Fjern naturligt hård hud på hænder og fødder

Hård hud på hænder og fødder er et æstetisk problem, der kan påvirke dit selvværd og selvtillid på daglig basis. Derfor er det vigtigt at vide, hvordan man fjerner det.
Fjern naturligt hård hud på hænder og fødder
Carlos Fabián Avila

Bedømt og godkendt af læge Carlos Fabián Avila.

Sidste ændring: 12 november, 2023

Det er målet for mange mennesker at vide, hvordan man naturligt fjerner hård hud på hænder og fødder. Det er et almindeligt æstetisk problem, der kan skade dit selvværd, selvom det ikke normalt fører til store komplikationer.

Hård hud er blot fortykkede hudlag, som er ansvarlige for at beskytte et område, hvor friktion eller tryk har slidt, f.eks. ved nye og stramme sko.

Selvom det er sandt, at når det kommer til at fjerne det, er det bedste at gå til en fodterapeut. Der er dog nogle tricks, du kan bruge for at slippe af med det og få sunde og smukke hænder og fødder.

Vær opmærksom på følgende tips, som vi vil fortælle dig, så du kan tage dem i betragtning, hvis du har hård hud på hænder og fødder. Så lad os se på det!

Midler til naturligt at fjerne hård hud på hænder og fødder

1. Kamillebad kan hjælpe med at fjerne hård hud på hænder og fødder

En kvinde tegner et hjerte på fødderne med noget fugtighedscreme

Find en balje, hvor du kan nedsænke det område af din hånd eller fod, der er påvirket af hård hud. Kom kogende vand og kamilleblomster i baljen. Når væsken er afkølet til en tålelig temperatur, skal du dyppe det berørte område i vandet i 10 minutter. Dette blødgør hård hud, så du kan fjerne den ved hjælp af en pimpsten.

2. Naturlige syrer

Skær en citron i skiver og påfør skiverne på de berørte områder med en steriliseret klud for at holde dem på plads. Syrerne fra denne citrusfrugt hjælper med at fjerne hård hud.

Citronsyre fungerer også som en slags naturlig eksfolierende behandling. Det hjælper med at fjerne døde hudceller og få din hud til at se glat og sund ud igen.

Husk, at denne behandling vil tage lidt længere tid end den første metode. Derfor anbefaler vi at lade den virke natten over.

3. Vand og bagepulver blandes for at fjerne hård hud på hænder og fødder

Du kan lave en pasta ved hjælp af varmt vand og bagepulver.

Du skal kun bruge tre teskefulde bagepulver til hver kop vand. Når du har den ønskede konsistens, skal du påføre den på hård hud som en creme. Lad det trække i et par minutter, og skyl derefter området.

Bemærk: Der er mennesker, der i stedet for bagepulver og vand bruger en pasta lavet med pulveriseret aspirin og lidt vand eller honning for at fjerne hård hud fra fødderne.

4. Hjemmelavet hvidløgssalve

Hvis du har noget hvidløg og olivenolie derhjemme, kan du lave en salve til naturligt at behandle dette problem.

Tag et fed hvidløg og mos det med lidt olivenolie for at lave en hjemmelavet behandling. Ligesom med citronskiverne er det lidt længere tid om at virke, så du skal lade det virke natten over.

5. Løg

Løg er en fødevare, der har antiinflammatoriske egenskaber, så det er fantastisk, hvis du lider af hård hud. Ved at gnide det på huden kan man fjerne de døde celler og dermed hård hud.

Det tager lidt tid at se forbedringer, men hvis du har tålmodighed, bemærker du resultaterne.

6. Klar eddike

Eddike er en sur væske, der ifølge populær tro kan bruges til at behandle hård hud på hænder og fødder. Især fordi det anses for at kunne hjælpe med at blødgøre den hårde hud.

Bland lidt klar eddike med vand og fugt den hårde hud med det. Dæk området natten over. Om morgenen skal du bruge en pimpsten til at fjerne den blødgjorte hårde hud. Skyl derefter det berørte område med sæbe og vand for at se dine resultater.

7. Brændenælder

Nogle brændenælder til at fjerne hård hud på hænder og fødder

Brændenælde er en plante, der tilskrives antiinflammatoriske egenskaber. Det antages, at ved at forberede en pasta med stilke og blomster, kan du lettere fjerne hård hud på hænder og fødder.

Lær, hvordan du forhindrer hård hud på hænder og fødder

Du kan følge nogle enkle tips for at forhindre, at den uønskede hårde hud dukker op. Påfør f.eks. fugtighedscreme regelmæssigt over hele din krop med vægt på områder, der er mere tilbøjelige til tørhed, såsom albuer, knæ og fødder.

Når du f.eks. køber sko, skal du sørge for, at de ikke er for stramme. De ser måske ikke ud til at være for stramme på det tidspunkt, men de vil til sidst begynde at påvirke huden.

Samtidig bør du undgå at bære uegnet fodtøj (ubehageligt, hårdt, varmt, stramt osv.), så hård hud på dine fødder ikke bliver værre, og nyt hård hud ikke opstår. Med hensyn til dine hænder er det det samme, men i forhold til handsker.

Fordi hård hud også kan forekomme på hænderne, er det vigtigt at holde dette område konstant hydreret. Brug fugtighedscremer og handsker, mens du tager opvasken, da opvaskemiddel har tendens til at tørre dine hænder ud.

Det kan interessere dig ...
Hård hud af at skrive: Årsager og behandling
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Hård hud af at skrive: Årsager og behandling

Hård hud af at skrive er også kendt som "skriver-bule" eller "nørd-bule". Det er en hårdhed, der opstår på en af fingrene på hånden på grund af skr...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.