srivastava JK, Shankar E, Gupta S. Chamomile: A herbal medicine of the past with bright future. Mol Med Rep. 2010;3(6):895–901. doi:10.3892/mmr.2010.377
 • Lam TML, Chan PC, Goh LH. Approach to infantile colic in primary care. Singapore Med J. 2019;60(1):12–16. doi:10.11622/smedj.2019004

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.