Fire ideer til at reducere tør hud

Vidste du, at for meget badning kan være skadeligt for din hud og øge hudens tørhed? For at undgå tør hud må man bare bade eller brusebade en gang om dagen og forsøge at drikke nok vand til at hydrere huden indvendigt.
Fire ideer til at reducere tør hud
Karla Henríquez

Bedømt og godkendt af læge Karla Henríquez.

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 11 oktober, 2022

Mange mennesker kæmper for at få smuk, strålende og hydreret hud. Får du de resultater, du håbede på? I denne artikel vil vi give dig fire ideer til at reducere tør hud.

Din hud er din krops største organ. Det har ansvaret for at udføre mange vigtige funktioner som:

Din hud er også normalt et af de første organer til at indikere, at noget er galt inde i dig.

På grund af dette, bør det at holde din hud sund og hydreret, ikke bare være en prioritet for at få dig i forbindelse med at se godt ud: Du bør også gøre det for at holde din krop sund.

Følg disse råd for at reducere tør hud.

1. Drik nok vand

Vanddraaber

At drikke nok vand er en af ​​de vigtigste ting, du skal gøre for at få strålende sund hud.

Mange mennesker tror at smøring af deres ansigter med dyre cremer vil hjælpe dem med at holde deres hud i perfekt stand. Men cremer eller hudprodukter hydrerer kun overfladen af ​​din hud.

I virkeligheden hjælper det at drikke mindst otte kopper vand om dagen dig med at reducere tør hud. Når du øger mængden af ​​vand, du drikker, ses straks ændringer i glatheden og hudfarven.

Husk på, at cremer kun hydrerer det første lag. Dette omfatter meget gode cremer. På den anden side fungerer vand som et hydrerende middel indefra. Dette ændrer lagene på din hud.

Der er dog en måde at få en hurtigere effekt på. Mens du drikker otte kopper vand om dagen, skal du også bruge en god creme til at reducere tør hud.

Anbefalet læsning efter “Fire ideer til at reducere tør hud”:

Kan man bruge solcreme som fugtighedscreme?

2. Stop med at bade så meget

Mange tror, ​​at hvis de har tør hud, så skal de tage lange bade eller brusebade. De tror, ​​at dette vil give dem hydratisering. Men det er en myte, som kosmetik og sæbe virksomheder har haft gavn af.

Når du bader for meget, gør du enhver hud tørhed du måtte have værre.

Det skyldes, at når du bader, bruger du produkter med mange kemikalier.

Det er rigtigt, at de eliminerer de rester, som du akkumulerer på din hud i løbet af dagen. Men de fjerner også det beskyttende lag.

Dette lag påvirkes også, når du tager meget varme brusebade. I dette tilfælde vil din hud se meget tør ud.

For at forhindre dit bad i at forårsage problemer, husk:

  • Vask dig kun én gang om dagen, medmindre du udfører fysisk aktivitet.
  • Undgå at bruge meget tid under vandet.
  • Sørg for at vandet er varmt eller så varmt som muligt.
  • Vask grundigt dine fødder og armhuler med sæbe.
  • Sørg for at bruge neutrale sæber til dine intime områder.
  • Når du tørrer dig selv, skal du sørge for at gøre det forsigtigt.
  • Når din hud er tør, påfør hydratiserende olier for at lukke dine porer og ernære din hud.

3. Udfør barberinger korrekt for at reducere tør hud

Barbering med en barbermaskine kan gøre tør hud værre. Når du barberer uønskede hår væk, slipper du også af med hudens naturlige olier.

For at forhindre at dette sker, så udfør kun barberinger efter brusebade. I dette øjeblik er dit hår blødere og mere fleksibelt. Som et resultat heraf vil barberingen være lettere.

Alligevel er det vigtigt, at du bruger en barbercreme eller gel. Derefter udfør barberingen i den retning dit hår vokser for at forhindre indgroede hår.

Sørg for, at barberbladet har en god kant for at forhindre yderligere irritation. Når du er færdig, skal du altid bruge en hydrerende creme. Dette reducerer tør hud.

Hvis du ikke har barbercreme eller gel, er der et alternativ. Du kan bruge kokosolie takket være dens hydratiserende egenskaber.

På denne måde behøver du ikke at hydrere din hud efter barbering. Olien gør det allerede for dig.

Læs også denne artikel efter “Fire ideer til at reducere tør hud”:

De bedste råd til at beskytte dit hår mod solen

4. Beskyt din hud

Solcreme paa stranden

Solens stråler er en af hovedårsagerne til tør hud, rynker og ruhed.

Du kan dog forhindre denne skade, hvis du bruger bred spekteret solcreme (faktor 30) hele året rundt.

Du tror måske, at det ikke er nødvendigt, når det er koldt, men du tager fejl. På dette tidspunkt af året kan du ændre din faktor 30 solcreme til en klassificeret faktor 15.

De hurtige klimaændringer ændrer din hud betydeligt. Når det begynder at blive varmere, skal du sørge for at klæde dig i lag for at undgå overophedning og overdreven svedtendens.

For at undgå tørre, revnede læber om vinteren, brug en læbebalsam med en faktor 15.

Om sommeren skal du bære lette, løse skjorter med lange ærmer, når du er i solen. Brug også en hat med en bred kant (ca. 2 tommer) for at forhindre, at solen påvirker nakken, ørerne og øjnene.

Husk på, at din hud beskytter din krop. Men det betyder ikke, at den er uovervindelig. På grund af dette skal du passe på den så meget som muligt for at forhindre tør hud.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.